Boulevard-actie voor John valt verkeerd bij politie

Geplaatst op Fri 07 Dec 2018 om 8:30

De actie van Peter R. de Vries om bij elk optreden in RTL Boulevard de situatie rond John van den Heuvel onder de aandacht te brengen valt slecht bij politie en Justitie. Dat vertelde de misdaadjournalist donderdagavond in de showrubriek. De Vries voert de druk op burgemeester Femke Halsema en de politie op. Hij begon zijn actie woensdag en kwam er donderdag zoals beloofd weer op terug. “Ik heb begrepen dat de oproep van mij bij sommige mensen verkeerd gevallen is.”

Die zijn daar een beetje gepikeerd over, aldus De Vries. “Binnen politie en Justitie werd dat beschouwd als een persoonlijke aanval. Voor alle duidelijkheid: dat is het niet. Ik heb het niet op hen persoonlijk gemunt, maar zij zijn wel verantwoordelijk en daarom ook vind ik dat we hen moeten aanspreken.”

Van den Heuvel is De Vries dankbaar. “Ik vond het hartverwarmend. Ik heb het gezien uiteraard. Ik heb samen met mijn vrouw gekeken en we kregen allebei een brok in onze keel. Ik maak best een heftige periode mee, zonder nou al te dramatisch te willen doen, maar het gaat je niet in de koude kleren zitten. Wat mij gewoon zwaar op de maag ligt is dat ik niet op de studio van Boulevard kan zijn. Dat is een programma dat elke dag aandacht besteedt aan misdaad, ook aan de zwaardere vormen. Ik wil daar gewoon mijn werk kunnen doen.”

Wat Peter heeft uitgesproken, zo voelt dat voor mij ook. Hier moet gewoon heel snel een einde aan komen.”

De Vries: “Minister Grapperhaus – die naam heb ik gisteren niet genoemd, maar noem ik vandaag even – is natuurlijk de man die helemaal aan de top verantwoordelijk is en hij moet ervoor zorgen dat journalisten in ons land hun werk kunnen doen en hier bij Boulevard aan de desk.”

Foto: RTL
21 Reacties op “Boulevard-actie voor John valt verkeerd bij politie”


 1. Wol.lter

  Genoten van Expeditie Robinson..

  TLP wederom 2de…..

  Veronica doet het beter

 2. S. in Terklaas

  Meneer de Vries denkt dat hij boven de wet staat, vreselijk hypocriet kereltje dat alleen maar met zijn smoel op tv wilt.

 3. Boris

  Laten we het ook eens over burgemeester Jos Wienen hebben Peter.

 4. ℙluk vd ℙetteflet ℗

  Boulevard kan toch best vanuit een andere lokatie?
  Een stad is om te leven. De burgemeester zorgt voor iedereen en z’n kinderen hun veiligheid. Arme John van de Heuvel. Het is sneu dat ie nu werkloos thuis zit.
  Maar waarom gaan ze nou zo drammen? Denken de Vries en de andere RTL-presentatiemensjes werkelijk dat dit de situatie zoals die is verandert?
  Wat heb je eraan als het misgaat, behalve een hoop publiciteit? O, wacht.

 5. Elvis

  Peter R weet iedere dag de media te halen, knap met al die onzin.

 6. Annoniemus

  Als Peter R je redder moet zijn ben je beroerd af !

 7. wg

  Lekkere clickbait titel

 8. Replij

  Gelijk een puber, deze dramkont.

 9. Pieter Bouter

  oh en dat Wilders al 14 jaar zwaar beveilig word, dat vindt Prdv niet erg??

  vreselijke inconsequente l*l is het.

 10. Janusz

  Wat gaat dit media landschap achteruit zeg, we blijven maar olatforms bieden aan types als de vries, brard, etc. Grachtengordel bepaalt redacties npo talkshows etc.

 11. Peanut

  Inhoudelijk reageren is schijnbaar erg moeilijk hier. Maar even serieus: het is toch ook bespottelijk dat we op een dergelijke manier buigen voor dreigementen. Als John bij BLVD moet aanschuiven moet dat kunnen. In de studio, niet ergens achteraf. Mevrouw Halsema is niet van plan hem te beschermen, net zoals ze op andere vlakken denkt haar eigen staat te kunnen scheppen in Amsterdam. Het is een beschamend standpunt.

 12. Replij

  @Peanut, jouw “inhoudelijk” verhaal is al tig keer verteld. We weten het onderhand wel.

 13. aldus

  John is goed te beschermen als er aan de buitenkant van de locatie extra bescherming wordt aangebracht. Maar het is beschermd stadsgezicht en dat weegt zwaarder dan de persvrijheid. Sommige mensen op het stadhuis begrijpen dat standpunt ook niet. Gewoon iedere dag even langs het Wetering circuit rijden mw. Halsema. Een stad die voor criminelen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht. Of de dag beginnen met naar het stadswapen te kijken. Want uw optreden is niet heldhaftig noch vastberaden.

 14. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Ik snap het probleem niet. John kan toch prima zijn verhaal doen. Alleen nou net niet achter de boulevard desk. Is op dit moment te gevaarlijk. De burgemeester kan toch moeilijk het hele Leidseplein afsluiten.

 15. Frthp

  En nu ff serieus

  Het gaat hier om rtl boulevard
  Het meest trieste programma op nl tv
  Een stel volwassen kleuters die de meest onzinnige stompzinnige dingen vermelden

  Gaan mensen zich serieus druk maken over een werknemer daarvan ?

  Ik denk dat er wel iets belangrijkere dingen aan de orde zijn

 16. Ron

  Inderdaad, laten we eens naar Den Haag kijken en in het bijzonder die Grapperhaus van de VVD. Die is dan toch helemaal eindverantwoordelijke voor dit wanbeleid wat er nu gaande is v.w.b. van den Heuvel. Dan kun je wel Femke Halsema aanvallen maar die heeft niet zoveel in de melk te brokkelen wat dat betreft. Die voert alleen uit wat haar adviseurs van de politie en veiligheid haar adviseren. Aan de andere kant, Femke heeft bij GroenLinks wel de verrechtsing van de partij ingevoerd en is niet zo links als vele beweren…

 17. Ouwe

  @Pieter Bouter

  Je moet liegen dat De Vries dat niet erg vindt om hem aan te kunnen vallen? Zwak.

 18. antimaffia

  Sja. Uiteraard is persvrijheid van belang en is het rechtvaardig dat er aandacht voor is.
  En doet hij hetzelfde op deze wijze voor burgemeesters die moe(s)ten onderduiken? Bedreigde politici? Andere bedreigde mensen in Nederland? John van den Heuvel kan wel degelijk optreden in RTL Boulevard alleen niet op het Leidseplein. Erg vervelend ook voor de persoon in kwestie zelf, maar niet probleem nummer 1 in de wereld zoals Peter R de Vries doet voorkomen.

  Het item waar Peter R de Vries dit bij inbracht en de ndrangheta werd totaal ondergesneeuwd.

  De ndrangheta die 70 miljard (!) aan wereldwijde criminele omzet draait, in zuid-italie totale regio’s in haar verwoestende greep heeft op allerlei verschikkelijke manieren. Gomorra (zowel film als serie) bestaat echt.

  Dat gaat niet over een ‘ijssalon’ of pizzeria maar over het kapot maken van een hele maatschappij. Blijkbaar is dat niet relevent om diepgaander te bespreken? En dat van de in Nederland opgepakten er VIER Nederlanders bij waren en slechts EEN italiaan, oftewel de Nederlanders werken nu ook mee met de ndrangheta?!?

 19. 123

  Ik snap per definitie niet waarom RTL Boulevard aandacht geeft aan misdaadzaken.

  1) Dat was nooit deel van dit programma

  2) Daar zijn andere programma’s voor

 20. de krijsende tafel

  boelefard is toch een shownieuws program?

 21. Sven L.

  Het algemeen belang van de Amsterdammers weegt zwaarder dan het belang van RTL / vd Heuvel. Geheel terecht.

  Laat politie & justitie eerst eens hun werk doen en die gasten oppakken. Voor nu is dit een logische en prima (tijdelijke) oplossing.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.