VPRO-Tim had een obsessie voor Peter R. de Vries

Tim den Besten probeerde Peter R. de Vries te vleien toen ze in de zomer samen te gast waren in de talkshow Laat op Eén van Nadia Moussaid. Dat vertelt de VPRO-ster in Volkskrant Magazine. Den Besten had in de periode voor hun gezamenlijke talkshowoptreden een obsessie voor de misdaadjournalist. “Ik vond vliegrampdocumentaires leuk. Door die vliegrampfase kwam ik in de criminaliteit. En ineens zag ik op YouTube oude afleveringen van Peter R“, zo legt hij uit.

De VPRO-ster heeft ze allemaal bekeken. “Ik vertelde hem dat laatst aan een talkshowtafel, toen de camera nog niet draaide. Ik zei dat ik alles had gezien, en om te bluffen ging ik allemaal zaken opnoemen, zoals de Schiedammer parkmoord.”

Voelde De Vries zich gevleid? “Volgens mij vond hij dat leuk, want hij dacht eerst natuurlijk: naast welke gek zit ik nou weer? Bleek die gek al zijn werk te hebben gezien.”

Weet je wat trouwens erg is? Als ik Peter R. de Vries zie, denk ik: papa! Hij lijkt op mijn vader. Dat laatste heb ik niet tegen hem gezegd.”

Na de uitzending probeerde hij aan te pappen met De Vries. “Daarna ging ik hem volgen op Insta, en ging hij me ook terugvolgen. Trots heb ik dat aan mijn vrienden laten zien: kijk, papa volgt me.”

Het Volkskrant-interview met Tim den Besten kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen