Bridget Maasland tegen BLVD: ‘Ik ben géén BZV-fan!’

Bridget Maasland kijkt weinig shows tegen haar zin in, maar Boer Zoekt Vrouw is elke week wél een moetje. Dat vertelde de presentatrice vrijdagavond in de talkshow van Jeroen Pauw, waar ze te gast was in de rubriek waarin BN’ers over de afgelopen tv-week praten. Boer Zoekt Vrouw vindt Maasland helemaal geen leuk programma, maar ze kijkt voor Boulevard. “Daar ben ik helemaal geen fan van, maar ik word bij Boulevard elke week neergezet als een liefhebber van Boer Zoekt Vrouw.”

En ze is helemaal geen liefhebber. “Ik heb er helemaal niks mee. Ik kijk wel plichtmatig, want ik moet erover vertellen, maar ik heb wel gevraagd of ze niet de hele tijd willen zeggen dat ik zo’n diehard-fan ben.

Ze kijkt vaak naar televisie met een professioneel oog. “Ik werk bij RTL Boulevard, dus het is handig als je dan van alles op de hoogte bent. Daarbij hoop ik dat het vakmatig wordt: ik ben net aan een opleiding Regie Fictie begonnen omdat ik heel graag regisseuse wil worden van bioscoopfilms en series.”

Toevallig werd Boer Zoekt Vrouw aan de andere kant, bij RTL Late Night met Twan Huys, ook neergehaald door Patty Brard. “Het is het best scorende programma van Nederland. Als je de kijkcijfers bekijkt, denk ik altijd: jeetje, hoe is het mogelijk? Er kijken gewoon bijna vijf miljoen mensen naar.

Aan de RTL Late Night-tafel bleek slechts één van de zes gasten te kijken, namelijk Lex Uiting. Ook in de studio zaten weinig BZV-fans. “Elke maandagochtend denk ik: hoe is het in godsnaam mogelijk? Vijftig procent van Nederland die naar de televisie keek, keek ernaar.

Zelf is Brard ook geen fan. “Onhandigheid op tv vind ik leuk, maar verwassen dekbedden en rare koffiekopjes… Ik kan er niet naar kijken, maar ik ga het nog een keer proberen. Zondag is de finale en dan ga ik kijken.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen