Martin Bosma: ‘Shula woont als miljonair in Blaricum’

PVV-Kamerlid Martin Bosma stelt dat alle NPO-bobo’s in dezelfde linkse grachtengordelbubbel leven. Ze zijn voor diversiteit, maar leven in witte enclaves. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in Jensen. Bosma noemt NPO-bazin Shula Rijxman als voorbeeld. “De baas van de publieke omroep, Shula Rijxman, woont als een miljonair in Blaricum, schreef Story. Ja, geen wonder dat je dan voor diversiteit bent, want daar rij je met je auto gewoon omheen“, aldus het Tweede Kamerlid.

De NPO is hopeloos eenzijdig, vindt hij. “Ze vinden van zichzelf niet dat ze de plicht hebben om de Mediawet na te leven, waarin staat dat ze radio en televisie moeten maken voor iedereen. Ze maken radio en televisie voor een grachtengordelclubje met een brave linkse mening.”

Ze hebben bij de NPO ook allemaal dezelfde mening, stelt Bosma. “Ze kennen geen mensen daarbuiten. Ze wonen ook allemaal in Blaricum enzo en blanke dorpjes. Ze hebben allemaal heel veel geld en kennen helemaal geen andere mensen buiten die bubbel.”

NPO’ers kijken volgens hem neer op rechtse mensen. “Als Shula Rijxman ondervraagd wordt door Rutger Castricum dat het wel heel eenzijdig links is, dan zegt ze: ‘Ja, voor de andere mensen is er André Hazes.’ Dat is zoals ze denken. Van ‘je hebt de goede mensen, dat zijn intellectuele mensen en die stemmen allemaal GroenLinks, D66, die haten Trump en maken zich zorgen over de ijsbeertjes’ en daarnaast heb je het plebs die van Zwarte Piet houden en stemmen op Geert Wilders, waar ze eigenlijk niets mee te maken willen hebben. Het is allemaal klassededain.

Het is enorm doorgeslagen, geeft hij aan. “Het NOS Journaal kan ik gewoon niet zien. Ik word er knettergek van. Bijna elk onderwerp is gekleurd. Het klimaat is een enorme ramp, de ijsbeertjes verdrinken, Trump is de nieuwe Hitler. Het wordt ons er de hele dag maar ingedamd en ingebeukt.”

Je kunt ze niet meer serieus nemen, omdat de agenda zo duidelijk is. Ik geloof geen letter van wat ze zeggen over Trump, omdat alles wat ze brengen gekleurd is. Al zeggen ze dat hij vandaag ontbijt heeft gehad, dan vraag ik me al af wat er achter zit. Alle feiten worden gebracht omdat het past in een agenda.”

Lees ook: Shula Rijxman vindt artikel over miljonairsleven onzin (11 november)

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen