Angela de Jong valt in slaap van Frank Evenblij-quiz

Angela de Jong vindt de nieuwe tv-quiz Het Uur Van De Waarheid van Frank Evenblij slaapverwekkend. Dat schrijft ze vandaag in het AD. De Evenblij-show, waarin kandidaten het tegen elkaar opnemen na 24 uur niet geslapen te hebben, klinkt op papier leuk, maar valt in werkelijkheid een beetje tegen, vindt de AD-diva. “Ik kon als kijker slecht inschatten of een verkeerd antwoord het gevolg was van slaaptekort of een kwestie van niet weten“, zo laat De Jong weten.

Dat maakte Het Uur van de Waarheid ‘jammer genoeg een vrij doorsnee quiz die bovendien zo traag was dat ik er als kijker slaap van kreeg’, aldus De Jong.

Zelfs de presentator kan zo’n format volgens haar niet redden. “De altijd leuke Frank Evenblij kon daar met zijn plaagstootjes niets aan veranderen.”

Toen er in de finale uiteindelijk 58 cent werd gewonnen, bekroop me de gedachte dat dit programma een gimmick is die beter tot zijn recht komt op NPO 3 dan op NPO 1. En dat ook hier misschien iets langer aan gesleuteld had moeten worden.”

Het Uur van de Waarheid is donderdag overigens niet echt lekker van start gegaan op NPO 1. Er keken om half tien 631.000 mensen (10 procent) naar de show, terwijl Mountains ervoor 915.000 kijkers (14 procent) trok.

De AD-column Wakker van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen