Frank Evenblij-quiz doet het erg slecht op NPO 1

Geplaatst op Fri 28 Dec 2018 om 8:30

Frank Evenblij blijft heel erg slecht presteren met zijn nieuwe quiz Het Uur Van De Waarheid. Het kijkerspubliek bleef donderdagavond om half tien steken op 515.000 kijkers (8 procent), behoorlijk dramatisch voor NPO 1. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Evenblij heeft ook geen mazzel met zijn lead-in, want Dynasties deed het met 626.000 kijkers (9 procent) ook niet best. Toch heeft het programma van Evenblij ook inhoudelijk de nodige kritiek gekregen.

Tv-recensent Angela de Jong van het AD vond de quiz, waarin kandidaten het tegen elkaar opnemen na 24 uur niet geslapen te hebben, zelfs slaapverwekkend.

De Jong kan niet goed meeleven met de kijker: “Ik kon als kijker slecht inschatten of een verkeerd antwoord het gevolg was van slaaptekort of een kwestie van niet weten.

Dat maakte Het Uur van de Waarheid ‘jammer genoeg een vrij doorsnee quiz die bovendien zo traag was dat ik er als kijker slaap van kreeg’, aldus De Jong.

De première-aflevering van de Evenblij-quiz trok drie weken geleden 631.000 kijkers (10 procent).

Foto: BNNVARA
16 Reacties op “Frank Evenblij-quiz doet het erg slecht op NPO 1”


 1. Bears’den

  Jaa he he..
  Deze kwal heeft geen talent..
  Die Erik is gewoon leuk en goed, maar Frank kan niets..
  Hij is niet grappig en hij boeit je ook niet..

 2. Huiskamer

  Uur van de waarheid ? “Stil aan de overkant”. Dit mag het gepeupel niet weten:
  https://www.youtube.com/watch?v=mebDq1mKiDs
  Ook VARA.

 3. Lace Mei

  Klinkt, ruikt, proeft, ziet en voelt als een John de Mol idee en productie. Op SBS had het 112.000 kijkers getrokken, op NPO trekt het wat meer kijkers omdat de bejaarden daar niet meer weten hoe ze de batterijen van hun afstandsbediening moeten vervangen.

 4. G

  Lees Mij ….. valt er dan wat zinnigs te lezen bij jou??

 5. Robert

  Ik zie die Frank tegenwoordig op elke zender, aardige kerel, maar dit is toch niks voor hem.

 6. B

  @lace Mei Jij bent bejaard neem ik aan ? Momenteel scoort echt niemand in deze dagen . Enkel het Journaal blijft op de gewone hoogte.

 7. liefkleinhertje

  Als je uit Den Haag komt maar je bent voor Willem II doe je dat ook alleen maar om interessant te doen
  Aan deze vent is alles NEP behalve zijn pens.

 8. Godefroy France

  Deze volgevreten nonvaleur heeft alles tegen om iets zinnigs te verkondigen, vooral zijn naam doet vermoeden dat plezier van korte duur is.
  Deugende gutmenschen zijn bijna uitgedeugd !

  Zo ook dit mormel.

 9. ary

  Hij ziet er niet uit .

 10. Sjaak

  Slecht gemaakt programma, maar daar barst het tegenwoordig van op zender staatsomroep 1, zie alle shit als M., Sterke verhalen, Lief dagboek en gutmensch Sanne Kwal de Vries. Gelukkig scoort dat soort linkse indoctrinatie inmiddels voor geen meter meer en zo graaft de staatsomroep langzaam haar eigen graf.

 11. RaymondVL

  Voor Frank Evenblij is breedbeeld televisie juist een groot nadeel. En met HD er bij zie je alle druppels op zijn zweterige kop.

 12. echtwaar

  Helaas, de waarheid van het uur van de waarheid: totale mislukking, volkomen verkeerd badacht concept, je valt in slaap.

 13. echtwaar

  Frank Evenblij is een absolute TOPPER, het ligt niet aan hem, het concept is een totale mislukking, helemaal verkeerd bedacht.

 14. echtwaar

  normaal wordt een quiz naar de finale toe steeds spannender, Het Uur van de Waarheid begint spannend en interessant en wordt vervolgens steeds saaier en saaier tot je in slaap valt.

 15. toxilogic

  Evenblij is geen quizmaster en het format is niet goed. Kortom, geen succes en geen vervolg in 2019. Maar wie weet koopt RTL het format wel, die lui zitten starks met enorm programmerings gat nadat de Mol zijn formats heeft teruggenomen.

 16. BRAAK

  Die vette meneer heeft niets te melden, ga heen eikel!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.