Nieuwe Revu wil aangifte tegen Tygo Gernandt

Jonathan Ursem, de hoofdredacteur van Nieuwe Revu, heeft freelancejournalist Frank Waals (bekend van de Kemna-beerput) geadviseerd om aangifte te doen tegen acteur Tygo Gernandt. Dat heeft hij laten weten aan Shownieuws. Waals interviewde Gernandt over zijn nieuwe programmaserie Tygo in de GHB. Dat de Revu-kop vervolgens ‘Tygo aan de GHB’ was, maakte hem woest. Hij dreigde Waals zelfs in elkaar te slaan. “Ik vind dat Tygo heel ver te ver is gegaan“, zo laat Ursem weten.

Waarom is Gernandt zo boos over de kop? “Daar was Tygo niet zo blij mee. Hij vindt dat wij hem daardoor als drugsverslaafde wegzetten, wat natuurlijk helemaal niet onze intentie is geweest, maar hij is er ontzettend boos over.”

Zelf heeft Gernandt ook wel eens GHB gebruikt en daarom is er gekozen voor de kop ‘Tygo aan de GHB’. “Dat hebben we gedaan omdat Tygo het programma gemaakt vanuit zijn ervaring als GHB-gebruiker.”

Gernandt was not amused. “Hij was zo boos op de journalist die het interview gedaan heeft dat hij die journalist heeft gedreigd om hem in elkaar te slaan als hij hem nog een keer zou zien.”

Dit kan gewoon niet, aldus Ursem. “Ik heb de journalist wel aangeraden om aangifte te doen. Ik vind dat Tygo heel ver te ver is gegaan. Je gaat geen journalist bedreigen.”

Lees ook: Tygo woest op Revu: ‘Dreigt journalist te mishandelen’ (donderdag)

Foto: EO, Inta Nahapetjan

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen