Floortje bofte tijdens opnames ambassadeursserie

Geplaatst op Thu 08 Nov 2018 om 8:50

Floortje Dessing heeft flink geboft tijdens de opnames van haar nieuwste tv-show Floortje en de Ambassadeurs. Bij twee van de vier Nederlandse ambassadeurs die ze bezocht viel ze met haar neus in de boter. Dat vertelt ze in een persbericht van BNNVARA. Dessing krijgt in het nieuwe programma exclusieve toegang tot de Nederlandse ambassades voor een unieke kijk achter de schermen. Ze maakt kennis met markante ambassadeurs door een hele week lang met ze mee te draaien.

Floortje ontmoet Renée Jones-Bos in Rusland, Susanna Terstal in Iran, Wouter Jurgens in Myanmar en Hans Docter, ambassadeur Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking. Ze volgt de diplomaten in en rondom de ambassade, op reis in ‘hun’ land en samen met familie in hun residentie.

Ze vindt het leuk om deze wereld beter te leren kennen. “Ik kom geregeld op een ambassade om een visum te halen en heb contact met ze wanneer ik risicovolle reis maak, maar verder is dit een wereld die voor mij relatief onbekend is.”

Toch ziet Floortje in het nieuws steeds vaker berichten over ambassadeurs en diplomaten. “Dat ze op het matje worden geroepen, zoals in Rusland of zich moeten verantwoorden vanwege aanslagen in het land, zoals in Iran. Daar waar ze voorheen achter gesloten deuren opereerden, lijken ze steeds zichtbaarder te worden.”

Ze vervolgt: “Daarbij was de timing van onze reizen goed: ik was in Iran toen Donald Trump het nucleaire akkoord opzegde en in Rusland tijdens die spionnenaffaire. Het is fascinerend om van dichtbij mee te maken wat er dan op een ambassadeur afkomt.

Floortje en de Ambassadeurs is vanaf donderdag 22 november iedere week om 22.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Foto: BNNVARA
6 Reacties op “Floortje bofte tijdens opnames ambassadeursserie”


 1. Wol.lter

  Genoten van DWDD.

  TLP wederom 2de…

  Veronica doet het beter!

 2. Meneer Kaktus

  Als Floortje niet zoveel zou vliegen hadden we alvast een halve graad temperatuurstijging minder.

 3. Joop55

  Wat is het nut om de ambassade in dictatoriale regimes te bezoeken? Laat ze gewoon hun werk doen.

  Maar goed de wereld is een grote kolere-bende, dat is wel duidelijk.

 4. HanszWorsd

  Bofte of befte?

 5. #baas

  Zin in deze serie!

 6. B klein

  Floortje pas op dat je niet gebruikt wordt. Jij hebt nog een onkreukbaar imago.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.