Guido Weijers verwacht niet te winnen van Marc-Marie

RTL 4 gooide Guido Weijers vorig jaar voor de leeuwen door hem récht tegenover Youp van ’t Hek te zetten op oudejaarsavond. Hij hield zich met 2,6 versus 1,2 miljoen kijkers prima staande, maar toch kiest de zender er dit jaar voor om de concurrentie met de traditionele oudejaarsconference van NPO 1 te mijden. Als Marc-Marie Huijbregts om 22.35 uur begint is de voorstelling van Weijers al afgelopen. Toch verwacht Weijers niet dat hij Huijbregts zal overtreffen.

Weijers is niet bezig met een kijkcijferstrijd, zegt hij in Nieuwe Revu. “Ik zie dat helemaal niet als een slag om de kijkcijfers tussen Marc-Marie en mij, al is het alleen maar omdat het bij voorbaat een oneerlijke krachtmeting is.”

Hij wijst erop dat NPO 1 veel groter is dan RTL 4. “NPO 1 heeft drie keer zo veel marktaandeel als RTL 4, omdat die zender op knopje 1 van je afstandsbediening zit. En de meeste kijkers laten hun tv lekker op 1 staan, omdat ze domweg vergeten zijn waar hun afstandsbediening ligt.”

NPO 1 profiteert van de gemakskijker, aldus Weijers. “Kijk maar naar de verhuizing van DWDD destijds van NPO 3 naar NPO 1. Sindsdien zijn de kijkcijfers van Matthijs gemiddeld een half miljoen hoger.”

Wel hoopt Weijers dat er veel mensen gaan kijken. “Als je mij vraagt wat ik het liefste wil: anderhalf tot twee miljoen kijkers.

Het Nieuwe Revu-interview met Guido Weijers kunt u lezen via Blendle.

Oudejaarsavond op de drie grote zenders:

NPO 1
20.35 uur – Mindf*ck Live
21.30 uur – DWDD Oud & Nieuw
22.35 uur – Marc-Marie Huijbregts
23.50 uur – Nationaal Aftelmoment

RTL 4
20.30 uur – Guido Weijers
22.30 uur – Fout & Nieuw (met Beau en Luuk)
23.55 uur – Het Nationale Vuurwerk

SBS 6 
20.30 uur – Moppentappers
21.30 uur – Jandino & Friends
22.30 uur – Hart van Nederland
22.55 uur – Shownieuws-special

Mediacourant wenst u een prettig uiteinde van 2018 en een gelukkig nieuw jaar!

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen