Borsten societyster Marijke Helwegen ontploft

De borsten van societyster Marijke Helwegen zijn ontploft. Ze neemt geen nieuwe. Dat vertelt ze vandaag in een openhartig vraaggesprek met De Telegraaf. Helwegen is het bekendste boegbeeld van plastische chirurgie in ons land en bekend van de uitspraak ‘borstjes vooruit, lipjes getuit’. Nu zit ze in de lappenmand. Deze week werden haar twee lekkende borstimplantaten met spoed verwijderd. “De smurrie sijpelde al tussen mijn organen. Nóóit wil ik weer siliconen in mijn lijf.

De bijna 70-jarige Helwegen gaat de rest van haar leven met een zeer bescheiden cup AA door het leven. “Ik ben nu weer thuis aan het herstellen, maar ik had me de komende feestdagen wel anders voorgesteld!

De chirurg wist niet wat hij zag toen hij de borstimplantaten verwijderde. “Het zag er onsmakelijk uit. Het was één grote, vieze brij!

Helwegen liet de implantaten vijftien jaar geleden plaatsen ter vervanging van haar eerste setje protheses. Ze zouden levenslang mee moeten gaan, maar niets is minder waar. “Ze waren als het ware ontploft.

De arts wilde graag nieuwe borsten plaatsen, maar dat hoeft van haar niet meer. “Ik heb hem toen verteld dat ik dit jaar 70 jaar zou worden en het niet zo nodig meer vond met ’lipjes getuit, borstjes vooruit’ door het leven te gaan.

Het hele verhaal, ook over haar eerste setje prothesen, leest u vandaag in De Telegraaf of via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen