Remko Vrijdag baalt nog steeds van Televizier-blunder

Geplaatst op Thu 15 Nov 2018 om 10:00

Remko Vrijdag baalt nog steeds van zijn mislukte optreden als Mark Rutte op het Gouden Televizier-Ring Gala in 2016. Dat vertelt de cabaretier in het programma ‘t Wordt Nu Laat van Omroep WNL. De Rutte-imitatie was dertig seconden leuk, maar het duurde maar en duurde maar. Na acht minuten bonjourde Chantal Janzen hem van het podium met een vlijmscherpe ‘nou, genoeg gelachen’. “Dat hadden we anders moeten aanpakken. Het was een inschattingsfout”, blikt hij terug.

Vrijdag kreeg volledig de vrije hand van de organisatie. “De redactie van de AVRO, die het gala organiseerde, had mij carte blanche gegeven. Op dat moment hadden we 8 minuten aan grappen. Ik vond dat iets teveel van het goede, maar ik dacht: ‘het zal wel’.

Acht minuten was te lang voor deze sketch, vindt hij achteraf. “Toen ik er stond en vijf grappen had afgevuurd vonden mensen het leuk, want ik kwam op als Mark Rutte. Maar iedereen zat met zwetende handen, want de prijs moest nog worden uitgereikt. Niet iedereen zit dan te wachten op zo’n ‘leukdoener’.

Na twee minuten dacht iedereen: ‘kom op nou, wie gaat die prijs nou winnen? Rijk hem nou gewoon uit.’ En toen moest ik nog zes minuten. Ik dacht: ‘hier gaat het mis’. Op een gegeven moment verlies je het van de zaal”, aldus Vrijdag.

Het moment:

Foto: AVROTROS
12 Reacties op “Remko Vrijdag baalt nog steeds van Televizier-blunder”


 1. Curryworst

  Zo’n uitreiking blijft toch polderglamour.
  BN’er-vrouwen in gehuurde glitterjurken die als boerinnen over de rode loper paraderen.
  En dan de BN’er-heren. Ach, die hebben het pak weer uit de kast getrokken die ze alleen met de kerst aantrekken als ze op bezoek gaan bij hun schoonmoeder.

 2. Lucy Banaan (wereldster)

  Ik sta open voor voorstellen om volgend jaar de prijs in ontvangst te nemen als wereldster zijnde. Ik ben bekend en iedereen bewondert mij.

 3. Robin

  Lucy Banaan

  in welk genre werk jij dan, want heb nog nooit van die naam gehoord?

 4. Ray

  Een inschattingsfout vooraf, dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Maar als Remko al na twee minuten voelde dat het misging, dan had hij zijn verhaal meteen moeten afkappen en overgaan naar de uitreiking, in plaats van nog zes minuten te gaan staan schutteren. Dat was de echte fout.

 5. Jan

  Je had geen 8 minuten aan grappen, je had 8 minuten aan tekst. Daarom ging je het schip in.

 6. Regis

  Nu kan ik het me weer herinneren. Ook het feit dat het programma bijzonder slecht werd geregisseerd. Het was puur amateurisme.

 7. Hooftstraat

  Het kan gebeuren, het is stoer van Remko om hier duidelijkheid te geven. Volgende keer beter, Remko is altijd leuk

 8. StefanV

  Remko Vrijdag speelt een leuk Mark Rutte-typetje, niks mis mee en vaak vermakelijk. Het probleem was niet zijn sketch, maar de keuze van de organisatie om de avond op deze wijze in te delen.

 9. LD

  Wat een vakvrouw hoe ze hier weer de angel eruit weet te halen en zo het voorgaande voor iedereen draaglijk maakt

 10. Joop55

  Het was een treurniswekkende bedoening dit jaar, het RTL-gros had kakken te kort om weer van die limbo van een Janzen te kiezen, en van Erven Dorens Five Days Inside (maar het was oprecht wel een degelijk programma).

  Heb Vrijdag overigens ook gezien, nog ff paar jaartjes de toneelschool herkansen, man man man.

 11. vivo

  hallo waar zijn wij mee bezig het is 2 wel jaar geleden

 12. Sven L.

  @ Jan; dus dat;-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.