Erland Galjaard vindt talkshow Twan Huys niet goed

Geplaatst op Tue 20 Nov 2018 om 9:45

Erland Galjaard is niet te spreken over RTL Late Night met Twan Huys. De talkshow is niet geworden wat hij voor ogen had toen hij Twan Huys naar RTL 4 haalde. Dat zegt de oud-zenderbaas in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild. Galjaard vindt het format van RTL Late Night niet goed. “Ik heb eigenlijk altijd College Tour als uitgangspunt genomen en niet Nieuwsuur. Dat is de Twan Huys die ik wilde zien. Ik zie nu Twan Huys die Nieuwsuur doet aan een tafel.

Het huidige format is niet best, aldus Galjaard. “Dit had ik nooit gedaan, maar daarmee heb ik geen waardeoordeel over Twan, want hij kan het nog steeds redden. Het moet wel veranderd worden.

RTL Late Night wordt op veel avonden dramatisch slecht bekeken. “Ik heb in eerste instantie aangeboden om daar nog bij te helpen, maar ik was al weg en daar kwamen we met RTL niet uit. Ik heb toen gezegd: ‘Ik doe het niet, ik ga niet dat programma opzetten.’”

Heeft hij Huys ooit nog wel eens iets laten horen? “Ik heb hem een aantal keren een bericht gestuurd dat ik hem waardeer en dat ik hoop dat hij de storm overleefd. Vooral in zijn hoofd: dat hij niet bang wordt en je de angst op televisie zit. En dat hij ook vertrouwt op dat hij een heel goede journalist is.”

Want een goede journalist, dat is Huys, aldus Galjaard. “Kijk maar eens naar College Tour terug. Dat kan hij heel goed, daar is hij wel empatisch en daar vraagt hij wel stevig door. Daar was ook meer behoefte aan, he, aan meer journalistiek in plaats van het lichtere van Humberto. Alleen de vorm is nog niet gelukkig. Daar moet naar gezocht worden, maar dat hebben meerdere mensen moeten doen. Jinek en Van Nieuwkerk ook.”

Galjaard vindt het flauw dat men nu roept dat het een blunder van hem is geweest om Twan Huys aan te nemen. “Toen ik Twan vroeg om te komen waren er heel veel insiders die zeiden: ‘Dit is een vondst, dit is geweldig.’ Nu roept iedereen dat het niets is en probeert met mij een hak te zetten, van: dat heeft hij helemaal verkeerd gezien. Toen we ermee begonnen, vond iedereen het geweldig.

Beau

Waarom heeft hij Beau van Erven Dorens niet gewoon gevraagd? “Dat was een heel duidelijke afweging. Ik vond dat Beau zijn waarde had bij Boulevard. Ik vind Beau by far de beste presentator van Boulevard. Hij heeft Boulevard ook weer nieuw elan gegeven nadat Winston en Albert weggingen.

Albert en Winston lieten Boulevard in puin achter, vindt Galjaard. “Ik denk dat het goed was dat zij weggingen, want zij waren met andere dingen bezig en je zag Boulevard gewoon helemaal down the drain gaan. Het was niet meer van deze tijd.”

Met Beau naar Amsterdam verhuizen, die bank neerzetten en met veel meer mensen het gaan maken. Er is veel kritiek op geweest, maar zowel online als in het hele nieuwe-media-denken blijft dat programma nog steeds ijzersterk. Wat je van sommige deskundigen ook vindt.”

De podcast 30 Minuten Rauw kunt u hier beluisteren.

Foto: KRO-NCRV
29 Reacties op “Erland Galjaard vindt talkshow Twan Huys niet goed”


 1. Bennie Normaal

  Achteraf heeft iedereen gelijk.

 2. Grace321

  Hou daar mee op

 3. Curryworst

  Met ‘sommige deskundigen’ bedoelt hij vast zijn aartsvijand Angela de Jong?
  Ook uit bovenstaand stukje wordt maar weer eens bevestigd dat Galjaard totaal geen kritiek kan verdragen op zijn keuzes.

 4. Coen

  Wat een onzin dat het nieuwsuur is aan tafel. Geen onderwerp dat ze in Late Night behandelen zou in Nieuwsuur komen. Het is nu College Tour alleen met meerdere gasten op een avond.

 5. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Die Erland Geiljaard is nu wel een “back stabber” zeg. Hij heeft die Twan Tan naar binnen gehengeld en nu excuses zoeken waarom Twan Tan niet goed uit de verf komt. De helft van Nederland was al verbaasd dat deze geboren NPO’er naar de commerciëlen was overgestapt en dus logisch dat het niets is geworden. “Image is everything”.

 6. One Thuis

  Nee, Erland Galjaard is niet goed.

 7. oja

  ‘Dat kan hij heel goed, daar is hij wel empatisch en daar vraagt hij wel stevig door. ‘: pardon? Goed doorvragen, lachu dit. Not. Twan vroeg nooit goed door en was alleen bezig met oppoken kijkcijfers.

 8. Michael

  Erlandje toch?! Nu commentaar geven langs de zijlijn. Humberto Gate had je al beter moeten begeleiden snuifje.

 9. kees

  wat een gekkie die Erland. “Het is nu Nieuwsuur”.

 10. Mousy

  Achteraf oordelen of praten is gemakkelijk.

  Natrappen is verachtelijk.

 11. Linde

  Albert en Winston hebben Boulevard in puinhoop achtergelaten? Het is nu een puinhoop, eerder niet. Leer eens in de spiegel kijken Erland..

 12. Roland

  Ik mis een Graham Norton op de Nederlandse televisie..

 13. Frank Dame - 5🎶3🎤8🤡

  Het is beter als RTL LN door een goede presentator wordt overgenomen, iemand met alle kwaliteiten die nodig zijn voor een echte amusementsshow op top niveau. Iemand zoals ik… the one and only Frank Dame van radio538… yay! 👏🏼🎤🎶🤪

 14. k

  Erland heeft net zoveel zelfkritiek als zijn golddiggertje

 15. HalloJumbo

  “De mazzel hé.”

 16. WEST

  De fout in omroepland is dat er teveel staiga plekken worden aangeboden en minder vaklui , daardoor krijg je ook geen goede programmas , Het ligt dan ook niet aan Twan maaraan de mensen achter de schermen !

 17. Ron

  Erland geloofd wat minder in zichzelf nu hij daar weg is hé….hahaha. Wat een onzin oreert hij in dat interview zeg. Hij heeft het goed aangepakt, aan hem ligt het niet. En Boulevard is goed blablabla.

 18. bhuf

  Ze hadden gewoon een roulatiesysteem met Beau van Erven Dorens en Wilfred Genee moeten maken. Net zoals DWDD in het begin was. Bijkomend voordeel voor RTL zou dan zijn dat ze VI nog hadden gehad.

 19. Eddie Emmer

  Erland heeft gelijk. Nu zit twan inderdaad nieuwsuurtje te spelen met entertainment gasten en dat werkt niet. In college tour had hij ook entertainment, en crime gasten en dat ging hem best goed af. Uiteraard geholpen door het format dat studenten vragen stellen. Maar waarom zou zo’n soort format niet kunnen elke avond met meerdere gasten. Tafel eruit, stoelen erin, meer amerikaans en met interactie met het publiek. Jinek begon ook met een bank, werkte ook niet. Maakt niets uit, gewoon na de kerstvakantie knallen Twannie.

 20. Marcooo

  Ik hoop dat ze hij rtl snappen dat ze Galjaard kunnen aanpakken. Ik ben geen jurist maar een oud-werknemer (zeker een leidinggevende) die uit de school blijft klappen en de vorige werkgever onderuit blijft halen met vervelende details Kun je aanpakken. Ook als het contract is afgelopen. Ook als het contract is afhelopen doe ervoor zorgt dat je een jaar of wat niet bij de concurrent mag werken. Er zijn absoluut geheimhoudingsclausules/plichten etc die hierin voorzien. Wat een ongelofelijke slang is die Galjaard. Hopelijk maakt rtl op zijn minst zijn leven zuur.

 21. Bert

  Wat een hater die eiland. Op geen enkele wijze de schuld bij zichzelf neerleggen. Bah wat een vreselijke vent.

 22. Alex

  Late night heeft toch niks meer te verliezen en zitten voorlopig nog met het contract van de studio.
  Binnenkort helemaal omgooien.

  Andere tafel (kleiner), studio kleiner en meer hoekjes, minder publiek, meer lopen door Twan ezv.
  Maak het dynamisch en klein.

 23. Geronimo

  Een mes in de rug van degene die je binnengehaald heeft. Lekker

 24. Tommie

  Dus hij had 5x per week college tour gehad willen hebben. Ik weet zeker dat Twan dan nog eerder en dieper was gevallen. Erland heeft in het verleden een paar goede grepen gehad omdat ze voor het oprapen lagen maar nu het op eigen kracht aankomt, verzaakt hij op alle fronten.

 25. robb

  Nu begrijp ik hem ,hij kon het niet meer uitwerken en werd het de zoveelste tafel met de naam van Tan ,er zijn veel meer opties bv vroeger bij Veronica RUR ,nu lijkt alles op elkaar.

 26. Ikke

  Iemand die Twan Huys in huis haalt of een vondst noemt, snapt zelf niets van de X-Factor ook wel de gun-factor genoemd. Wie de sympathie van de kijkers mist of verliest, verliest de strijd om de kijkcijfers.

 27. Joly

  Ja Erland Galbak……t’is duidelijk….opzouten!

 28. Joop55

  Twan is erin getuimd, landgenoten.

 29. BRAAK

  En wie heeft die trieste loser binnen gehaald? Juist hij.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.