Transfer Caroline Tensen naar RTL 4 ‘ging heel snel’

Geplaatst op Wed 14 Nov 2018 om 9:15

De overstap van Caroline Tensen van Avrotros naar RTL 4 is heel erg snel gegaan. Het hangt vooral samen met de verhuizing van haar programma Postcode Loterij: Eén tegen 100. Dat vertelde de presentatrice dinsdagavond in RTL Boulevard. Eén tegen 100 was niet meer welkom bij de NPO. “Eén tegen 100 stond al een beetje op de tocht, om het maar zo te zeggen. De NPO is verplicht om alle programma’s onder de loep te nemen en wij komen nou net niet door die test heen.

Ze doelt op de nieuwe amusementstoets bij de NPO. “Het heeft een iets te hoog amusementsgehalte, laten we het zo noemen.

Peter van der Vorst: “Dus Ranking the Stars wel en een kennisquiz als Eén tegen 100 niet?

Tensen: “Ja. Dat is heel lastig, maar de AVROTROS vond het ook echt heel erg jammer, maar er is gewoon niets aan te doen. Regels zijn regels. Ik heb geprobeerd ze te begrijpen, maar het is heel lastig. Het luistert nauw.”

Nu gaan Tensen en haar quiz dus naar RTL 4. “Het is heel erg snel gegaan. Het ging in een stroomversnelling, want ik heb eigenlijk vorige week pas gehoord dat we definitief naar RTL zouden gaan. Vanmiddag ben ik bij de grote baas geweest, Sven Sauvé, en bij Ellen. Ik heb een superleuk gesprek gehad. Voor hen ging het ook wel heel snel. We weten nog niet wat we gaan doen met elkaar in de toekomst.”

Tensen gaat geen Art Rooijakkersje uithalen. Ze claimt niet de presentatie van Wie Ben Ik, dat vroeger door haar gepresenteerd werd. “Nee, dat doet Wendy al.”

En wat gebeurt er met DNA Onbekend? “Ik zit middenin de opnames van DNA Onbekend, dus dat gaan we sowieso afmaken. Het is een kindje van me, maar wat daarmee gebeurt: ik heb werkelijk geen idee. Het wordt sowieso nog uitgezonden in maart bij de AVROTROS.”

Wat ze bij RTL gaat doen weet ze nog niet. “Voor de rest was het vooral een heel prettig gesprek bij RTL vanmiddag. Zij zijn ook blij dat ik met Eén tegen 100 ben gekomen en wat we gaan doen, daar gaan we heel hard aan werken met elkaar. We staan open met alles en ik ben gewoon heel blij.”

De hoofdmoot blijft Eén tegen 100. “Ik verhuis altijd met Eén tegen 100 mee. We zijn er in 2000 mee begonnen en ik ben al meer dan 25 jaar verbonden aan de Postcode Loterij en Eén tegen 100 is daar een programma van. De loterij is mijn familie en Eén tegen 100 mijn kind. Nu is RTL ook weer mijn familie.”

Het is wel mooi, want ik ben heel lang geleden ook begonnen bij RTL Véronique. Ik moet zeggen: het is toch wel een heel bijzondere dag.”

Lees ook: Caroline Tensen en Eén tegen 100 verhuizen naar RTL 4 (dinsdag)

Foto: RTL
23 Reacties op “Transfer Caroline Tensen naar RTL 4 ‘ging heel snel’”


 1. José

  Zeer opmerkelijke transfer, vanuit Caroline als persoon gezien. Ik vraag me af of ze meer gaat doen dan Eén tegen 100.

 2. Martijn

  Leuk!

 3. Sander

  Zal financieel behoorlijk interessant voor haar zijn. Geef haar eens ongelijk.

  Het Spijt Me ook terug op de buis?

 4. Peanut

  DNA Onbekend kan oon naar rtl eventueel. Is al eerder een seizoen gebeurd. Toen deed Nance het bij rtl 4.

 5. Mink Vaillant

  Ze verdient bakken met geld bij de Nationale Postcode Loterij / Stichting DOEN dus dat ze slaafs meeverhuist is heel begrijpelijk.

 6. Laura

  Sommige mensen kunnen inderdaad een hele dikke boterham overhouden aan die Postcode Loterij. Blijft natuurlijk de vraag waarom loterijen zo`n lange reclamespot mogen uitzenden terwijl de overheid gokken wil ontmoedigen. Verwacht nu wel eens actie van de Christelijke partijen.

 7. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Wat een fantastisch nieuws. De Postcode Loterij terug bij RTL. Echt fantastisch. Geweldig. Dezelfde kwis maar nu onderbroken door reclame. Als dat geen nieuws is. Echt fantastisch. Geweldig. Caroline terug op het oude nest. Hoera.
  PS, ik word altijd een beetje misselijk als ik Peter van der Vorst zie.

 8. Derk

  Mooi toch.

 9. M

  @José
  Ik vind de overstap helemaal niet opmerkelijk want vind Tensen en dat verschrikkelijke programma en nog walgelijkere sponsor (Postcodeloterij) veel beter passen bij RTL4 dan bij de publieke omroep.

  Let op, alle hierboven zeer negatieve bijvoeglijke naamwoorden hebben niet betrekking op Tensen zelf. Want in haar vak vind ik Tensen prima, ook al boeien de meeste programma’s mij totaal niet (muv dat DNA-programma waar ik incidenteel naar kijk).

 10. Pieter

  Dat dat maar geen ‘Twan Huysje’ wordt…

 11. Pluk vd Petteflet

  Stralende persoonlijkheid, onze Caroline Tensen.
  Fijn dat ze weer zo’n prachtige show gaat presenteren.

 12. Pim

  @Pieter
  Wed 14 Nov 2018 om 9:56

  Jij hebt het artikel echt heel goed gelezen he…..

 13. gelukkig

  Eindelijk de NPO verlost van dit vreselijke programma. Ruimte om nu wel een kwaliteitsprogramma uit te zenden op dit tijdstip.

 14. Albert

  Waarom is ze niet in dienst van Postcode Loterij ipv RTL , daphne bunskoek heeft ook geen contract bij RTL4 , maar bij de Postcode Loterij

 15. chris?

  Gelukkig hebben we nog 2 voor 12 en per seconde wijzer bij de P.O. en niet onderbroken door walgelijke reclames

 16. Japie

  Wat een wipkip!

 17. K

  Caroline vind ik toch samen met Linda de mol de top…2 leuke vrouwen die zonder aanstellerig gedrag aangenaam zijn om naar te kijken.

 18. Rene

  Ik heb altijd gevonden dat Caroline gewoon RTL4 is. Het zou nog leuker zijn om haar gewoon weer Wie Ben Ik te laten presenteren, scoort gegarandeerd met leuke teamcaptains. Weg met het ‘moderne’ zootje wat er nu zit. Of kom terug met de studioversie van Het Spijt me, het moment of er iemand achter de deur staat maakte het programma. Geen John Williams op locatie die mensen in een parkje op een bankje laat wachten.

 19. Bennie Normaal

  Goedkoop vermaak hoort niet bij te omroepen te zien te zijn,
  daar heb je de commerciëlen voor.

 20. vivo

  en toch ded ze datbest wel leuk

 21. A.Zijn

  Even terugkomend op De Weg Naar Het Miljoen…. Ik ben er niet direct van ondersteboven, maar de reacties op Twitter dekken niet de lading. Presentatie voor de eerste van een geheel nieuw format vind ik overigens niks op aan te merken.

  Persoonlijk kijk ik liever naar een show zoals destijds met de Staatsloterij en de kanjer nieuwjaarshows.

 22. Stopwoord v Tensen

  Jaaaaa

 23. yoshi

  Caroline Tensen gaat het nieuwe Late Night denk doen?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.