Twan Huys voor tiende keer onder Tans laagterecord

Geplaatst op di 20 nov 2018 om 11:05

Twan Huys trok maandagavond voor de tiende keer een kijkerspubliek dat ónder het all-time low van Humberto Tan ligt. Er keken 267.000 mensen naar zijn RTL Late Night, goed voor een marktaandeel van 6,3 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De laagste score die Humberto Tan in zijn vijf jaar bij RTL Late Night aantikte is 297.000 kijkers. Alle alarmbellen gingen op die dag af bij RTL, maar opvolger Huys zit nu al voor de tíende keer onder dat laagterecord.

RTL Late Night met Twan Huys is absoluut niet het succes waar op gehoopt werd. Sinds de vijfde uitzendweek scoren minstens drie van de vijf uitzendingen per week niet genoeg kijkers voor een plek in de dagelijkse kijkcijfer top 25.

De weekgemiddeldes van RTL Late Night trekken iets aan sinds The Voice of Holland drie weken geleden terugkeerde op de buis. The Voice is de grootste hit van RTL 4 en Huys profiteert op vrijdag van de lead-in.

Doordeweeks zijn de scores echter nog altijd ondermaats. Veel mensen wijzen op de slechte opzet en teleurstellende gastenlijst van het programma.

Erland Galjaard, die Huys naar RTL 4 haalde, bekende vanochtend dat ook hij RTL Late Night niet goed vindt.

Foto: RTL
27 Reacties op “Twan Huys voor tiende keer onder Tans laagterecord”


 1. Ron

  Het valt wel op, zo min mogelijke aansprekende items en gasten benaderen omdat je weet dat je toch al 10-0 achter staat met voetbalavonden. En dan op avonden dat je wel goed kan scoren na TRP op dinsdag en op vrijdag na TVOH wel opportunistisch programmeren met gasten en itemkeuzes net als wat Tan deed. Twan laat zijn hoofd hangen naar wat er die avond voor concurrentie op de andere stations is. Niet slim!

 2. Ronnie

  Het is nu toch wel genoeg MC? We weten wel dat Late Night niet goed bekeken wordt en dat het trekken aan een dood paard is. Twan ligt er met de Kerst gewoon uit en dan wordt op dat tijdstip gewoon iets herhaald, met hogere kijkcijfers dan Late Night.

 3. Dinsdag

  Zeer laag MC om tegenover voetbal deze onzin te verspreiden.

 4. WEST

  Waarom niks te lezen over Stephane Kaas ?? onbegrijpelijk !!

 5. Curryworst

  Wat zal Humberto Tan-A-Kiam in zijn vuistje lachen.
  Alhoewel, hij mag nu een kinderachtige dierenkwisje presenteren op de zaterdagavond. Word je ook niet vrolijk van.

 6. Paard

  Uiteraard niet, want dat is echt medianieuws. MC tikt alleen Story-artikelen over en nog seleсtief ook.

 7. Enzo Voort

  Is er nog echt nieuws?

 8. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Als RTL/BNN met Twan Tan verder wil blijven gaan, waarom maken ze van RTL LN dan geen RTL “nieuwsuur”? Een dergelijk programma heft RTL/BNN niet. Het mag inmiddels overduidelijk zijn dat Twan Tan niet geschikt is voor amusement.

 9. Mousy

  @WEST, je bedoelt:

  Dat het Nederlandse programma Etgar Keret – Een Waargebeurd Verhaal in New York een International Emmy Award in de wacht heeft gesleept, is voor MC blijkbaar geen medianieuws en vooral niet spannend genoeg om er aandacht aan te besteden.

  Het is toch duidelijk dat dit niet belangrijk genoeg of spraakmakend is voor MC.

  Inderdaad onbegrijpelijk!!!

 10. Het Conny van de Meester

  Mayday Mayday!

  De domme LOM-jongen gaat crashen vóór de kerst!
  Zonde, het was toch zo´n goeie journalist *kots*.

 11. Pieter

  Ik weet dat MC een hetze tegen Twan voert om hem van de buis te krijgen. Maar iedereen zal toch moeten toegeven dat een een zware opgave is om de hele uitzending met open ogen te volgen. De keuze van de gasten is zodanig dat je van pure verveling in slaap valt.

 12. HalloJumbo

  Willen we meer of minder artikelen. MEER MEER MEER.

  Twan Kombuis MOET kapot.

 13. jomari

  Jorritsma gisteravond bij Twan met een tip voor babyboomers, geniaal!

 14. Meneer Kaktus

  Twan kan hier niks aan doen. Tan heeft de tent in puin achtergelaten. Op verbrande grond groeien geen zonnebloemen.

 15. Het Conny van de Meester

  2 min. houd je het vol – met moeite – en dan heb je die krampachtige sfeer (want dat is het: KRAMPACHTIG) alweer gezien. Voordat Jorritsma haar muil opentrekt (Jorritsma????) snel wegzappen.

  En dat big band introotje is nog wel het ergste van alles!

  VRE-SE-LIJK.

  Haal Huys van de Buys!

 16. Mark

  Voetbal was allang afgelopen om half 11. Ligt aan de slechte lead-in. Kroongetuige hoort ook op de zondagavond thuis. Doe iets Ollolai achtigs op de maandag, i.c.m. Helemaal Het Einde past beter.

 17. robb

  Vanavond 400.000 na Beau,kroongetuige had ook maar 322.000,RTL zelf is het probleem en Twan kan het niet op eigen kracht.

 18. Inderdaad...

  Waar blijven de berichten over laagterecords van SBS6 tegenwoordig?

 19. Remi

  Vanavond eindelijk weer Marloes aan tafel !!

 20. pip

  Dat is een medaille waard

 21. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  @Remi

  Wie is Marloes??

 22. Britt Scholte Lover

  RTL gaat toch niets doen met late night , het blijft gewoon aanmodderen met Twan, alleen op vrijdag scoort het beter vanwege the voice, de rest is rond de 300.000 kijkers

 23. David

  Hey mediacourant, kunnen jullie niet kappen met dat nieuws over RTL Late Night en hoe slecht het scoort. Het begint me aardig de strot uit te hangen.

 24. Joly

  Kappen met die onzin Weg met die prutser

 25. Ernst

  Het is een redactie of presentator probleem. Tan was goed in keuvelen met nietszeggende gasten. Twan kan dat niet. Dus of meer diepgang in de gasten of een andere presentator.

 26. Het Conny van de Meester

  Huys heeft weer een heel droevige aflevering vanavond. Heel droevig….
  Hoe lang nog RTL? Dit is pathetisch geworden.

 27. BRAAK

  En zo is het Conny.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.