Jan Slagter: ‘Den Haag stal 1,5 miljard euro van NPO’

Geplaatst op Tue 11 Dec 2018 om 15:30

Omroep MAX-baas Jan Slagter heeft er tabak van dat er steeds wordt getornd aan het budget van de NPO. Den Haag heeft al 1,5 miljard euro van het omroepbudget gestolen. Dat zegt hij in de VARAgids. De overheid stopte in het jaar 2000 met het kijk- en luistergeld. Als compensatie werd de inkomstenbelasting met 1,1 procent verhoofd, legt Slagter uit. “Als je die 1,1 procent vertaalt naar de situatie in 2013 — het jaar waarin ik dat heb laten uitrekenen — dan is dat 2,1 miljard euro.

De NPO ontvangt maar 600 miljoen euro van Den Haag; de overige 200 miljoen euro komt van de Ster. “Die overige 1,5 miljard, grofweg, gaat dus zo de schatkist in.

Laat Den Haag de inkomstenbelasting maar weer met 1,1 procent verlagen, stelt Slagter voor. “En dan het kijk- en luistergeld, denk aan 80 á 90 euro per huishouden, weer invoeren. Met gratis toegang tot NPO Start Plus.

Je kan dan ook denken aan een reclamevrije publieke omroep, aldus Slagter. “Daar komt bij dat de overheid zich dan niet meer hoeft te bemoeien met de inhoud van de programma’s.”

Het VARAgids-interview met Jan Slagter kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
29 Reacties op “Jan Slagter: ‘Den Haag stal 1,5 miljard euro van NPO’”


 1. Zomaar

  Jan, doe’s ff normaal man.

 2. Grumpy

  Jan vertaalt minder subsidie als diefstal. Jan heeft moeite de de werkelijkheid van alle dag.

 3. Kkfmoecy

  , https://www.google.se/mymaps/viewer?usp=sharing&mid=1dDPegE9LZMXW3l4PLZqu3f9itWfNZXxn , https://www.google.de/mymaps/viewer?usp=sharing&mid=1mmd8IBUM6FBH6skg_K7tXd30LFFLFW6r , https://www.google.ch/mymaps/viewer?usp=sharing&mid=1FO4UyNkB_VFIhSKofSMiZyr11J9PmxFF ,

 4. B Naan

  Jan heeft er tabak van.. en dan die foto er naast. Da’s weer een ouderwets goeie, MC!

 5. Ewout

  Hé Jan, in 1999 hadden we geen Youtube, Netflix en wat er tegenwoordig allemaal al niet meer voor onzin wordt aangeboden op de markt. Overigens evengoed rotzooi als wat het paradepaardje van de NPO (en MAX) uitzendt. Heel Holland Bakt, Droomhuis gezocht, etc. Je moet je kapot schamen als je daar je naam aan durft te verbinden. Infantiele onzin, het zou vandaag nog afgeschaft moeten worden. De hele NPO, op Andere Tijden, Tegenlicht, 2doc en Zomergasten na.

 6. q10

  nou jan, ik vind je een harde werker,
  MAX doet t buitengewoon goed,
  je gaat goed met mensen om,
  maar dit kan niet,
  jij leeft PUUR van subsidie,
  en wij moeten dat allemaal maar betalen,
  laten ze dat geld maar voor nuttiger dingen besteden,
  ik zeg,; 1 tv zender en 1 radiozender voor de STAATSTV,

 7. 123

  Ik vind dit een interessant voorstel, eigenlijk.

 8. Robb

  Helemaal gelijk Jan.

 9. IKR

  NPO heeft geen bestaansrecht, afschaffen die publieke omroep.

 10. Mediaprak

  Over diefstal gesproken;De door kijk en luistergeld, en dus van de omroepen Mediapark en NOB faciliteiten, welke door de overheid (kabinet Lubbers) zijn verkocht.

 11. Marcel

  Wisten jullie dat Jan niet kan zwemmen. Zwammen dat lukt nog wel.

 12. scott_0

  De nicotine vreet aan zijn hersens.

 13. Oom

  Scott_0, sterf de grafkenker.

 14. Sven L.

  Jan Slagter slacht uiteindelijk zichzelf met zijn gepaf.

 15. Pakalu Papito

  Ocherm arme Jantje. Mocht Den Haag niet genoeg zijn kun je nog altijd Rusland er de schuld van geven he……

 16. west

  @IKR NPO afschaffen?? En dus alleen com tv in dit land heeft èèn groot voordeel !!
  We mogen dus nooit meer meedoen aan het Eurovisie songfestiival !

 17. dr phil

  jan praat jij van stelen jou s.p.e.r.m.a waar jij mee gemaakt bent is nog gestolen dus praat niet over diefstal jij bent dus helemaal gestolen

 18. De Stem Van Het Volk

  Deze meneer van de NPO is noet helemaal lekker. Dat geld is niet van de NPO maar van alle Nederlanders. Den Haag is de vertegenwoordiging daarvan. Volgens mij kun je niet van jezelf stelen.. Wel kunnen we stellen dat de NPO vooral met de NPO bezig is, op kosten van het volk. Dat deze meneer van Max nu zo hoog van de toren blaast is omdat Max goed scoort. En dat is niet echt een verdienste in een tijd dat de jonge kijker afhaakt bij lineaire tv en met name de oude Max kijker blijft hangen.. Dat is overigens een tijdelijk effect dat over een jaar of vier a vijf uitgewerkt is.:. Hoogmoed komt voor de val!

 19. mipi

  Jan is een hondevlees hater, dus van mij krijgt hij sowieso geen steun!

 20. JesseJames

  Den Haag steelt volgend jaar weer honderden euro’s van de burger, door opeens de energierekening belachelijk hoog te maken. Met de jaarlijks stijgende zorgpremie, huur en andere vaste lasten is het allemaal zo langzamerhand niet meer op te brengen. En dan worden volgend jaar onder meer de boodschappen en het openbaar vervoer ook nog flink duurder.

  Het wordt tijd dat de gele hesjes hier ook op gaan staan!

 21. Danny

  Zolang de publieke omroep van die onzin programma’s als Boer zoekt vrouw en De Slimste mens kan blijven maken en uitzenden hebben ze geld genoeg.
  Dat soort programma’s zijn amusement en hoort dus niet thuis op die plek.
  Veel meer bezuinigen zou ik zeggen b.v. NPO 3 eruit en 3FM weg moet je kijken wat je dan al gaat besparen meneer Jan Slagter.

 22. E. Jansen

  Ennnnnn de NPO-critici weten weer niet hoe snel ze hierop moeten reageren. Het zijn allemaal Netflix- en YouTube-kijkers, maar weten verdomd veel over het niveau van de NPO te vertellen. En dan gaan ze nog voorbij aan het bedrieglijke van de overheid, en dat Slagters’ voorstel juist openlaat of je wil betalen voor de NPO of niet… Maar ja, dat kunnen die twee-hersencelligen hier natuurlijk niet verwerken in hun verder lege kop, want de ene cel is om te poepen en de ander om ervoor te zorgen dat dat niet in de keuken gebeurt. Het is triest gesteld met de intelligentie van de meeste reaguurders hier, echt triest.

 23. Roland

  Prima idee, zet NPO maar achter een betaalmuur, scheelt mij een hoop belastinggeld aangezien ik toch allang niet meer NPO kijk (en luister).

 24. Michel

  Wat wil Slager met dat geld dan? Een nog grotere auto kopen? Nog meer BN-ers op reis sturen? Nieuw hoofdkantoor?

 25. Arie

  Slagter maakt deel uit van de NPO, die ook wel “rupsjes nooit genoeg”heet.

  Slagter wil meer, meer, meer van ons belasting geld.

  Slagter bakt ze te bruin en wordt zo een vervelende man.

  Slagter, haal net zoals de commerciële TV, eens je eigen broek op.

 26. BRAAK

  Heb je aandelen in een haarlakfabriek Janneman? Want dat haar van jouw lijkt wel een helm. En hoe gaat het met je knul, nog een brood een nog wat rommel uitgedeeld in Moldavië, terwijl dat land kapitalen uitgeeft aan wapens.

 27. Wf

  Enige programma die daadwerkelijk laat ZIEN wat ze met het geld van donateurs doen! De rest bedelt alleen maar, maar laat NOOIT wat zien aan de donateurs.

 28. Ook uit Zoetermeer

  Geachte mijnheer Slagter, het is niet gestolen van de NPO maar van de belastingbetaler. Ben benieuwd als voor uw diensten vrijwillig betaald zou moeten worden of uw NPO dan nog 800 miljoen bij elkaar zou krijgen.

 29. B klein

  Ach jan ze stelen al jaren van burgers/kiezers. Dan weet je ook hoe dit voelt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.