Floortje bofte tijdens opnames ambassadeursserie

Floortje Dessing heeft flink geboft tijdens de opnames van haar nieuwste tv-show Floortje en de Ambassadeurs. Bij twee van de vier Nederlandse ambassadeurs die ze bezocht viel ze met haar neus in de boter. Dat vertelt ze in een persbericht van BNNVARA. Dessing krijgt in het nieuwe programma exclusieve toegang tot de Nederlandse ambassades voor een unieke kijk achter de schermen. Ze maakt kennis met markante ambassadeurs door een hele week lang met ze mee te draaien.

Floortje ontmoet Renée Jones-Bos in Rusland, Susanna Terstal in Iran, Wouter Jurgens in Myanmar en Hans Docter, ambassadeur Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking. Ze volgt de diplomaten in en rondom de ambassade, op reis in ‘hun’ land en samen met familie in hun residentie.

Ze vindt het leuk om deze wereld beter te leren kennen. “Ik kom geregeld op een ambassade om een visum te halen en heb contact met ze wanneer ik risicovolle reis maak, maar verder is dit een wereld die voor mij relatief onbekend is.”

Toch ziet Floortje in het nieuws steeds vaker berichten over ambassadeurs en diplomaten. “Dat ze op het matje worden geroepen, zoals in Rusland of zich moeten verantwoorden vanwege aanslagen in het land, zoals in Iran. Daar waar ze voorheen achter gesloten deuren opereerden, lijken ze steeds zichtbaarder te worden.”

Ze vervolgt: “Daarbij was de timing van onze reizen goed: ik was in Iran toen Donald Trump het nucleaire akkoord opzegde en in Rusland tijdens die spionnenaffaire. Het is fascinerend om van dichtbij mee te maken wat er dan op een ambassadeur afkomt.

Floortje en de Ambassadeurs is vanaf donderdag 22 november iedere week om 22.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen