VPRO-Tim had een obsessie voor Peter R. de Vries

Geplaatst op Thu 08 Nov 2018 om 14:45

Tim den Besten probeerde Peter R. de Vries te vleien toen ze in de zomer samen te gast waren in de talkshow Laat op Eén van Nadia Moussaid. Dat vertelt de VPRO-ster in Volkskrant Magazine. Den Besten had in de periode voor hun gezamenlijke talkshowoptreden een obsessie voor de misdaadjournalist. “Ik vond vliegrampdocumentaires leuk. Door die vliegrampfase kwam ik in de criminaliteit. En ineens zag ik op YouTube oude afleveringen van Peter R“, zo legt hij uit.

De VPRO-ster heeft ze allemaal bekeken. “Ik vertelde hem dat laatst aan een talkshowtafel, toen de camera nog niet draaide. Ik zei dat ik alles had gezien, en om te bluffen ging ik allemaal zaken opnoemen, zoals de Schiedammer parkmoord.”

Voelde De Vries zich gevleid? “Volgens mij vond hij dat leuk, want hij dacht eerst natuurlijk: naast welke gek zit ik nou weer? Bleek die gek al zijn werk te hebben gezien.”

Weet je wat trouwens erg is? Als ik Peter R. de Vries zie, denk ik: papa! Hij lijkt op mijn vader. Dat laatste heb ik niet tegen hem gezegd.”

Na de uitzending probeerde hij aan te pappen met De Vries. “Daarna ging ik hem volgen op Insta, en ging hij me ook terugvolgen. Trots heb ik dat aan mijn vrienden laten zien: kijk, papa volgt me.”

Het Volkskrant-interview met Tim den Besten kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
31 Reacties op “VPRO-Tim had een obsessie voor Peter R. de Vries”


 1. Boris

  Er zijn mensen voor minder opgesloten.

 2. Tvkijker

  Vond het zo ongemakkelijk met hem bij Ranking….. Vond geen enkele aansluiting.

 3. Maarten

  Deze homoseksuele linkse gesubsieerde niksnut doet ook nog eens mee aan Wie is de Mol. Tijd om een jaartje over te slaan dus.

 4. Senip

  Eh, watte?

 5. RandomUser

  Hij is niet voor niets homo. Zijn allemaal verwijfd, hebben een persoonlijkheidsstoornis en uiteindelijk allemaal bang voor vrouwen. De deugmaffia drukt door dat wij dat allemaal maar helemaal normaal moeten vinden. Als hij echt Peter als papa ziet zegt dat genoeg dunkt mij.

 6. Pim

  @RandomUser, ik hoop voor je dat je snel uit de kast durft te komen. Zelfhaat lijkt mij niet leuk. Succes, bijna iedereen zal je heus steunen.

 7. Remi

  Vroeger lag dit soort mensen naakt aan de ketting.

 8. RandomUser

  @Pim

  Pim is homo en voelt zich aangevallen. Ook een eigenschap van homo’s, net zoals in het kader van metoo elkaar gaan beschuldigen in de media.

 9. Smeg ma

  Vies links mannetje

 10. Norvo

  Op welke leeftijd gaat “lekker gek” over in “gek”? Timmie zit er verontrustend dicht tegenaan…

 11. HanszWorsd

  Een stukje humor naar demense toe.

 12. Mark

  Die foto… Haaaaaaaaiiiii…

 13. Curryworst

  Ultieme leeghoofdige nietsnut bij de Vrijzinnig Protestantse Radio Omroep.
  De omroep met de slogan Sponsor van de Vooruitgang.

 14. Pim

  @RandomUser, jij weet echt veel over homo’s. Veel zelfkennis.

 15. Pluk vd Petteflet

  Dit klinkt allemaal een beetje eng, ongemakkelijk en nogal ziek in het bolletje.
  Zonder dat wij Tim kennen vermoeden we dat hij best zou opknappen van een beetje proffesionele hulp. Tevens betwijfelen we of Petert wel gecharmeerd was, Petert is een beleefde vent.

 16. RandomUser

  @Pim

  Geen gevoel voor humor. Kijk, deze lui dringen mijn huiskamer binnen via de televisie, dat willen ze graag, ze willen aandacht, zijn ze verslaafd aan. Nou, hier heb je je aandacht. Dat hoort bij ‘ het op tv komen’ . Net als die homoparade in de slootjes van Amsterdam, schreeuwerig om aandacht vragen. Ga dan in een besloten club met inlogcode je homopropaganda uitzenden, dan kan ik er ook niks van vinden. Misschien dat je mijn punt snapt?

 17. de deskundige

  Hoe diep moet je gezonken zijn om bij Petertje in een goed blaadje te staan.

 18. Stefan

  En wat is de nieuwswaarde van dit bericht?

  Dit is toch een site waar je medianieuws kan lezen?

 19. Jamai

  Tim is een rare. Dat hij homo is lijkt me er weinig mee te maken hebben, maar dat er bij hem wat draadjes los zitten is wel duidelijk. Geeft verder niks, als hij maar een mooi stuk gereedschap tussen zijn benen heeft hangen.

 20. RandomUser

  Inderdaad Jamai, hoe is het met je nieren?

 21. Neon

  @RandomUser

  Ik zie voornamelijk hetero’s via de tv mijn kamer binnendringen. Het zal er wel aan liggen dat jij de hele dag OutTV op hebt staan. Het lijkt me dat Pim het bij het juiste eind heeft wat betreft je zelfkennis.

 22. RandomUser

  @Neon

  Het gaat hier om het geval Tim den Besten. Daar reageer ik op. Hij vraagt daar zelf om want hij is op tv. Zoals Bansky het mooi verwoord:

  “Any advert in a public space that gives you no choice whether you see it or not is yours. It’s yours to take, re-arrange and re-use. You can do whatever you like with it. Asking for permission is like asking to keep a rock someone just threw at your head.”

  Als het normaal is waarom moet het dan geaccepteerd worden? Contradictio in terminis. Dat je er zo erg mee zit dat je homo bent dat je op een bootje moet gaan staan zwaaien. Wees homo en val er niemand verder lastig mee. Dat kunnen deze lui niet. Er zijn ook zat normale homo’s hoor, die hoor je niet.

 23. boer zonder land

  Zoals ik het zie op de foto is hij behoorlijk aan het dementeren.

 24. Neon

  @RandomUser

  Die hoor je niet? Jij zit anders behoorlijk te roeptoeteren. Ook geen normale homo dus.

 25. RandomUser

  @Neon

  Nee, ik ben getrouwd en heb drie kinderen. ‘s Avonds ga ik stiekem naar een afwerkplek aan de snelweg. Zo’n eentje ben ik. Tevreden?

  Man Man reageer eens op de inhoud in plaats van je gekrenkt te voelen. Laat maar, je bent zo’n irritante, net een wijf. Doei.

 26. Neon

  Alsof ik gekrenkt zou zijn door het slappe gezwam van een kasthomo.

 27. Mike

  Zo’n vervelende hypergozer vind ik dit.

 28. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Die Tim is echt heel erg eng…. en hysterisch.

 29. SOLANGE

  Griezeltje die altijd dronken is….

 30. B klein

  Soort zoekt soort.

 31. Op zouten

  Wat een lamzak

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.