Teun van de Keuken wil nooit naar John de Mol

Geplaatst op Wed 07 Nov 2018 om 11:30

Teun van de Keuken moet er niet aan denken om de sterrenstal van KRO-NCRV te verlaten voor die van Talpa-baas John de Mol. Dat heeft hij gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Van de Keuken maakt bij de publieke omroep allemaal inhoudelijke programma’s zoals De Monitor en hij vreest dat een overstap naar de commerciële omroep hem zijn geloofwaardigheid zou kosten. “Ja, maar luister, dan kan je heel snel een Twan Huys-achtige situatie krijgen of Jack Spijkerman.

Zelfs niet als hij het Huys-salaris van 900.000 euro per jaar aangeboden krijgt? “Nee, want het heeft te maken met ehh… Aan de ene kant kun je denken: ik kan het programma maken dat ik wil en ik krijg alle vrijheid.”

Hij vervolgt: “Maar het heeft ook te maken met het feit dat je op een gegeven moment een bepaalde reputatie hebt opgebouwd en ik denk dat mensen het gewoon niet zouden pikken dat ik het zou doen.”

De mensen begrijpen het toch wel als hij zo veel geld aangeboden krijgt? “Ook niet als ik het voor negen ton doe? Juist niet. Als ik zou zeggen dat ik het voor niks doe, dan zouden ze het misschien nog wel pikken, maar als ik zeg dat ik het voor negen ton doe…”

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV
27 Reacties op “Teun van de Keuken wil nooit naar John de Mol”


 1. Pluk vd Petteflet

  Teun van de Keuken heeft ze allemaal op een rijtje.

 2. Fl

  Klopt hij maakt leerzame programma’s. Die lege show programma’s mogen best minderen, we weten het nu wel. Er valt niets meer van te maken de koek is op.

 3. Circus Baf directie

  Twan Huys is een ordinaire slet, alles voor het geld. Wat mij betreft wordt die afgeserveerd als zoveelste Rupsje Nooitgenoeg.

 4. Curryworst

  179.000 kijkers gisteravond voor De Monitor van Teun van der Keuken.
  Nee, dat is lekker relevante tv.

 5. Kaaskijker

  Dat heeft Teun goed door. Stel je voor dat Teun van de Keuken The Wall (muur met geldbedragen, balletje en domme vragen) zou moeten presenteren. Daar wordt je toch ongelukkig van als je jezelf een beetje serieus neemt?

 6. Teuntje

  Teun wees niet ongerust.
  je zal ook nooit gevraagd worden door John de Mol.
  woehahaha

 7. scott_0

  wie is dit?

 8. Kai

  Dankzij deze man weten we wat voor troep er in ons voedsel zit. Hij doet wat de overheid had moeten doen. Veel ziekten worden veroorzaakt door smerige voedsel. Nog effe en de zorgverzekering premies zijn niet meer op te brengen. Iedereen zit aan de zakkenvullende farmaceutische industrie gebonden. Pilletje voor ditjes en datjes omdat het luie lichaam niks meer zelf kan aanmaken..

 9. koertj

  Wat een doorzichtige open sollicitatie.

 10. Marc

  Veel relevanter, john de Mol wil hem niet!

 11. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Teun???

 12. Hendrik

  Geef mij zijn Tony Chocolonely maar

 13. Henk

  Teun heeft zeker een punt. Jack Spijkerman en Twan Huys hebben niet helemaal beseft wat het doet met hun reputatie om naar de commerciëlen te gaan. Zeker als het gaat om je geloofwaardigheid wat je hebt opgebouwd. Aan de andere kant zijn het ook media (vooral de bekende kranten) die lastercampagnes inzetten om mensen te demoniseren. Elke dag negatieve stukjes in de krant. Het gaat nergens over, maar die sensatie verkoopt blijkbaar beter. Jammer dat de tv kijker zich toch laat beïnvloeden door deze slechtlopende kranten en roddelprogramma’s.

 14. Appelsap

  Hij heeft makkelijk lullen… aan die chocolade repen heeft ie genoeg over gehouden

 15. Appelsap

  Hij heeft makkelijk praten… aan die chocolade repen heeft ie genoeg over gehouden

 16. Pieter

  Nee, hij zal de faliekante fout die Twan Huys heeft gemaakt (lees: dit wordt voortaan een ‘Twan Huisje’ genoemd) niet maken.

 17. robb

  Curryworst : Die 179.000 kijkers hebben wel gezien hoe belastinggeld naar bedrijven gaat om personeel een jaar gratis voor ze te laten werken en daarna ontslagen worden ,hier maken ze zich liever druk om de belasting centen van de po.

 18. west

  En terecht want het is een grote nitwitgalore in de hoge regionen op t Rietland en in Laren onder John

 19. Bob Verhagen

  Alsof John de Mol zeurend zuurtje Teun -150 duizend kijkers – van de Keuken zou willen. Die neemt wel een gezellige TV-kok als ‘ie wat met voedsel wil doen. Rudolf bv.

 20. Den Draaiert Joost

  Ik denk dat John de Mol hem niet eens zou willen. Los daarvan als ambtenaar ineens commercieel moeten gaan denken, dat is erg moeilijk en hij kan dat helemaal niet. Lekker comfortabel bij een publieke omroep blijven met je 9 tot 5 mentaliteit

 21. Übertokkie

  @ Den Draaiert Joost

  De Mol houdt meer van losers.
  Zie kijkcijfers.

 22. Ano Nymous

  Übertokkie.

  De Mol zorgt voor losers.
  Inmiddels karrenvrachten vol met mislukkingen uit de John de Mol stal.
  En still counting…

 23. Übertokkie

  @ Ano Nymous

  Er werd jou niets gevraagd.

 24. Ano Nymous

  Klopt. Maar ik wilde het even melden…

 25. animo

  Teun van de Keuken zou heel goed passen op 6 met zijn programma’s s als hij ze een op een zou mogen maken.

 26. Pim

  Verstandig.

 27. WC eend

  Zijn programma’s zouden niet op de commerciele kunnen.
  Unilever and friends zouden dit nooit toelaten en geen reclame meer inkopen rondom zijn uitzendingen.
  Ik heb veel respect voor deze man en de omroep die het mogelijk maakt om deze misstanden van o.a. de voedselmaffia bloot te leggen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.