Teun van de Keuken wil nooit naar John de Mol

Teun van de Keuken moet er niet aan denken om de sterrenstal van KRO-NCRV te verlaten voor die van Talpa-baas John de Mol. Dat heeft hij gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Van de Keuken maakt bij de publieke omroep allemaal inhoudelijke programma’s zoals De Monitor en hij vreest dat een overstap naar de commerciële omroep hem zijn geloofwaardigheid zou kosten. “Ja, maar luister, dan kan je heel snel een Twan Huys-achtige situatie krijgen of Jack Spijkerman.

Zelfs niet als hij het Huys-salaris van 900.000 euro per jaar aangeboden krijgt? “Nee, want het heeft te maken met ehh… Aan de ene kant kun je denken: ik kan het programma maken dat ik wil en ik krijg alle vrijheid.”

Hij vervolgt: “Maar het heeft ook te maken met het feit dat je op een gegeven moment een bepaalde reputatie hebt opgebouwd en ik denk dat mensen het gewoon niet zouden pikken dat ik het zou doen.”

De mensen begrijpen het toch wel als hij zo veel geld aangeboden krijgt? “Ook niet als ik het voor negen ton doe? Juist niet. Als ik zou zeggen dat ik het voor niks doe, dan zouden ze het misschien nog wel pikken, maar als ik zeg dat ik het voor negen ton doe…”

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen