Patty Brard: ‘Waarom is RTL niet gewoon eerlijk?’

Patty Brard heeft met verbazing gekeken naar de rel rondom de presentatie van Expeditie Robinson. Ze begrijpt niet waarom RTL niet gewoon eerlijk is geweest. Dat zegt ze in haar column in de Weekend. Om de een of andere reden vinden mensen die bij de tv werken zichzelf heel belangrijk en menen ze te moeten werken onder een sluier van geheimzinnigheid. Ook rondom het vertrek van Dennis Weening bij Expeditie Robinson veranderde RTL weer even in de firma list en bedrog.

RTL loog keihard dat Weening zelf opstapt, zodat ze geruisloos de nieuwe aanwinst Art Rooijakkers naar voren had kunnen schuiven als Robinson-host. Volgens 538-dj Coen Swijnenberg zit de vork anders in de steel en heeft Rooijakkers het programma bedongen bij zijn overstap.

Brard pleit voor eerlijkheid. “Waarom kunnen dit soort dingen nou niet gewoon eerlijk?“, zegt ze. “Dat stt, stt-gedrag, ‘niks zeggen tijdens de loop van de uitzending, want dat schaadt het programma’, werkt gewoon niet. Dat loopt altijd uit op gedoe.”

Overigens vindt ze dat Weening nu wel een beetje desperate over komt door in de media te roepen dat John de Mol hem mag bellen. “Want als John je gewild had, had John je namelijk allang gebeld!

Dit verhaal kent geen winnaars, vindt La Brard. “Dennis is alsnog een beetje de loser van het verhaal en RTL heeft de schade zéker niet beperkt.”

De Weekend-column van Patty Brard kunt u hier lezen.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen