Paul de Leeuw onthult naam eerste RTL 4-show

Geplaatst op do 15 nov 2018 om 12:30

De eerste show die Paul de Leeuw voor RTL 4 gaat maken heet De Nummer 1 Show. De eerste aflevering is in april. Dat heeft de presentator laten weten in Tijd voor MAX. De Leeuw vindt het weer tijd om te knallen op televisie. “Eerst ga ik een Sinterklaasshow maken met Sinterklaas. Dat wordt op 5 december uitgezonden, dan komt Holland’s Got Talent op de buis in januari en dan ga ik in april een nieuw programma maken, ja. De Nummer 1 Show heet het“, aldus de televisiester.

Waar gaat De Nummer 1 Show precies over? “Het gaat over iedereen die ooit nummer één ergens in geweest is of nummer één gaat worden of nummer één wil worden. Die nodig ik uit in mijn programma met familie en we gaan er een feest om bouwen, maar we gaan er ook over praten.”

Het moest een feestje worden op RTL 4. “Het heeft met feestelijkheid te maken, maar het heeft ook het Mooi Weer De Leeuw-effect dat je veel plezier maakt met elkaar. Er zitten ook wat grappen in.”

De nummer één wordt vaak geassocieerd met sport, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het moet een breed programma worden. “Ik zou het ook leuk vinden om bijvoorbeeld de nummer één van D66 te ontvangen: Rob Jetten. Die moet ook een beetje ontdooien.

De Leeuw heeft zijn contract bij RTL woensdag getekend. “Ik heb al eerder opnames gedaan voor het programma Holland’s Got Talent, dat in januari op televisie komt bij RTL, maar ik ben nu ook echt in dienst van. Ik heb getekend voor drie jaar.”

Foto: Omroep MAX
28 Reacties op “Paul de Leeuw onthult naam eerste RTL 4-show”


 1. SOLANGE

  Weer bagger TV …en nu met die pisnicht kijk sowieso niet

 2. Roland Molendijk

  Eerlijk, dit lijkt me nog niet eens zo slecht.

 3. Ed

  kan niet wachten…..om niet te kijken.

 4. critikast

  Toen hij nog voor de VARA werkte liet De Leeuw geen mogelijkheid onbenut om met dedain te spreken over de commerciële omroepen. Nu hij voor RTL gaat werken hoor je deze hypocriete dikzak niet meer. Afgang…ooit was hij baanbrekend, nu schurkt hij zich in de anonimiteit bij RTL !

 5. School

  De nummer 1 show? Een anglicisme en de Engelse ziekte in één titel. Dat is best knap.

 6. Jantien Visser

  Nou, succes Paul. Maar ik heb der geen hoge pet van op, helaas

 7. Ron

  Wat een oubollige titel, alleen door de benaming ‘show’ er aan te verbinden. Maar goed dat hij weer terug gaat grijpen naar het oude Mooi Weer de Leeuw concept.

 8. Tom

  Alle kansen gehad van Frans Klein
  Er niks van gebakken
  Waarom zou dit nu wel lukken!

 9. Tjep

  “nummer 1”, maar een dun kapstokje om een programma aan op te hangen

 10. Tom

  PS afkraken van de co boys van de po
  Past niet want die copycat co neemt alles over!

 11. Het Conny van de Meester

  Paulchen wat een pretenties jongen!

  Dikke, vette, zwetende worst met spekhandjes en een flikkerkettinkje!

 12. Japie

  Paul is nr.1 bij de Billy Turf verkiezingen?

 13. jroen

  Nou dat klinkt niet als een echt knaller.. RTL had moeten luisteren naar kijkers die wel naar zijn programma kijken en er een Mooi weer de Leeuw 2.0 moeten maken.. Zo ontzettend gemiste kans..

 14. insider?

  Paul war Einmal no.1,aber doch NIE wieder?

 15. Het Conny van de Meester

  Valt me nog mee dat het niet ¨De Leeuw Inside¨ heet.

 16. Emmense D66

  Nummer 1 staat toch voor poepen?

 17. Het Conny van de Meester

  Voor peoen ja.

  Paul is al 15 jaar niet meer leuk maar hij heeft nog steeds een wijvenstem.
  En owee als hij mooi gaar zingen, dan ontroert hij alleen zichzelf en zijn wij de pineut.

  VRESELIJK

 18. Pluk vd Petteflet

  Vreselijk nieuws weer.
  Je vraagt je af waarom.
  Waar moet het heen?
  Bovendien, een schizofreen
  Is nooit alleen.
  Pompidompi. Zonnetje schijnt.

 19. valerie

  Wat een zuur commentaar, laten we eerst eens kijken waar hij mee komt en dan pas oordelen, de kijkcijfers bepalen immers alles bij RTL.
  Ook ik ben sceptisch, zeker gezien de vele kansen die hij bij de VARA kreeg en de laatste jaren telkens met slecht uitgewerkte formats op tv kwam, geef het een kans en misschien is het zijn laatste.

 20. Uuuh

  Paul is zelf al lang niet meer nummer één. Hij kon niet anders dan overstappen naar de commerciëlen. Bij de publieke omroep is zijn carrière als een nachtkaars uitgegaan. Niemand die meer op hem zat te wachten maar met de juiste vriendjes en de juiste kopjes koffie heeft hij zich jarenlang weten te handhaven.
  Ik vrees echter dat als hij zonder reclameblokken de aandacht van de kijker al niet meer weet vast te houden, hij dat straks gehinderd door de chocoladerepen, verzekeringsmaatschappijen en schoonmaakmiddelen al helemaal niet zal kunnen.
  Ik vraag mij af waarom Paul vrijwillig nog drie jaar op een pijnbank gaat liggen. Iedereen ziet op een afstand dat het een doodlopende weg is.

 21. Het Conny van de Meester

  Alleen die SP-LUL van PAAAPAAA is nog erger.

  Niet te geloven!

 22. Bart

  En alweer een variant op Mooi weer de Leeuw. Dat gaat weer niet werken.
  Breng Mooi weer de Leeuw gewoon terug op tv of Paul’s Kadoshow maar niet dit. Gaat niet werken want dan gaat het een slap aftreksel worden net als zoals Lieve Paul, Langs de Leeuw, X de Leeuw, Pau!l, Wie steelt mijn show etc. dat waren.

 23. Nationalistische Conservatief-liberaal

  “Ik zou het ook leuk vinden om bijvoorbeeld de nummer één van D66 te ontvangen: Rob Jetten. Die moet ook een beetje ontdooien.”

  Bij het lezen van dat hoef ik dat programma al niet te zien meer.

  Ontdooien? Een Robot valt niet te ontdooien.

 24. oijij9opji

  Deze man was verfrissend en vernieuwend in de jaren tachtig en negentig en had daarna nog enkele oplevingen (Laat De Leeuw? met die brommer door de Plantagebuurt?). Maar nu is het voorbij. Hij zou de eer aan zichzelf moeten halen. De Leeuw past niet in het commerciele concept van om het kwartier een reclame-onderbreking. Dit gaat het gewoon niet worden en een trieste aftocht worden van een mooie loopbaan, en dat is deze rasartiest onwaardig.

 25. Anja

  Wel fijn dat we het hier kunnen volgen allemaal, tegen de tijd dat hij weer op tv komt dan graag nog even wat aandacht voor hem want dan kan ik alvast er rekening mee houden en niet per ongeluk naar het gezicht van die geldwolf hoef te kijken.

 26. Joop55

  Paul de Leeuw is een rasenteratiner.

 27. Dat vind ik er van.

  Heb er nog nooit naar gekeken, en ga ik ook zeker nooit doen. Die kop alleen al…bleh !!

 28. BRAAK

  Paul de Leeuw, links l u l l e n rechts zakken v u l l e n.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.