Maxim Hartman vindt First Dates leedvermaak

Geplaatst op Sun 18 Nov 2018 om 9:15

Maxim Hartman vindt de Nederlandse versie van First Dates te veel draaien om leedvermaak. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in Pauw. Alle types die ze nu niet meer kwijt kunnen in Man Bijt Hond, hebben ze maar in First Dates gestopt. De dates schuren vaak zo erg, dat je je afvraagt of de makers wel echt hun best hebben gedaan om een goede match te vinden. Hartman denkt in elk geval van niet. “Het is wel een beetje vaak leedvermaak, vind ik, de Nederlandse versie“, zegt hij.

Hartman denkt dat de Nederlandse versie vooral op de ongemakkelijke dates hangt. “Zelden zie je dat er een match is. Het Engelse programma, waar het vandaan komt, vind ik veel sterker, want daar ga je echt van mensen houden. Kansloze mensen raken daar soms echt verliefd.”

Van de Nederlandse gastheer Sergio is Hartman ook niet gecharmeerd. “Ook de manager in Engeland is stukken beter dan die Nederlander. Deze gast is echt slecht, joh. Het is een soort slang.

Zet eng stemmetje op: “Hij doet van: ‘Hehehe, kom maar binnen. Zal ik je jas aanpakken? Hehehehe.’ Dan denk je: laat maar, ik hoef helemaal geen date meer. Die moet je onmiddellijk ontslaan die gast.”

Jeroen Pauw: “Ik ben het wel met je eens dat de mooiste dates de dates zijn waar je ziet dat er tussen twee onwaarschijnlijke mensen een click is.”

Tafelgast Eva Crutzen: “Ik ben totaal fan van de U.K.-versie. Ik heb ook het idee dat ze daar beter matchen. Ik kan me voorstellen dat de Nederlandse tv-makers het grappig vinden als het wringt, maar dat is niet wat we willen zien. We willen geen leedvermaak, maar kwetsbaarheid. Die barman is ook te strakgetrokken. In de U.K.-versie zit zo’n charmante, oude, leuke vent, weet je wel.”

Hartman: “Daar maken ze echt een fout in bij de Nederlandse versie. Maar ze hebben het nou gehoord, dus ze kunnen het verbeteren. De manager eruit en meer geluk erin. De barman moet er ook uit. Die barman is toch geen man?

Foto: BNNVARA
40 Reacties op “Maxim Hartman vindt First Dates leedvermaak”


 1. Janu

  En opnemen in een echt restaurant en niet in een houten decor in een loods aan de rand van amsterdam. Heb je de koks weleens zien koken ? Nee want het is catering voedsel wat achter de schermen in opwarmbakken klaar staat.

 2. Alex

  We moeten tegenwoordig ook echt over alles een (negatieve) mening hebben.
  Neem dingen zoals ze zijn!

 3. Zomaar

  Hartman zwemt graag tegen de stroom in, dat is zijn handelswijze.

 4. Jaja

  Wat een vreselijke man die Maxim Hartman

 5. Herman Hoogsteder

  Moeten we tegenwoordig nou ook al naar die verschrikkelijke eikel van een hartman gaan ziitten luisteren.Oprotten met die man.

 6. Zalmneusje

  Waarom wordt de naam van manager Sergio uitgesproken als ‘Serchiooww’ met een harde ‘g” ipv op z’n Italiaans? Net zoals de naam van Jim Bakkum de op z’n Nederlands moet worden uitgesproken met de ‘j’ van Jan? Zeker als iedereen het toch altijd fout zegt. Kies dan geen buitenlandse naam!
  Maar dit terzijde. Het is en blijft één van de vermakelijkste programma’s van dit moment wat mij betreft.

 7. Vrede

  Hij praatte toch altijd over ‘echte’ mannen tv enz en dan kijkt die zoiets… wat een zieltje die kerel.

 8. Curryworst

  Maxime is een beetje de nieuwe Angela de Jong geworden?
  Met zijn commentaar op tv-programma’s.
  Nog even en Angela de Jong gaat de aflevering van Pauw met daarin Maxime recenseren. Dan is het cirkeltje rond.

 9. Pluk vd Petteflet

  Man bijt hond.
  Dát was nog eens vermakelijke televisie.
  Niet vaak gezien maar altijd grappig!

 10. Anna

  @Curryworst
  Hij wordt er voor betaald.
  Jij niet. Hier.
  Dombo.

 11. Curryworst

  @Vrede,
  Daar moest ik ook aan denken inderdaad.
  Nogal tegenstrijdig.

 12. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Maxim is een sarcastische topper! Heerlijke tv altijd.
  En inderdaad; first dates nl is bagger;
  – ranzige Sergio eruit
  – bar-bediende (m/v??) eruit
  – loods eruit, echt restaurant erin
  – flessen bier eruit, biertap erin
  – mafkl@ppers eruit, potentiële liefde erin
  Zo moeilijk is dat toch niet??

 13. Wu

  Een click? Gaan we Nederlandse woorden nu ook al op z’n Engels spellen? Verder alles good?

 14. Hihi

  @Zalmneusje

  Waar bemoei jij je mee? Ga jij nu ook al beslissen hoe mensen hun eigen naam (of die van hun kind) moeten uitspreken? Jij spreekt namen als Madonna, Poеtin en Graziano Pellè vast ook correct uit, niet? Klaag je ook bij de BCC dat ze het steevast hebben over Mex Versteppen? Laat me niet lachen!

 15. Tv junkie xl

  @Zalmneusje…misschien al opgevallen dat Sergio geen Italiaan is?

 16. First Dates

  Verbeter puntjes:
  Een gezellig (echt) restaurant in de stad
  Alle personeel vervangen! Dus ook die 2 dozen met de rekening.
  En zelfs de NL voice-over bekt niet bij het programma.
  Neem eens iemand anders dan Eric Corton!
  Andere casting director zou ook goed zijn.
  Succes!

 17. Alex

  Blablabla

 18. Kamikaze

  @Zalmneusje

  Misschien omdat het niet alleen een Italiaanse, maar ook een Spaanse naam is? In het Spaans wordt de g in deze naam uitgesproken zoals Sergio zelf ‘m ook uitspreekt.

 19. Alexander

  En dan kom je aan de bar, krijg je een blaadje papier van die sufkut waar 6 drankjes opstaan en daar mag je een van uitzoeken, in de Engelse versie staat een echte barkeeper die alles wat jij wilt voor je klaar kan maken.

 20. age

  Maxim Hartman is leed

 21. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Het “after-date” gesprekje waarbij de vragensteller in de badkamer lijkt te staan (galm galm galm) is eigenlijk ook waardeloos. Vragensteller is niet te verstaan… Waarom een vraag stellen vanuit “de badkamer”??

 22. Tissue Volspuiter

  Maxim Hartman heeft iets heel zieligs en breekbaars en zijn dwangmatig synische houding lijkt op compensatiegedrag voor tekortkomingen in zijn jeugd.

 23. Network

  Als de makers hier meelezen zullen ze meer dan blij zijn. Zoveel klagers die het niet kunnen laten om maar te blijven kijken en kijken.

 24. foetsie

  Hahahah Network!

 25. Sjaak

  Ze hadden best een punt bij Pauw met hun commentaar op de Nederlandse versie.
  Iedereen met een beetje verstand van televisie ziet dat de Engelse versie 10x beter en interessanter is. Het flauwe BNN Vara kopietje is een mager vijfje terwijl de UK versie op basis van betere selectie van de daters en interactie van het personeel gewoon een hele vette acht is.

 26. Q

  Maxim Hartman heeft vaak commentaar op het uiterlijk van mensen, tijd is daar dat deze oude kale griezel met zijn kleine rattentandjes en gore oude huid eens goed in de spiegel gaat kijken. Het is een enge, kale vervelende uitgezakte oude vent, ietwat dommig ook die probeert om op een doorzichtige lachwekkende wijze geforceerd ongemanierd over te komen met als doel om te provoceren. Dat zie je vaak bij laffe stakkers, dus Maxim Hartman is een laffe stakker.

 27. Geronimo

  Maxim valt de sterken aan en komt op voor de zwakkeren. Ik vind dat wel mooi eigenlijk.

 28. Lies

  Maxim Hartman. Stront irritant betweterig mannetje waar ik toch een zwak voor heb…

 29. Henk

  Sinds wanneer zijn de natte scheten die M. Hartman laat het waard om ze te citeren?

 30. tim

  Waar is de andere Rembo??

 31. Roos

  Maxim Hartman denkt volgens mij van zichzelf dat hij er nog toe doet. Hij denk volgens mij ook als man van middelbare leeftijd dat hij aantrekkelijk is voor (jonge) vrouwen, dat maakt deze man ook zo treurig. Ik vind het een eenzame man die bang is voor zijn eigen schaduw.

 32. Barman

  Hartman: “Daar maken ze echt een fout in bij de Nederlandse versie. Maar ze hebben het nou gehoord, dus ze kunnen het verbeteren. De manager eruit en meer geluk erin. De barman moet er ook uit. Die barman is toch geen man?”

  Die barman is buitengwoon knap om te zien en vriendelijk, alles wat die ouwe lul Hartman niet is. De manager moet ook blijven want ook deze man is knap en vriendelijk.

 33. RennendeRukker

  Wat een fossiel is die kerel

 34. Zalmneusje

  En toch vind ik dat het ‘Serzjie-o’ moet zijn!

 35. Warner

  Zelfde makers als Cherso, Barbie en zo.. Zelfde truc die ze uithalen voor hun green screen. Ze moeten hebben gedacht: onze kans om weer dit soort oude tv te mogen maken. Slaan plank mis. Engelse versie weer eens veel beter.

 36. yeeho

  Hartman is een nul en ook heel dom, waarom moet ik naar die uitgegroeide eikel kijken of luisteren? Hij kan beter overal uit beeld, het is vuilnis wat hij verspreidt. Dat ruimt op. Hoort niet op tv !

 37. Piet Goedegebuur

  First dates. Maxim heeft gelijk, als de makers proberen echt een goede match te maken valt er niets te verwijten. Maar lachen in de edit suite staat voorop.

 38. Diana

  Alsof Hartman een man is? Ik vind het meer een oud wijf met zijn slappe geroddel. Die kop van die man met zijn dunne lippen en kleine priemende ogen. Volgerns mij is hij ook niet erg proper. Ik vind hem vies.

 39. Theodoor

  @Diana, ik vindt het ook een lachertje als man. Echt te dom voor woorden dit. en maar doorgaan met zijn ”carriere”. Whahaha.

 40. René

  @Zalmneusje

  Wat wil je nou, Dramneusje?! Eerst moet hij het op zijn Italiaans uitspreken — Italianen zeggen “Serdzjoo”, de letter i wordt NIET uitgesproken, maar alleen geschreven om aan te geven hoe de g uitgesproken wordt! — en nu moet het weer “Serzjie-o” zijn?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.