Paul de Leeuw onthult naam eerste RTL 4-show

De eerste show die Paul de Leeuw voor RTL 4 gaat maken heet De Nummer 1 Show. De eerste aflevering is in april. Dat heeft de presentator laten weten in Tijd voor MAX. De Leeuw vindt het weer tijd om te knallen op televisie. “Eerst ga ik een Sinterklaasshow maken met Sinterklaas. Dat wordt op 5 december uitgezonden, dan komt Holland’s Got Talent op de buis in januari en dan ga ik in april een nieuw programma maken, ja. De Nummer 1 Show heet het“, aldus de televisiester.

Waar gaat De Nummer 1 Show precies over? “Het gaat over iedereen die ooit nummer één ergens in geweest is of nummer één gaat worden of nummer één wil worden. Die nodig ik uit in mijn programma met familie en we gaan er een feest om bouwen, maar we gaan er ook over praten.”

Het moest een feestje worden op RTL 4. “Het heeft met feestelijkheid te maken, maar het heeft ook het Mooi Weer De Leeuw-effect dat je veel plezier maakt met elkaar. Er zitten ook wat grappen in.”

De nummer één wordt vaak geassocieerd met sport, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het moet een breed programma worden. “Ik zou het ook leuk vinden om bijvoorbeeld de nummer één van D66 te ontvangen: Rob Jetten. Die moet ook een beetje ontdooien.

De Leeuw heeft zijn contract bij RTL woensdag getekend. “Ik heb al eerder opnames gedaan voor het programma Holland’s Got Talent, dat in januari op televisie komt bij RTL, maar ik ben nu ook echt in dienst van. Ik heb getekend voor drie jaar.”

Foto: Omroep MAX

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen