Thiery Baudet: ‘Media maken immigratie altijd zielig’

Geplaatst op Wed 14 Nov 2018 om 10:45

Thierry Baudet vindt dat de media het onderwerp immigratie altijd veel te emotioneel beladen benaderen. Dat heeft de Forum voor Democratie-leider dinsdagavond gezegd in Jensen. Baudet is geen vriend van de media. “Het is inderdaad voortdurend vechten tegen het frame dat de ander creëert. Immigratie is een typisch voorbeeld: dat wordt altijd zielig gemaakt. Je ziet dus altijd die zielige immigrantenkinderen, maar je ziet nooit het grotere verhaal verteld worden“, zegt hij.

Met het grote verhaal doelt Baudet op ‘wat er gebeurt op de langere termijn als we er niet wat aan gaan doen’. “Je staat altijd op 1-0 achterstand.

De politiek leider voelt zich vaak geframed door reguliere talkshows. “Je moet in elk geval heel goed uitzoeken wie de andere gasten zijn. Ik noemde net het immigratiethema en het zou dan zomaar kunnen zijn dat iemand in dezelfde uitzending over Anne Frank komt vertellen, weet je wel. Om het even even gezellig te maken.”

Dat is ‘heel vaak’ het geval, zegt Baudet. “Dan heb je je item goed gedaan, maar dan komt erna weer iets waardoor het meteen in een vervelend daglicht wordt geplaatst. Ik denk dat steeds meer mensen in Nederland het wel beginnen te zien en hun eigen kanalen zoeken.”

Je hebt te maken met politieke partijen die je tegenstanders zijn en de media zijn dan ook nog je tegenstanders, dus je speelt twee wedstrijden tegelijk.”

Foto: RTL
82 Reacties op “Thiery Baudet: ‘Media maken immigratie altijd zielig’”


 1. Media-courantist

  En daar heeft Baudet 1000% gelijk in.

 2. Niet van gisteren

  Man, wat heeft die Baudet gelijk ! Was zo blij dat hij tenminste zijn verhaal kon doen bij Jensen !!!! Hij had uiterst belangrijke dingen te zeggen, dus leve Jensen !!!!!!

 3. Siep

  Zijn verhaal is zielig. Zelf kleinkind van immigranten. Hitsen om het hitsen en de aandacht. Bah, trumpiaanse tactieken.

 4. Herman Hoogsteder

  Hij heeft absoluut gelijk,maar dat krijg je met een linkse NOS.

 5. Grompie

  En dat klopt dus. Op deze manier wordt een poging gedaan ons te brainwashen. Men denkt blijkbaar dat de bevolking enorm dom is. Maar Baudet zegt wat velen denken, het klopt als een bus. Dankzij die Jensen krijgen we tenminste iets van de waarheid zoals velen die zien op tv. Dit is de objectieve waarheid welke met NIET WIL dat wij weten en horen.

 6. Grompie

  men

 7. Stempel

  Helaas is dit maar al te waar. Zet door Baudet, je komt er wel. En Jensen: zet ook door. Het wordt wel degelijk opgevangen en gehoord allemaal !

 8. Daan

  Baudetcourant

 9. Yayanna

  Maar natuurlijk is dat zo. En wij staan dit toe als bevolking. Al die stomme programma’s die zo gekleurd zijn als wat. Blij dat Baudet zijn verhaal deed / kon doen !

 10. 2018

  @Daan, nee Daan. Dit is wat de mensen denken. Je zit fout.

 11. Thijs

  Zo is het zwarte pieten debat ook ontspoord. In talkshows werd een podium gegeven aan zielige verhalen over zwarte kindjes die gepest werden met zwarte piet. Nu is het al zo ver dat sinterklaas met de dood wordt bedreigd.

 12. beryl

  @Thijs: de hele media is ontspoort, en degene die de waarheid zegt moet opeens dood. Dat is wat het geworden is en dat moet teruggedraaid worden.

 13. Droomoord

  @Yayanna
  En Jensen maakt een programma dat niet gekleurd is zeker?

 14. Agenda

  1 grote gemanipuleerde zooi, dat is de media. Mensen als Baudet zijn zeer belangrijke vertolkers van de waarheid. Daarom probeert men ze monddood en kapot te maken.

 15. Zevenbergen

  @droomoord: minder gekleurd dan de troep die de hele dag over ons heen uitgestort wordt. Niet normaal . jensen laat veel meer zien wat de meeste mensen denken dan andere programma’s. Alleen al het feit dat jij dat dan ”gekleurd” gaat noemen, bewijst hoe idioot geindoctrineerd je zelf bent en het niet eens beseft.

 16. boris

  Frisse man met onfrisse ideeën. In iedere reguliere talkshow zakt hij volkomen door het ijs. Houdt alleen stand bij Harrie Mens en nu Jensen die geen kritische vragen stellen. Kladloper die nauwelijks in de Tweede Kamer aanwezig is.

 17. Droomoord

  @Zevenbergen, ik reageer op Yayanna omdat zei de term gekleurd hanteert. Dus als je daar kritiek op hebt, reageer dan op Yayanna. Begrijpend lezen is vaker een handicap bij rechts.

 18. M

  ….en voor de zoveelste keer gaat Baudet huilie huilie doen omdat ie er zelf in een debat, discussie of gesprek helemaal niks van bakt….

 19. Hompie

  @Droomoord, dat is minder erg dan een geestelijke handicap bij het waarnemen van de realiteit. Alleen al het feit dat jij het gaat hebben over een ”handicap”. Zo’n tekenend voorbeeld weer van ingebeelde superioriteit. Dat kenmerkt ”links”, om maar in jouw toon te spreken.

 20. Jumbo

  @M, wat een commentaar. Niveau hoor ! En het slaat nog nergens op ook. Gefeliciteerd.

 21. Rutger

  Als ik hier zo de reacties lees hebben mensen geen flauw idee wat waarheid en objectiviteit betekent.

 22. g

  @boris, hij ”houdt alleen stand” (jouw taal) bij die 2 shows omdat hij bij de andere de kans niet krijgt nogmaal een zin uit te spreken, dat was overigens exact waar hij het gisteren over had en dat heeft hij uitgelegd, je hebt de show en zijn optreden dus niet eens gezien, en zit hier maar wat neer te pennen en uit je nek te lullen.

 23. 30 euro

  @Rutger, jij wel zeker? Ook weer zo’n volslagen ingebeeld superieure idioot.

 24. ING

  Goed gedaan Baudet ! Gewoon doorgaan !

 25. L.

  Och allemaal mensen die het met Baudet eens zijn. Begrijp echt niet hoe mensen zo dom kunnen zijn. Baudet is een eng mannetje die wil scoren door iedereen tegenover elkaar te zetten. En veel mensen lopen als schapen achter hem aan.

 26. Rutger

  @ 30 euro: Ga vooral schelden. Ja, dat weet ik wel. Met behulp van bijvoorbeeld Van Dale of Wikipedia kom je een heel eind.

 27. Holtor

  ‘Waarheden zijn niks meer dan illusies, waarvan men vergeten is dat het illusies zijn’
  Nietzsche

 28. Zomaar

  Baudet heeft één verhaallijntje en dan houd het op.
  Natuurlijk komt hij niet naar een programma waar hij kritische vragen kan verwachten.
  Hij zou onmiddellijk door het ijs zakken door zijn slechte feiten kennis.

 29. Adriaan

  Baudet heeft helemaal gelijk wat betreft de praattafels op TV, want nu het St. Nicolaas feest via de zwarte Piet hetse op het punt staat ten graven gedragen te worden zwijgen de heren Pauw en van Nieuwkerk als het graf. Eerst jaren lang elke anti zwarte Pieten maloot avond na avond aan het woord te laten en nu de geest uit de fles is wegduiken.

 30. H.Versteeg

  @zomaar, dat is niet waar. Je hebt het programma niet gezien, hij is hier uitvoerig op in gegaan, wat er gebeurt steeds in die shows . Kijk liever eens naar het programma waar je kritiek op hebt, voor je wat schrijft.

 31. Zero

  @Adriaan; klopt.

 32. aldus

  Politici hebben een mening.. Politici die claimen ‘de waarheid’ in pacht te hebben zijn eng. Uit naam van de waarheid (katholiek, communistisch, islamitisch, fascistisch) zijn al zo veel mensen de kling over gejaagd. Dat zo veel mensen boven het over ‘de waarheid’ hebben, is ook eng.
  Je moet wel heel erg rechts zijn om de NOS/NPO links te noemen. Politiek te correct misschien maar links? Links is gratis onderwijs en gratis openbaar vervoer. Afschaffen van het koningshuis. In ieder geval 1 systeembank in handen van de overheid, evenals zaken als stroom en gezondheidszorg. Kan me niet heugen dat dat voorbij komt bij de NOS/NPO. Baudet en PVV trouwens wel.

 33. Frans Molen

  Eigenlijk weet iedereen wel dat wat Baudet zegt waar is. De media probeert draagvlak te creëren voor illegale migranten en portretteert deze als “zielig”. Als een groep van illegalen voor 75% uit jonge mannen bestaat zullen de media vooral kinderen en vrouwen laten zien. En iedereen die kritisch is op de illegale massa migratie word gedemoniseerd door de gevestigde media.

 34. Nationalistische Conservatief-liberaal

  Thierry Baudet heeft helemaal gelijk. Zoals vaak.

  Gelukkig stelt hij ook in de Tweede kamer een hoop zaken aan de kaart die voorheen altijd onbesproken bleven. Je merkt dat een hoop personen in de Tweede Kamer daar moeite mee hebben. Over sommige zaken hebben ze liever niet dat je dat aankaart want de burgers zouden eens wakker kunnen worden. ;)

 35. November

  @Frans Molen, heel goed gezegd !

 36. Pakalu Papito

  Deze site is er echt op gericht al die rechtse muskusratten die op andere sites niet terecht kunnen met hun kots wakker te maken he? :D

 37. Joop55

  Baudet maakt zichzelf belachelijk én zielig tegelijk, ook wel een prestatie opzich.

 38. November

  Ach Joop55, als ik zo die serie ”opmerkingen” zie die jij maakt hier op deze site, is reageren op de prut die je produceert meteen overbodig. Allemaal zwets. Doei.

 39. Hen

  @Joop55 Dat vindt ik nu altijd van Jesse Klaver: een menneke dat zichzelf belachelijk en zielig maakt, kan niet een rekenen, wat een dombo is dat zeg die Jesse Klaver en veel bla bla maar heel weinig tata! Stumpert die Klaver! en bang dat ie is voor Baudet!!
  En Baudet: nou die ziet het heel zuiver hoor! Helemaal gelijk!

 40. Paul Lamote

  @Joop55
  Baudet zegt alleen de waarheid, wat is daarmee mis?

 41. Nationalistische Conservatief-liberaal

  @Paul Lamote,

  Voor een hoop mensen is de waarheid te pijnlijk en wil men liever hun hoofd in het zandsteken.

  Baudet raakt bij een hoop mensen een gevoelige snaar en ipv gelijk te geven gaan ze tegen beter weten er vol tegenin dmv een hoop onzin te verkondigen.

 42. vosje

  @Pakalu, op dergelijke troep die jij als tekst hier neerzet hoef ik niet eens te reageren. Het is zo dom !

 43. Droomoord

  @Pakalu Papito, de taal die wordt gebezigd, blijkbaar heeft rechts het alleenrecht op onfatsoen en onverdraagzaamheid. Argumenten worden ingewisseld voor scheldkanonnades. Blind van haat.

 44. serieus

  @Droomoord, ga jij nu lekker slapen, ipv hier pertinente onzin te verkopen, scheelt energie aan 2 kanten. Slaap ze knul.

 45. Joke

  Oprotten met die migranten. Sluit de grenzen.

 46. Ano Nymous

  Joke. Welke migranten wil je opgerot hebben?
  De Chinees, Indiër, Surinamer? Die hier al sinds de jaren 70 zijn?
  Wees wat specifieker.

 47. Shaniquilia vd Put

  Niet-westerse immigranten mogen van mij allemaal terug, de maatschappij gaat ze niet missen. Kijk naar Opsporing Verzocht om te zien wat ze hebben bijgedragen aan dit land.

 48. Ano Nymous

  Vroeg ik jou wat Shaniquilia?
  Bij Opsoring Verzocht zie ik ook blanken die overvallen plegen…

 49. Joke

  Ano Nymous
  Vroeg ik jou wat Ano Nymous?

  Maar goed hier mijj antwoord:

  Met migranten bedoel ik het tuig en andere economische gelukszoekers ( voornamelijk jonge mannen) die op bootjes en routes hier asiel willen aanvragen terwijl dat niet nodig is. In de vuilnisbakkenlanden zoals Marokko, Libië en andere Noord Afrikaanse k*t landen kunnen ze gewoon blijven. Verder ben ik van mening dat we de grenzen per direct moeten sluiten.

 50. Ano Nymous

  Joke. Grenzen sluiten gaat tegen verdragen in.
  Dus zal niet gebeuren. Maar doe een poging het voor elkaar te krijgen. Succes.

 51. Donald Dumb

  Klopt. Baudet zelf is een mooi voorbeeld.
  Thierfy moet zich niet met het land bemoeien. Migrantenachtergrond…

 52. anoniem

  Hij heeft zijn achternaam niet echt mee. Toch heeft ie een baantje gevonden.. :-)

 53. Martin van Vliet

  @ Joke

  Ano Nymous = Donald Dumb = islamknuffelaar.

  En je hebt volkomen gelijk.
  Nexit, uit de EU, moslim asieleisers eruit, grenzen terug.

 54. Heerlijk Programma

  Genoten van Baudet en van Jensen!!

 55. Boper54

  Misschien helpt het als die jankert met een beter verhaal en steekhoudende argumenten komt, dat is de enige manier om anderen ergens van te overtuigen.

 56. aammehoela

  Forum voor Dictatuur liegt net zo hard. Het was Nieuwsuur die bv. met feiten kwam over Polen en Roemenen die een paar maanden gaan werken en dan via het UWV geld krijgen voor “niets doen”. En ook de Marokkanen en Turken kwamen bij Nieuwsuur aan de beurt. Ook het salafisme, zeer conservatieve moslims, werd uiterst kritisch benaderd. Maar bij Baudet is alle media links. En dat krijg je met rechts populisme. Natuurlijk, ben het met de Zwarte Pieten discussie eens en dat al die asielzoekers uit vrije landen zo snel mogelijk moeten vertrekken. Maar persvrijheid is een te groot goed om te verkwanselen en daarom is FvD voor mij Forum voor Dictatuur.

 57. Baslen

  Baudet was heel goed, en prima dat Jensen hem de kans heeft gegeven zijn verhaal te houden. Durft verder niemand.

 58. Donald Dumb

  Het is de rechtse politiek geweest (met name VVD) die het mogelijk heeft gemaakt dat Oostblokkers hier konden komen om te werken en uiteindelijk konden blijven wonen…

 59. HJ

  @Martin van Vliet: spijker op z’n kop!

 60. Criticus Maximus

  Ik moest huilen van geluk.
  Baudet is Nederlander van het Jaar in mijn ogen.
  Er zijn nog mensen die van ons land houden.
  Er is niks mis mee om het te houden zoals het is.
  Rechtse politiek is prachtig,
  Het zou een eigen tv kanaal en radio station moeten krijgen.
  Nederland 4, elke avond een prachtige rechtse programmering.
  super….

 61. Criticus Maximus

  Baudet als minister-president en Geert Wilders als minister van alle zaken.
  Dus een 2 hoofdig bestuur van het land.
  MAKE NEDERLAND GREAT AGAIN !!!!!!!!!

 62. Donald Dumb

  Criticus Maximus
  Je mag je dromen hebben maar dat zal nooit gebeuren, gelukkig.
  Voel je je prettig in zo’n systeem dan moet je maar verkassen naar VS.
  Veel geluk daar.

 63. Criticus Maximus

  Dank u Donald Dumb… ik denk ook dat het nooit zal gebeuren.
  Fijn dat je me steunt in het .. MAKE NEDERLAND GREAT AGAIN … als rechts populistisch land.
  Het is goed dat dat Baudet de rug recht houdt, we zien teveel politici die bij het eerste poepie van een of andere minderheid…. knippen als een scheermes.
  Lang leve Rechts Nederland… Hoeraaa hoeraaaa hoeraaaa

 64. Criticus Maximus

  Make nederland great again … slaat natuurlijk op dat we ook trots mogen zijn op ons verleden… Slvernij was slecht maar we waren er ook wel goed in…. wij vonden zo goed management uit….
  Oneerlijke handel…. het is slecht… maar wij waren er wel heel goed in….. wij vonden dat belastingen zo hoog mogelijk moeten zijn…. en we zijn er in geslaagd.
  Ik ben er erg trots op.

 65. Donald Dumb

  Waarom trouwens die engelse zin?
  Niet trots op je eigen taal?

 66. Criticus Maximus

  Onozelheid is een grote deugd in ons land.
  Veel politici .. landelijke en gelukkig ook lokale… zijn koplopers in hallucineren van megalomane projecten.
  Zonder de VVD was Nederland een derde wereld land.

 67. Donald Dumb

  Je bent dus trots op het vele bloed dat aan ‘onze’ handen kleeft, Criticus Maximus? Want dat hebben we. Een bloederig verleden.
  Ben je daar trots op? Dan ben je geen haar beter dan een moslimterrorist…

 68. Criticus Maximus

  MAKE NEDERLAND GREAT AGAIN is een prachtige zin. Nederlands zijn sinds de VOC al wereldburgers en spreken vele talen. Dank voor uw steun.
  Samen maken we Nederland weer groot en geven we haar weer een rechte rechtse rug..
  Nederland is dan weer een land om je Nederlander in te voelen.
  Ik heb een droom…. (lees mijn woorden duizend maal en voel de trots)

 69. Criticus Maximus

  Elk land heeft een bloedig verleden. Met de blik van nu is meneer Mandela ook een terrorist. Ook hij blies witte mensen op voor zijn idealen. Je kan dan nog rustig de Nobelprijs voor de Vrede krijgen. Dat is tegenwoordig niks meer waard dat een leuk vod aan de muur.
  Het zou me zo redenerend ook niks verbazen als Osama Bin Laden ooit een Vrijheidsprijs krijgt en een standbeeld.

 70. Criticus Maximus

  Mijn advies aan revolutionairen…. je krijgt pas erkenning als je je strijd wint… het maakt echt niet uit wat voor strijd.. elk onzinnig idee is okeee…

 71. Donald Dumb

  Klopt. Nederland heeft altijd al te maken gehad met vele culturen.
  Al sinds de Middeleeuwen namen we veel aspecten uit andere culturen over daardoor. Dus eigenlijk was er toen al sprake van een multiculturele samenleving…

 72. Donald Dumb

  Klopt, Criticus Maximus.
  Nederland is altijd al een multiculturele samenleving geweest.

 73. Criticus Maximus

  On topic.
  Baudet is een aanwinst voor de politiek.
  Hij legt de vinger op de zere plek.
  Baudet vertolkt het geluid van de zwijgende meerderheid.

  Wat immigratie betreft… we zijn allemaal immigranten…. alle mensen komen uit afrika….
  De uitdaging van de vluchtelingen is een ander verhaal, er zijn teveel mensen op de vlucht waardoor je tegen de meerderheid.. nee…. moet zeggen… dat is altijd lastig…. Er zijn gewoon teveel politieke idioten in de wereld die onvermogend zijn om een land te besturen zonder aan zelfverrijking te doen.

 74. Criticus Maximus

  Een beter landsbestuur begint bij jezelf. :)

 75. Criticus Maximus

  Een multi-culturele samenleving die in balans is, is prima.
  Daar zie ik zelfs nog wel wat in.
  Echter als je teveel kleuren verf mengt om te schilderen, dan krijg je een vieze kleur.
  Als we toch zo graag onze wereld vormgeven, dan is het beter om het kleurrijk te houden.
  Politici hebben ons land een vieze kleur gegeven. De herkenbaarheid is weg.
  We leven dus nu allemaal in een vieze kleur.
  Daarom is iedereen verdrietig.

 76. Criticus Maximus

  Ik ben dus voor een beperkte multi-culturele samenleving.
  Met daarin een heldere Nederlandse identiteit.
  Vaste normen en waarden.
  Geen smeuiigheid of afglijdende schaal.
  Waarin Zware Piet een belangrijke en gelijkwaardige burger is, die werkt onder Spaanse management.
  Waarin onze zeehelden, een belangrijke positie hebben.
  Wie dat niet ondersteunt, kan altijd verhuizen naar het buitenland.

 77. Criticus Maximus

  Heb ik al gezegd dat ik Baudet premier-waardig vind?

  Een zorg heb ik wel, dat populisme of nationalisme doorslaat. Het is een mooie proteststem, echter zelden een goede gematigde langdurige bestuursvorm waarin iedereen tot zijn recht komt.
  Of is dat nu te links?

 78. Criticus Maximus

  Fijn dat er zoveel gelijkgestemden hier zijn.
  Blij om jullie te ontmoeten.

 79. Criticus Maximus

  Het bewijst dat er nog gezond denkende mensen zijn.

 80. 30

  @criticus Maximus, kun jij misschien ergens anders je verhaal ophangen? Eigen website of zo? Dit forum is niet bedoeld om 15 reacties achter elkaar te geven om vooraal maar je eigen mening te poneren. Ga weg.

 81. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  #GoThijs! 💪🏼
  #FvD #Is #The #Best

 82. Maf Kook Ketel

  Baudet heeft al elfhonderd keer gelijk.
  Baudet is een premier van de toekomst.
  Liinkse ratten kunnen dan het schip verlaten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.