SBS 6 gaat twaalf uur durend afscheid Evers uitzenden

SBS 6 gaat op 21 december het twaalf uur durende afscheid van Edwin Evers uitzenden. De allerlaatste Evers Staat Op zal dan, net als de reguliere uitzendingen, integraal worden uitgezonden. Dat heeft de zender laten weten. Evers neemt na maar liefst 21 jaar afscheid van zijn populaire ochtendshow op Radio 538. Hij laat het niet ongemerkt voorbijgaan, maar komt met een twaalf uur durende live-uitzending vol met muziek, bekende gasten en (vroegere) 538-collega’s die langskomen.

Het is de tweede keer dat Evers zo’n lange marathonuitzending maakt. Hij deed het eerder bij de jubileumuitzendingen van het programma.

De 46-jarige presentator kondigde zijn afscheid in maart aan en sprak toen van ‘de moeilijkste beslissing die hij ooit in zijn leven’ heeft genomen.

Voor Radio 538 zal het spannend worden wat er in januari gaat gebeuren, als Frank Dane hem opvolgt. Een deel van Evers’ luisteraars zal mogelijk verhuizen naar NPO Radio 2 of zusterzender Radio 10, waar Gerard Ekdom tegenwoordig de ochtendshow doet.

Evers Staat Op is dagelijks te horen van 6.00 tot 10.00 uur op Radio 538. De dagelijkse uitzendingen op SBS 6 zijn overigens geen hit; zo keken er vrijdag slechts 31.000 mensen (5 procent).

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen