Nederland dertiende op Junior Eurovisie Songfestival

Geplaatst op Mon 26 Nov 2018 om 8:55

Het Nederlandse kinderduo Max & Anne is zondag dertiende geworden op het Junior Eurovisie Songfestival in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland. Toch was het een ‘prachtig optreden’. Dat heeft AVROTROS laten weten. Max & Anne wonnen in september de nationale finale van het liedjesfestijn met hun liedje Samen. Daarna hadden ze twee maanden om zich voor te bereiden op de internationale finale. Ze waren zondag als zesde aan de beurt om hun powerballad te laten horen. 

Het ging top, aldus de omroep. “Op het podium spatte de chemie tussen de twee vrienden er vanaf. Dit is de kijkers thuis ook niet ontgaan en dat leverde hun bij de online stemming een 6e plek op. Van de Europese vakjury’s kregen ze 23 punten en daarmee eindigden ze uiteindelijk op de 13e plaats.”

Polen won deze zestiende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Met het nummer ‘Anyone I Want To Be’ wist Roksana de kijkers te overtuigen.

Het muziekfestival, dat in Minsk gehouden werd, had dit jaar een recordaantal deelnemende landen. Een aantal van de 20 landen deed na een tussenpauze weer mee en Kazachstan en Wales maakten hun debuut tijdens deze Europese finale.

Nederland won het liedjesfestijn één keer: Ralf Mackenbach boekte in 2009 succes met het liedje Click clack.

Foto: AVROTROS
2 Reacties op “Nederland dertiende op Junior Eurovisie Songfestival”


  1. Meneer Kaktus

    Volgend jaar doet Djelissa mee en we winnen we overtuigend.

  2. Rob

    Het was leuk en de kids hebben genoten. Frankrijk was wel een topact. Zoiets voor volgend jaar en gegarandeerd een hoge score.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.