Frits Barend vreest voor kijkcijfers Humberto’s VTBL

Frits Barend, oud-talkshowhost en de openbaar aanklager van Gijs van Dam, vreest voor de kijkcijfers van de nieuwe Humberto Tan-talkshow VTBL. Dat zegt hij in Het Parool. Tan gaat bij RTL 7 het gat opvullen dat door het vertrek van de mannen van VI is ontstaan. Niet op de maandag- en vrijdagavond, maar op de zondagavond en wel om 20.00 uur. Een onhandig moment, denkt Barend. “Je hebt dan ook Boer Zoekt Vrouw of Heel Holland Bakt. Het zal niet gemakkelijk worden.

VTBL gaat recht tegenover de voetbaltalkshow Rondo van Ziggo staan. De markt raakt een beetje verzadigd, denkt Barend. “Rondo heeft vaak ook heel leuke gasten“, zegt hij. “Er zijn nu zoveel voetbaltalkshows, je hoeft er niet voor thuis te blijven.

Zelfs Studio Voetbal ziet het kijkerspubliek inzakken, zegt hij. “Als je de kijkcijfers op zondag erbij neemt, dan word je daar niet altijd vrolijk vanKijk naar Studio Voetbal. Als je in de vooravond Boer zoekt vrouw of Heel Holland bakt hebt met miljoenenpubliek, dan blijven er 600.000 à 700.000 van over. Veel mensen lopen weg.

Tan moet rekening houden met horrorcijfers, zegt hij. “Talent hebben ze, maar je moet ook een beetje geluk hebben. Je hebt best kans dat er in het begin heel weinig mensen kijken.”

Het Parool-interview met Frits Barend kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen