Gijp- en Kieft-schrijver wil nu boek over homovoetballer

Michel van Egmond, de man van Antoinnette Scheulderman die steenrijk is geworden van zijn boeken als Gijp en Kieft, wil nu graag een boek schrijven over een homoseksuele voetballer. Dat vertelt hij aan het AD. Van Egmond zou er graag eentje uit de kast trekken. “Ik zou graag een boek schrijven met de eerste Nederlandse ex-topspeler die vertelt hoe het is om je als homoseksuele man staande te houden in de homofobe wereld van de voetbalstadions. Ik weet dat ze er zijn.

En de tijd is er ook rijp voor, vindt Van Egmond. “Iemand moet er persoonlijk klaar voor zijn dus je kunt het niet forceren, maar het zou mooi zijn als er één speler opstaat die het taboe doorbreekt.”

Na het vervolg op Gijp heeft hij nu ook een vervolg op Kieft gemaakt. Is dat niet een beetje makkelijk allemaal? “Integendeel. Ik vind het juist heel moeilijk om een tweede boek over iemand te schrijven. Er is meer druk, er zijn hogere verwachtingen.”

Mijn methode van werken leent zich er wel voor. Ik maak geen biografieën in de klassieke zin van het woord, beginnend bij de geboorte en dan chronologisch naar nu. Ik zie mijn boeken meer als een soort biografische schetsen van een periode in iemands leven.”

Het AD-interview met Michel van Egmond kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen