Dennis Weening sceptisch ontvangen bij Robinson

Dennis Weening werd in 2012 met de nodige scepsis ontvangen als de nieuwe presentator van Expeditie Robinson. Dat vertelt de RTL 5-ster, die morgen zijn laatste finale presenteert, in het AD. Weening stelt dat de eindredacteur geen fan van hem was. “Die eerste keer zal ik nooit vergeten. Ik stapte in Maleisië uit het vliegtuig toen ik meteen een vol A4’tje in mijn handen kreeg gedrukt. Of we die tekst zo meteen even konden opnemen, zei de toenmalige eindredacteur, een enorme pietje-precies.”

Freewheelen kon niet, herinnert Weening zich. “Op de speedboot naar de mangrove ben ik gaan stampen, stampen, stampen. Oké, dacht ik, met zeven cameraploegen om me heen: dit is hardcore, dit is de Champions League.”

De verwachtingen waren hooggespannen. “Met een eindredacteur die toch al niet zo heel blij was dat ik Robinson ging doen. Die vond mij niet geschikt. Ik dacht: ik ga ze een poepie laten ruiken.”

Het ging goed. “Dreunde mijn tekst in één keer op. ‘Knap Dennis’, zei de eindredacteur, ‘maar dit is geen dansprogramma’. Ik had constant mijn armen bewogen en had geen seconde stilgestaan, haha.’

Het AD-interview met Dennis Weening kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen