Gijp- en Kieft-schrijver wil nu boek over homovoetballer

Geplaatst op ma 05 nov 2018 om 8:45

Michel van Egmond, de man van Antoinnette Scheulderman die steenrijk is geworden van zijn boeken als Gijp en Kieft, wil nu graag een boek schrijven over een homoseksuele voetballer. Dat vertelt hij aan het AD. Van Egmond zou er graag eentje uit de kast trekken. “Ik zou graag een boek schrijven met de eerste Nederlandse ex-topspeler die vertelt hoe het is om je als homoseksuele man staande te houden in de homofobe wereld van de voetbalstadions. Ik weet dat ze er zijn.

En de tijd is er ook rijp voor, vindt Van Egmond. “Iemand moet er persoonlijk klaar voor zijn dus je kunt het niet forceren, maar het zou mooi zijn als er één speler opstaat die het taboe doorbreekt.”

Na het vervolg op Gijp heeft hij nu ook een vervolg op Kieft gemaakt. Is dat niet een beetje makkelijk allemaal? “Integendeel. Ik vind het juist heel moeilijk om een tweede boek over iemand te schrijven. Er is meer druk, er zijn hogere verwachtingen.”

Mijn methode van werken leent zich er wel voor. Ik maak geen biografieën in de klassieke zin van het woord, beginnend bij de geboorte en dan chronologisch naar nu. Ik zie mijn boeken meer als een soort biografische schetsen van een periode in iemands leven.”

Het AD-interview met Michel van Egmond kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
25 Reacties op “Gijp- en Kieft-schrijver wil nu boek over homovoetballer”


 1. Bears’den

  Geweldige schrijver!
  Eenmaal begonnen, dan kan je niet meer ophouden met lezen..

 2. Karel

  Van Egmond denkt waar kunnen we geld mee verdienen en schrijft een boek voor mensen die normaal nooit lezen, daar is niks op tegen ware het niet dat van Egmond zelf alle redenen opnoemt behalve de ware namelijk geld.

 3. T

  No offense, ik ben zelf homo… Maarrehhhh zijn er wel meer dan 2 of 3 homo’s in het betaalde voetbal? Het gegeven dat 5 tot 10 procent van de mannen homoseksuele gevoelens heeft mag dan wel waar zijn, maar of zij zich dan ook bevinden onder de voornamelijke macho voetballers is natuurlijk een ander verhaal.

 4. Sylvie HvA

  Ajax heeft toch ook zijn eigen GayPride boot?

 5. Krezus Jistus

  John de Bever! (heet echt zo)

 6. Ronald

  Ronaldo kom eens uit de kast! Jij zou een geweldig rolmodel zijn

 7. l

  Berry van Aerle.

 8. G. Heuckeroth

  Marc Overmars!

 9. shrink

  Ik gun van Egmond zijn succes maar vergeleken met biografieën zoals die in het VK en de VS worden gepubliceerd, zijn zijn boeken stilistisch gezien bagger. Maar ja, als er een goede editor overheen was gegaan, waren ze weer te moeilijk leesbaar geworden voor het leesniveau A-publiek dat deze boeken koopt of cadeau krijgt, dus in zoverre pakt Van Egmond het buitengewoon slim aan. Liever geprezen om zijn dikke portemonnee dan om zijn geniale schrijftalent.

 10. Tvkijker

  @shrink

  Voel je je een beetje verheven boven het gewone volk? Leer dan eerst eens foutloos schrijven.

 11. G

  Waar blijft eigenlijk het DWDD boek?

 12. Bart

  @Karel En wat is daar mis mee als dat iemands werk is?

 13. Bart

  @G Dat gaat niet meer door. Komt bij DWDD zelf vandaan. Bang dat de mensen zien hoe het echt aan toe gaat bij het programma en BNNVARA.

 14. Mike

  Er zijn er een hoop in het betaald voetbal. Cristiano Ronaldo bijvoorbeeld.

 15. Roy

  Mike, die vind je wel lekker, hè?
  Ouwe rimmer.

 16. anouk

  Marc Overmars

 17. anouk

  Demy de Zeeuw

 18. Meneer Kaktus

  De broer van Virgien kan goed koppen.

 19. Ronnie

  Altijd die mensen die zeuren dat zijn ware reden om de boeken te schrijven geld is.. Je werkt zelf toch ook om geld te verdienen? Deze man is nou eenmaal goed in boeken schrijven voor een grote groep mensen die normaal geen boeken aanraken.

 20. Mark

  Nou, schrijf dan nóg maar een boek over Wim Kieft: hoognodig dat die ook eens uit de kast wordt getrokken. Over die man kun je nog wel 10 boeken schrijven. Die heeft nog lang niet alles verteld.

 21. Henk (de echte)

  Dat boek over homo´s zal dan niet door de uitgeverij van VI uitgegeven worden lijkt me. Of zijn ze als er geld te verdienen valt opeens wel positief over homo´s?

 22. Bart

  @Henk Ze zijn er nooit negatief over geweest. Dan heb je het niet helemaal begrepen.

  Heel veel mensen begrijpen het niet. Ook de mensen om wie het gaat. Het feit dat er een woord voor is en dat men zich in zo’n hokje laat plaatsen zegt eigenlijk al genoeg. Zolang deze verkeerde kijk op het onderwerp er is zal die acceptatie er nooit komen. Beter de aanpak van de heren van VI die het juist als iets wat normaal is behandelen. Eigenlijk zijn de mensen die gelijk over de mannen heen vallen na een aantal grappen de genen die zich misdragen en juist niet bijdragen aan meer acceptatie.

 23. ron

  een homo voetballer heeft die dan al en dat is rene van der G

 24. Pater Korstjens

  DICK Nanninga.

 25. Remco Terhorst

  Krezus Jistus is me voor, John de Bever is inderdaad een homoseksuele oud-voetballer. Schrijven maar!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.