NPO-reisbureau stuurt Frans Bauer naar China

Geplaatst op Wed 07 Nov 2018 om 9:15

Het NPO-reisbureau heeft Frans en Mariska Bauer afgelopen maand naar China gestuurd voor de opnames van een nieuw tv-programma. Het volgt op hun reis naar de Verenigde Staten eerder dit jaar. Dat meldt de volkszanger op Instagram. Bauer is blij. “Samen hebben we China door gereisd, hebben de mooiste plekken bezocht en hebben we hele bijzondere mensen ontmoet. Binnenkort laten we weten wanneer jullie mee kunnen genieten van onze prachtige reis“, zo laat hij weten.

De zanger roept mensen op om hem vooral te blijven volgen. “Je mag het zeker niet missen. Like de Facebookpagina ‘Frans Bauer in China’ 🇨🇳 en blijf op de hoogte over al het nieuws rondom ons tv-programma.

Bauer sprak in juni 2016 al zijn wens uit om China te ontdekken van belastinggeld. “Ik zou nog weleens een keer naar China willen. Voor mij is dit land, de menukaart van de lokale Chinees buiten beschouwing gelaten, een ver-van-mijn-bed-show“, zei hij toen.

Er is veel kritiek op de reisprogramma’s van Bauer, omdat die vooral vol met open deuren zitten. Zo liet hij zich in één van de afleveringen van zijn Britse reisserie uitleggen dat thee drinken typisch Brits is.

Foto: AVROTROS
24 Reacties op “NPO-reisbureau stuurt Frans Bauer naar China”


 1. Michel

  Man man man….. Als je toch eens nagaat hoeveel geld wij als Nederlanders zinloos betalen.
  Traditionele TV is failliet, als iets dat aantoont zijn het wel dit soort programma’s. Daarnaast een overkoepelende organisatie met duurbetaalde directeur, secretaresses en kantoor met alle publieke omroepen met hun bazen, leaseauto’s, secretaresses en kantoren. Het is van de zotte.

 2. Bennie Normaal

  Vakantie vieren op kosten van de belastingbetaler, er wordt daar onnodig veel gesmeten met ons geld. Daar moet maar eens een eind aan komen.

 3. Simon

  @michel. Dit programma heeft geen bal gekost. De Bauers met een camerateampje weg sturen en een kleeeeiiiin beetje research. Studioprogramma’s zijn veel duurder.

  Eens wat betreft de vele baasjes bij de NPO. (De secretaresses zijn niet zo duur hoor)

 4. Marc

  Dit bewijst weer dat de subsidiekraan naar de NPO dicht moet.

 5. Meneer Kaktus

  Ik ging ooit op kosten van Sunweb naar de Canarische Eilanden. Maar hé, dat was voor m’n vrienden van RTL en om m’n enorme liefde voor Virgien te bezegelen met een huwelijk.

 6. Virginia Rens

  Xje lieffie

 7. weledelgestrenge

  Kan niet meer. De ecologische voetafdruk wordt nu echt te groot. Zoveel onnodige uitstoot is niet meer van deze tijd. Daar moet paal en perk aan worden gesteld.

 8. Johan

  Kritiek? Daar trekt men zich bij de NPO niets van aan.

 9. anonymous

  De NPO moet toch bezuinigen?
  Ik snap dit niet…

 10. Peter

  Ja ja MC we weten het onderhand wel dat jullie daar op tegen zijn.

 11. Jelle

  Als dit een leuk programma oplevert heb ik als belasting betaler totaal geen bezwaar.

 12. Wim

  Wordt weer heerlijke tv.

 13. dinges

  Hou toch eens op met dat eeuwige Belastinggeld-gezeik. Ik ben zelf geen fan van voetbal en baal juist dat er elke week tientallen miljoenen gaan naar politie inzet en uitzendrechten voor sport. Knap hoor, een beetje aan een rekstokje ronddraaien. Ieder zo zijn hobby, leven en laten leven.

  Met de kritiek op het bizarre omroepen-stelsel ben ik het wel eens. Dat geld is zinloos uitgeven aan ingedutte mensen met ook een mening, die de boel alleen maar vertragen en zelf niks toevoegen aan een format. Dat geld kan beter rechtstreeks naar de programma’s gaan.

 14. B klein

  Top. Ga zeker kijken. Prachtige reisverhalen. En eindelijk iemand op tv die niet denkt dat hij de wedergeboorte van ghandi, kennedy, eisenhower en jesus ineen is. Heerlijke nuchtere humor.
  Top tv.

 15. Johan

  Wie wil dit niet, een mooi reisje op kosten van de belastingcenten. NPO heeft kennelijk geld teveel. Bovendien weer het zoveelste reisprogramma.

 16. dinges

  @Johan, wat zei ik nou net…. :-) zucht.

 17. l

  En straks als NPO het gewone volk aanspreken op hun vlieggedrag. Bauer moet dit soort klusjes wel aannemen zijn zalen zitten halfvol en op de radio is hij gelukkig niet te horen. VPRO is er net geweest en nu weer een versie voor analfabeten.

 18. robb

  Frans gaat het dubbel en dwars terug verdienen voor de npo met een miljoenen publiek ,programma’s maken kost geld op welke manier dan ook .

 19. Geronimo

  Het gras is groen, de hond die huilt en omroeptopambtenaren hebben nul creativiteit en werken in een ivoren toren. Het kan wel een netje minder allemaal.

 20. De belastingbetaler

  En wat denken jullie dat die Bauers aan belasting geld betalen ieder jaar ? Ik durf te stellen dat dat heel wat meer is dan dit reisje heeft gekost.

 21. Flits Bom

  Elk volk krijgt de zangers die het verdiend.
  Frans Bauer hoort eigenlijk in de sociale werkplaats tekeningen te maken.
  Wat is dat een scharenslijper zeg…brrrrr

 22. Pluk vd Petteflet

  Frans Bauer in China.
  Interessante tv, altijd genoten van het programma van Ricky Gervais en z’n maten in ‘sn idiot abriad’. Dat leverde tenenkrommende tv op, je vóelde gewoon het ongemak van Karl Pilkington als hij weer ‘s in een lastig parket was gebracht.
  Deze afleveringen zijn terug te zien op YouTube, ook leuk voor Frans Bauer zelf, dan kan je vast zien wat je te wachten staat. Goede reis, en doe ze de groeten daar, allemaal.

 23. Pluk vd Petteflet

  An Idiot Abroad.
  Typo’s, ….grrr

 24. Michel

  @Simon
  natuurlijk, ik weet dat studioprogramma’s zijn ook duur. Maar overduidelijk stellen dat dit programma geen bal kost: dat geloof ik niet. Fam. Bauer zelf krijgt ook betaald, er lopen al gauw 3-4 man van een productiemij omheen. Daarnaast gaat er volledig verkeerd signaal van uit. Het zal ongetwijfeld veel kijkcijfers opleveren, want het is gewoon camping-TV. M.i. niet voor een NPO.
  Tel alle secretaresses eens bij elkaar op ;) Daarnaast is secretaresse een eufemisme voor het geheel aan staffuncties binnen een publieke omroep (administratie, planning, marketing etc)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.