SBS 6 verbant slecht bekeken Kees Tol naar late avond

Geplaatst op Sun 18 Nov 2018 om 8:35

SBS 6 heeft de slecht bekeken Kees Tol-show In De Ban Van De Trouwring zaterdagavond per direct van prime time af gehaald. Vanwege slechte kijkcijfers is de show weggestopt op de late avond. Dat blijkt uit het uitzendschema van de zender. Hoewel er best wat geïnvesteerd wordt in het uitzendschema, wil het maar niet lukken met SBS 6. Ook de huidige zaterdagavondshow Dance as One stelt ernstig teleur, maar de trouwshow van Kees Tol deed het aansluitend nog veel slechter.

De eerste drie afleveringen van In De Ban Van De Trouwring trokken op prime time zaterdagavond 198.000 kijkers (3 procent), 187.000 kijkers (3 procent) en 132.000 kijkers (2 procent).

Daarom is Kees Tol nu verplaatst van 21.30 uur naar 23.00 uur, direct na Hart van Nederland. Daar trok de vierde aflevering gisterenavond 207.000 kijkers (6 procent).

In plaats van de trouwshow werd nu een herhaling van Waar is De Mol uitgezonden om 21.30 uur. Daar keken 314.000 mensen (6 procent).

Hopelijk is er nog meer ruimte op de late avond, want Dance as One blijft ook teleurstellen. De eerste drie afleveringen scoorden 314.000 kijkers (5 procent), 351.000 kijkers (6 procent) en 245.000 kijkers (4 procent). Gisteren waren dat er 298.000 (5 procent).

Foto: SBS
34 Reacties op “SBS 6 verbant slecht bekeken Kees Tol naar late avond”


 1. Nationalistische Conservatief-liberaal

  “Hoewel er best wat geïnvesteerd wordt in het uitzendschema, wil het maar niet lukken met SBS 6.”

  Het lijkt me duidelijk dat de verkeerde mensen het daar voor het zeggen hebben en gezien de programmering en programma’s werken er incompetente mensen.

  Start eens met nieuwe mensen met een frisse kijk en bouw het als een nieuwe zender op.

  Je zou er een boek over kunnen schrijven… De puinhopen van vele jaren SBS6.

 2. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Verban Kees Tol en z’n kook-snuivende tv-vrienden svp naar Volendam!….

 3. Nationalistische Conservatief-liberaal

  Ik kan weinig zeggen over In De Ban Van De Trouwring omdat ik het gewoonweg nooit gezien heb.

  Waarom ik het nooit gezien heb omdat het me echt totaal niet aanspreekt. Als ik die titel van het programma zie denk ik van .. boeiend… NOT!

  Ik denk dat vele dat hebben.

  Wat ik me afvraag wie dit bedacht heeft en zo geprogrammeerd heeft? Wat er door die persoon zijn hoofd ging?

  Ik en ik denk vele hadden gratis en voor niets al kunnen zeggen vooraf “Niet doen!!!” dit wordt een flop.

  Is John de Mol nu zo dom of wordt hij omringd door incompetentie en trapt hij er elke keer weer in in het ene naar het andere slechte programma waar zijn medewerkers mee komen?

 4. Bears’den

  Joh???
  Hahaha, deze paling is zo n overschatte panharing..
  Echt niet normaal..
  Omhoog gevallen door die andere palings en heeft echt geen toegevoegde waarde..
  Past opzich wel bij een tokkie zender als SBS 6, maaar zelfs voor deze zender heeft hij de kwaliteit niet..
  Pannekoek!!!

 5. Janu

  John de Mol is slimmer dan wie dan ook op dit vlak. Sbs is proeftuin van formats, die hij vervolgens internationaal uitmelkt. Een slecht format in NL kan alsnog in buitenland wat opleveren. Enige risico is wel dat kwaliteit op je zender onderuit gaat en reclame inkomsten ook. Dit tv wereldje blijft draaien rond oude namen die overal weer opduiken. Karin de groot gaat van afkoop naar afkoop en binnenkort zal erland ook weer langskomen. Men moet durven investeren in de nieuwe generatie tv makers en doelgroepen. Oude garde voldoet niet meer in deze tijden.

 6. Anoniem

  Dance as one = extreem overgeproduceerdw Amerikaanse lichtshow met irritant Talpa-sausje. Kortom: flop. En daar gaan er nog heeeel veel van konen. En flop in NL = GEEN interesse in het buitenland.

 7. mark2

  Een programma bedenk je en kan aanslaan, meevallen, tegenvallen etc etc. Sons is het eindresultaat niet zoals je verwacht had in het begin.. Maar: Kees tol.. Daar weet je nu toch wel van dat die man gewoon verschrikkelijk presteert! Dat is gewoon een misstap van de programmamaker… Wat is die kees tol slecht. Hij verprutst een programma gewoon. Vt-wonen is tegenwoordig gewoon beduidend minder leuk dan toen het door viktor brand werd gepresenteerd.

 8. S. in Terklaas

  Gelukkig was er darten op rtl7…hiephoi

 9. Edwin

  De Mol heeft geen verstand van televisiemaken noch van het runnen van een tv-zender. Hij is te megalomaan om zich te kunnen verplaatsen in hetgeen het kijkersvolk wil en op zit te wachten.
  Iedereen in tv land weet dit.
  Overigens zijn zijn zendertjes geen proeftuin voor formats, de zendertjes kosten teveel en de armetierige, simpele formats leveren vrijwel niets op.
  Kosten-baten.

 10. marco

  KEES TOL? Hoe verzin je het om deze volendamse nicht op Prime Time te programmeren!
  Iets in de middag zo beter passen.

 11. Curryworst

  Zelfs Lachen om Homevideos met daarin 90er jaren filmpjes wordt nog beter bekeken dan veel andere SBS6 programma’s.
  Wat een drama dat SBS6.

 12. Wilhelmus

  De herhaling van Waar is de Mol had ik best willen zien maar wist niet dat de programmering gewijzigd was.
  Zo zullen er meer zijn neem ik aan en waren de kijkcijfers wel iets hoger geweest.

 13. Vera Storm

  Dat zo’n programma het hier niet lekker doet zegt niets over het format an sich, dat prima te verkopen is in het buitenland. En daar is het John grotendeels om te doen. Natuurlijk zou het voor hem fijn zijn als het ook bij SBS aanslaat, in verband met advertentieverkoop rondom je programma. Ook kan een format het online goed doen, tot zelfs beter dan op tv, wat ook meetelt. Bovendien gaat het tegenwoordig al lang niet meer om dat ene showtje op tv, maar om het multimediale project in z’n geheel. Wie nu nog louter lineair denkt snapt het niet. In dat kader zou ik me er echt over verbazen een Erland Galjaard weer aan het roer van een zender te zien. Hij heeft zichzelf meerdere keren een brevet van onvermogen opgeplakt als het gaat om een vertaalslag naar online.

 14. Herrie

  Ik snapte al niet waarom ze een oude Waar is de Mol uitzonden, dat was een leuke aflevering maar ik had hem al gezien, jammer.Van mij mag Kees ook terug naar Volendam.Ik vind hem zo onnozel voor een tv presentator op een grote landelijke zender . Zo’n jongen moet naar radio Volendam.

 15. Televisiefreaks

  Mede met dit artikel laat MC zien dat ze naast artikelen over NPO en RTL ook onpartijdig berichten plaatsen over SBS. Of er nu iets positiefs of negatiefs is te melden, alles wordt geplaatst. Hopelijk houdt het gejank van de RTL fanboys hier een keer op. Nee fanboys, MC is niet in dienst van een mediapartij, maar bericht al meer dan tien jaar onafhankelijk naar aanleiding van persberichten die de traditionele tv partijen zelf naar buiten brengen.

 16. Tok kie tv sbs alleen voor losers

  Geldgraaiende zonder intellect maken tv voor onnadenkenden

 17. mo

  Het is onbegrijpeijk dat John de Mol deze amateur uit Volendam op zaterdagavond op 6 zet, kan niet presenteren, heeft geen uitstraling erg saai.

 18. mo

  Het lijkt wel bij 6 of je in de rommelmarkt beland bent. Die John de Mol verkoopt allemaal rommel aan de mensen en dan eens in de zoveel jaar verkoopt hij iets heel duur een (gouden format), dat is volgens mijn ook zijn bedoeling als je zoveel geld hebt.

 19. HalloJumbo

  Verban maar naar Volendam.

 20. Yw

  In dit soort programma’s zitten pestkoppen, net als in Utopia en dat programma om 19.00 uur ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet en nog jaloers ook. Goed als er kinderen naar kijken krijgen het goede voorbeeld hoe gemeen te zijn, en dan in de ban noemt zich een christen maar zo vals als maar kan en dan huilen als je je zin niet krijgt betaal zelf je bruiloft kan je zelf alles bepalen.

 21. Insider

  Kees deed het leuk op de lokale zender van Volendam vroeger. Daar hadden ze hem lekker moeten laten zitten. Is toch geen presentator mensen? Wel leuk als hulpje van Jan S en Nick en Simon maar kan zelf geen show dragen. Hup, weg ermee.

 22. srv man

  is er iets wat positief is aan sbs 6? zouden we iets missen als het niet bestond?

 23. Peter

  SBS 6 kan bijna alles wel na HvN verhuizen want er kijkt naar zowat geen een programma een hond.
  John de Mol is dit zwaar aan te rekenen. Programma’s flut en de promotie ervan die uit zijn eigen productiestal komen helemaal.

 24. Bea

  Ploat preatonde Kees hoor nie op teveej

 25. Recensent

  Is er nou helemaal niemand van de familie de Mol die John eens uitlegt hoe je goed bekeken programma’s maakt?Johnny maakt toch ook leuke programma’s?Linda heeft toch ook klasse?Waarom zendt John dan al die pulp uit met kansloze kandidaten en presentatoren als Dave R.Gordon H.en Kees T?Iets volkser dan NPO is goed maar dit is allemaal prut,zielig en banaal.

 26. SOLANGE

  Kees Tol kan niks is niks en zal nooit wat worden een grote flop die superdomme opmerkingen maakt…. rolde erin door zn Voledamse holmaten…oprotten terug naar de paling lekker hard werken relnicht

 27. volendamsehousemafia

  nou het is een multitalent hij kan presenteren en euh oja hij kan haring schoonmaken en verkopen lekkerbekjes en kibbeling verkopen ja het is een echte multitalen uit het mooie volendam

 28. Virginia Rens

  Weet alleen geen raad met mosselen, ben ik bang.

 29. critikast

  Kees Tol: weer een schoolvoorbeeld van een onopgeleide, domme, egotripper die dankzij zijn bruine ellebogen en de Volendamse “kliek” iets mocht doen bij de televisie. Kliko graag !!

 30. Annoniemus

  Intens slecht programma met Keesie als slechtste !!

 31. mart

  Geen ziel. Alles topp effect. Daar trapt de kijker niet in.

 32. mart

  Geen ziel. Alles op effect. Daar trapt de kijker niet in.

 33. Roy Saluhaki

  En de kijker is al vaak een halve gare!

  SBS is doelgroep tv… mijn huisdieren kijken als enige SBS 6 en ze zijn erg tevreden door de NO-Brainer tv.. ze hoeven zich niet in te spannen .. zelfs de liijpe parkiet kan het volgen.
  Goed gedaan SBS dank namens de huisdieren….

 34. BRAAK

  Het lijkt trouwens wel of het met een lang contract door J. de Mol binnen gehaalde supertalent uit cokecity Volendam niet goed bij zijn verstand is. Misschien is het schot in zijn neus inmiddels verdwenen en zijn de hersenkwabben aangetast net als bij die sterk vermagerde royalty verslaggever.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.