Arie Boomsma vindt appels te duur in Nederland

Arie Boomsma vindt appels te duur in Nederland. Hij vindt het daarom schandelijk dat ze in 2019 nóg duurder worden door de btw-verhoging van 6 naar 9 procent. Dat zei hij zondagavond in RTL Boulevard. Albert Heijn verkoopt al appels vanaf 99 cent per kilo, maar volgens Boomsma is een appel duurder dan een Mars-reep. “Het is zo’n gemiste kans. Een appel is in ons land nu al natuurlijk duurder dan een donut of een mars of een van die andere repen. Dat is eigenlijk al heel gek.”

Dit was een kans van de regering, aldus Boomsma. “Het ís officieel nog een kans, want eigenlijk wordt pas volgende week door de Eerste Kamer officieel besloten, maar nu gooien de supermarkten en horeca de prijzen al omhoog. Dit was een kans om te zeggen: ‘Alles wordt duurder, behalve, groente, sport en zorg.’”

Wat betreft Brussel mag het, aldus Boomsma. “In de meeste landen is de btw zo’n 5 procent. Daar zitten we nu al ver boven en straks helemaal. Daarbij kun je voor consumptiemiddelen uitzonderingen maken.”

Nederland lijkt er niet echt mee bezig dat je straks een paar cent extra voor groente en fruit betaalt. “Dit werd vroeg in het jaar al aangekondigd in het regeerakkoord, maar toen kraaide er niemand naar. Nu zijn er wat petities die je kunt tekenen, maar je hoopt natuurlijk op een soort bewogen politicus of minister die zegt: ‘Weet je wat, we moeten dit gewoon zo doen.’

Bemoedig nou goed eten, veel bewegen en een goedkopere zorg. Ik snap het gewoon niet!


Als Albert Heijn de belastingverhoging compleet doorberekent aan zijn klanten, kosten zijn goedkoopste appels straks niet 0,99 cent per kilo, maar 1,02 cent per kilo.

Een abonnement bij Arie Boomsma’s sportschool is met 62,50 euro per maand aanzienlijk duurder dan die van concurrerende sportscholen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen