Jasper en Martijn Krabbé praten nooit over televisie

Geplaatst op Mon 19 Nov 2018 om 9:00

Kunstenaar Jasper Krabbé mag nu dan wel zijn eigen kunstprogramma voor kinderen hebben, Blauwe Hond bij Avrotros, maar dat betekent niet dat hij met zijn bekende vader of broer over televisie gaat zitten babbelen. Dat vertelt hij in de Volkskrant. Zijn vader Jeroen en broer Martijn hebben veel meer tv-ervaring. “Ik praat nooit met hem of mijn broer over televisie maken. We hebben het over alles, behalve daarover. Het is voor ons vanzelfsprekend dat we het doen“, vertelt hij.

Hij laat zich ook niet voorschrijven hoe hij kunst moet maken. “We overleggen eigenlijk nooit met elkaar over toekomstig werk. Je moet geen schilder worden als je iemand nodig hebt om te bepalen wat je moet doen.

Er heersen binnen de familie ook verschillende opvattingen over kunst. “Ik heb het met mijn vader wel over nieuwe kunstenaars, over werken die we hebben gemaakt. Ik ben het niet eens met zijn gebruik van lijsten, dat zeg ik tegen hem.”

Zijn kunstopvatting is: een lijst hoort erbij. Ik vind dat een schilderij op zichzelf moet staan. Een op de honderd keer is een lijst nodig.”

Het Volkskrant-interview met Jasper Krabbé kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS
8 Reacties op “Jasper en Martijn Krabbé praten nooit over televisie”


 1. Het Conny van de Meester

  Neeee he, niet nog een Krabbé erbij!

 2. danny

  Minder bekend deze Krabbe maar wel een hele sympathieke vent!

 3. Annoniemus

  Bestaan er sympathieke Krabbé’s?

 4. H.

  heeft ‘n vreselijk ‘zogenaamd hip’ accent -niet naar te luisteren-

 5. yeeho

  Voelt zich blijkbaar geroepen om ook in de media te komen met zijn kop, en wel geheel en alleen dankzij de familienaam. En dat gebeurt veel te veel. Allemaal ”zonen” , neven, etc. die ook met nul talent in de media en de publiciteit willen. Stop toch eens met het belachelijk promoten van die nultalenten ! Ze zijn vaak ook nog enorm megalomaan, op zich al een reden om ze te mijden, media !

 6. itisIagain

  Ah, Het geheim van de Meester

  Leuk programma, maar niet door Jasper die altijd op de motor moest komen aanrijden
  Behalve de schilderes geen idee waarom de rest er eigenlijk bij zat
  Vooral die timmerman met zijn lijstjes opzoeken

 7. Theodoor

  Ga eens een tijdje een normale baan doen, jongeman. Zou je van opknappen met je praatjes. Broertje idem.

 8. k

  Krabbé’s praten niet over anderen, maar over zichzelf.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.