RTL 7 werkt aan opvolger van Voetbal Inside

De megablunder van de RTL-top om de mannen van VI naar de concurrentie te laten vertrekken is elke week weer pijnlijk voelbaar bij mannenzender RTL 7: het station heeft zijn marktaandeel flink zien kelderen. De top denkt zijn fout nu weg te kunnen poetsen door met een nieuwe voetbaltalkshow in kroegsfeer te komen, náást Veronica Inside dus, meldt het AD. De zender bevestigt vandaag twee pilots op te nemen van ‘een nieuw sportpraatprogramma in een studio met gasten en publiek’.

Sinds het vertrek van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen voert RTL de titel Voetbal Inside nog wel, maar dat is zonder het eerdergenoemde trio nu vooral een lege huls.

RTL denkt nu alsnog aan een doorstart. “De verwachting is dat het in een kroegachtige setting wordt gehouden met tafelgasten en publiek“, schrijft het AD.

Het liefst wil RTL 7 in 2019 aan de slag met de nieuwe talkshow. “Ook de presentatoren zijn nog niet bekend, maar de namen van Bart Nolles en Simon Zijlemans worden genoemd.”

Het AD wijst op de vele andere voetbaltalkshows op televisie: Studio Voetbal (NOS), Veronica Inside (Veronica), De Tafel van Kees en Natafelen met Kees (Foxsports), Peptalk en Rondo (Ziggo Sport).

Wilfred Genee gaf in augustus al aan zich erover te verbazen dat RTL 7 vasthoudt aan de naam Voetbal Inside. “We zijn het daar ooit opgestart, maar ik hoop niet dat het straks tot te veel verwarring gaat leiden. Voetbal Inside en Veronica Inside lijkt wel heel erg op elkaar.”

Nolles volgde Genee eerder al op als presentator van Tour du Jour. Toen wekte hij veel verbazing op door Genee bijna te imiteren, tot zijn maniertjes aan toe.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen