Beau van Erven Dorens gooit RTLLN-deur dicht

Geplaatst op Mon 19 Nov 2018 om 9:30

Beau van Erven Dorens is totaal niet meer bezig met de presentatie van RTL Late Night, ook niet nu de kijkcijfers van Twan Huys te wensen overlaten. Dat zegt hij in gesprek met Privé en Story. Na het ontslag van Humberto Tan werd Van Erven Dorens gepasseerd voor de presentatie, tot zijn eigen teleurstelling en die van veel critici. Nu heeft hij er ook geen zin meer in. “Toen bekend werd dat men niet voor mij koos, dacht ik: Deze deur gaat dicht, nu moet ik een nieuwe openen.

Van Erven Dorens boekt momenteel veel succes met zijn maatschappelijk betrokken programma’s op RTL 4. “Ik maak veel leuke nieuwe programma’s en daar geniet ik volop van. Eerlijk gezegd benijd ik Twan op dit moment niet. Ik hoop alleen maar dat hij succes gaat boeken, want dat is beter voor iedereen.”

Hij gunt het Huys van harte. “Hij is een heel positieve man, die met heel veel plezier het programma ingaat. Nu krijgt hij de wind van voren en dat gun ik niemand.”

Tv-kenners als Carlo Boszhard en Henny Huisman riepen na zijn overwinning op het Televizier-gala dat hij de late avond moet krijgen. “Dat is lief, maar voor mij niet meer het hoogst haalbare. Van nature ben ik hebberig als het op tv-programma’s aankomt.

Maar met de uitzendingen die ik nu maak, is een dagelijkse talkshow niet meer te doen. En dat wil ik ook niet meer. Althans nu niet.”

Het Privé-interview met Beau leest u hier via Blendle, het interview in Story hier.

Foto: BNNVARA
16 Reacties op “Beau van Erven Dorens gooit RTLLN-deur dicht”


 1. Ricky

  Domste fout ooit..

 2. Annoniemus

  Tuurlijk zegt Beau dat , tot dat hij er zit en dan de historische woorden spreekt “het kwam op mijn pad ” gnah gnah!!

 3. west

  RTL moet gewoon weer een goede serie uitzenden op die tijd. Nederland is te klein voor twee tafels met poppetjes er omheen. Bij Pauw/Jinek komen al te vaak dezelfde gasten langs.

 4. Curryworst

  Zoals altijd met die lui op tv: ze zeggen nooit echt nee tegen iets.
  Nu ook weer: “En dat wil ik ook niet meer. Althans nu niet.”
  Als het erop aankomt pakken ze alles aan. Zolang ze maar met hun ijdele kop voor de camera staan.

 5. Henk

  @ Ricky: Domste fout ooit.. Ooit? Dat is best wel wat. Misschien zelfs wel een beetje overdreven.

 6. Mousy

  Als men de laatste alinea leest :
  “Maar met de uitzendingen die ik nu maak, is een dagelijkse talkshow niet meer te doen. En dat wil ik ook niet meer. Althans nu niet.”
  Uit de laatste woorden blijkt dan slaat Beau niet helemaal de deur dicht slaat.

  Van de andere kant kan ik het ook wel begrijpen, niet alleen dat hij destijds gepasseerd is, maar ook dat Beau geen zin heeft om een programma te presenteren wat constant een bak met str*nt over zich heen krijgt.

  En al helemaal niet dat hij momenteel in een flo zit met goed scorende programma(‘s). Ook dat is wel eens anders geweest.

 7. Ron

  @west: dat is het misschien ook. Twee talkshows die bijna identiek zijn, daar is Nederland te klein voor. In Amerika heb je tig late night shows die op elkaar lijken maar in zo’n land kan het gewoon. Nederland is daar te klein voor. Die harde conclusie zou RTL moeten trekken. Doe wat anders op dat tijdstip of verander de opzet van een tafel met gasten in iets anders.

 8. anoniem

  Beste Beau,

  doe het niet/nooit

  Wees een kerel of wil je stiekem wel

  let op ze gaan je morgen in je eigen vet bakken………….Althans, huil je van binnen, nee toch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  je bent een beetje smeerlap

  een ding is zeker

  we gaan allemaal een keer dood

  en hoe wil je dan herinneert worden

  mijn moeder heeft me goed opgevoedtdtdt

 9. Wo!iter

  Huys zit rustig zijn riante contract uit en is dan voor de rest van zijn leven financieel onafhankelijk. Wie is er nou gek?

 10. Linde

  Wat een fout van RTL om Beau zo te passeren…

 11. Willem de Zwijger

  Ach, het is Beau maar. De zelfverklaarde opportunist. Zijn woord is weinig waard.

 12. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Beau heeft gelijk. De naam van RTL/BNN late night is compleet om zeep geholpen door die valse neecher en z’n witte browser Twan Tan. Dat programma komt nooit meer goed. Hopelijk krijgt Beau een eigen talk show. Hij deed het tijdens zijn invalbeurten meer dan uitstekend.

 13. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  * browser = broeder *

 14. RubBenz

  Gerard Ek(streem)dom 💩💨
  Mon 19 Nov 2018 om 12:37

  Onzin. De naam is verpakking. Het gaat om de inhoud.

 15. Joop55

  Beau deed het beter dan Tan en Huys bij elkaar, Huys is een vakjournalist hij moet gewoon weer terug naar de NTR waar hij veel meer zijn creativiteit kan doen ontplooien dan bij het geesteszieke RTL.

 16. Pluk vd Petteflet

  Precies.
  Deurtje dicht, deurtje open.
  Zo ging het in Amerika ook de hele tijd.
  Takeshi’s Castle van de Showbizz.
  Maar nu zit ze thuis om de Viva-middag op te luisteren en grijze dametjes met watergolf wat plezierige momentjes te beleven.
  En Beau is keihard aan jet knallen met goede programma’s!
  Top job, goed bezig Beau.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.