Twan Huys voor tiende keer onder Tans laagterecord

Twan Huys trok maandagavond voor de tiende keer een kijkerspubliek dat ónder het all-time low van Humberto Tan ligt. Er keken 267.000 mensen naar zijn RTL Late Night, goed voor een marktaandeel van 6,3 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De laagste score die Humberto Tan in zijn vijf jaar bij RTL Late Night aantikte is 297.000 kijkers. Alle alarmbellen gingen op die dag af bij RTL, maar opvolger Huys zit nu al voor de tíende keer onder dat laagterecord.

RTL Late Night met Twan Huys is absoluut niet het succes waar op gehoopt werd. Sinds de vijfde uitzendweek scoren minstens drie van de vijf uitzendingen per week niet genoeg kijkers voor een plek in de dagelijkse kijkcijfer top 25.

De weekgemiddeldes van RTL Late Night trekken iets aan sinds The Voice of Holland drie weken geleden terugkeerde op de buis. The Voice is de grootste hit van RTL 4 en Huys profiteert op vrijdag van de lead-in.

Doordeweeks zijn de scores echter nog altijd ondermaats. Veel mensen wijzen op de slechte opzet en teleurstellende gastenlijst van het programma.

Erland Galjaard, die Huys naar RTL 4 haalde, bekende vanochtend dat ook hij RTL Late Night niet goed vindt.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen