‘Raar dat Humberto akkoord gaat met Voetbal Inside’

Wilfred Genee vindt het onbegrijpelijk dat Humberto Tan de man is die Voetbal Inside nieuw leven in moet gaan blazen op RTL 7. Dat zegt hij in een video van Veronica Inside-collega Dennis Schouten. RTL is zo onsportief om de naam Voetbal Inside te blijven voeren, terwijl die titel onlosmakelijk verbonden is met de mannen van VI. En dan is juist Tan uitgekozen voor de presentatie, terwijl hij onder de vlag van Voetbal Inside jarenlang belachelijk is gemaakt door Genee en zijn vrienden.

Genee begrijpt niet dat Tan daar zelf geen moeite mee heeft. “Wat ik wel apart vind van Humberto is dat hij dat onder die naam zou willen presenteren. Het is het programma waarin hij niet altijd even positief benaderd is. Als ik Humberto was, zou ik zeggen: ‘Ik zou graag een nieuw programma willen doen, maar dan wel met een andere naam.’ Dat zou ik me goed kunnen voorstellen.

Overigens begrijpt Genee wel dat RTL graag een nieuw voetbalprogramma wil maken met Tan. “Ik moet wel zeggen: wat je ook van Humberto vindt, het is wel een goede presentator. Als je kijkt dat ze verder alleen de veel minder ervaren Bart Nolles en Simon Zijlemans hebben, dan kan ik me de keuze voor Humberto nog wel voorstellen.

Nolles en Zijlemans zijn wel weer wat nieuws. “Je kunt ook zeggen: moeten ze niet eerst wat meer vlieguren maken voordat ze zo’n programma presenteren? Kijk, het leiden van een programma is toch iets anders dan een avond praten over voetbal en zo nu en dan een paar momenten instarten.

Vindt hij het niet raar dat RTL de titel Voetbal Inside blijft voeren? “Sven Sauvé was in eerste instantie in shock. Hij belde me ’s avonds of hij nog een knock-out-bod kan doen. Toen ik nee zei, zei hij: ‘Dan moeten we drie jaar eerder schakelen. Eigenlijk wilden we jullie over drie jaar alle drie vervangen door drie nieuwe mensen.’ Toen zei ik: ‘Oké, dan moet je iets eerder schakelen.’ Het zat er dus wel aan te komen.

Wordt het nieuwe RTL-VI een succes of niet? “Het is wel op een andere avond. De zondagavond is nog redelijk vrij met om 22.00 uur Studio Voetbal. Als je het iets minder serieus maakt dan Studio Voetbal, dan zou er misschien meer potentie in zitten. Rondo kan ook lang niet iedereen vinden. Alleen nog meer programma’s met serieus over voetbal praten zonder grappen: daar is denk ik niet veel ruimte voor.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen