BNNVARA bevestigt tv-exit Spuiten en Slikken

Geplaatst op Wed 14 Nov 2018 om 15:30

Het was eigenlijk al bekend, maar nu is het dan ook bevestigd door BNNVARA: de tv-klassieker Spuiten en Slikken verdwijnt van de buis. Wel zal de titel voortleven op het internet. Dat heeft de omroep laten weten. Spuiten en Slikken is vanaf nu de overkoepelende naam van alles wat de omroep online met seks en drugs doet. Er verschijnen vooralsnog drie webseries onder deze vlag: Emma’s Peepshow met Emma Wortelboer, De Seksmobiel met Jurre Geluk en Drugslab met drie tv-talenten.

Jurre Geluk, die voorheen samen met Emma Wortelboer Spuiten en Slikken op tv presenteerde, zegt: “Jonge mensen zitten tegenwoordig nu eenmaal vooral meer online, dus daar willen wij ook zitten. We willen met Spuiten en Slikken niet alleen voorlichting geven over seks en drugs maar ook echt in contact staan met onze kijkers.”

Hij vervolgt: “Bij ons krijgen ze de vrijheid om hun verhaal te delen of om vragen te stellen die veel andere mensen niet durven te stellen. Wij staan echt open voor álles. Daar ben ik supertrots op.”

Emma Wortelboer, die vandaag haar webserie Emma’s Peepshow lanceert, zegt: “Er is online veel over seks te vinden, maar dat is vooral porno. Ik wil met Spuiten en Slikken een veilige plek creëren waar het niet uitmaakt wie je bent of wat je doet en waar jonge mensen op ieder moment van de dag de juiste informatie kunnen vinden.”

In mijn Peepshow probeer ik zoveel mogelijk gekke fabeltjes rondom seks en seksualiteit uit de wereld te helpen. Ik wil het gesprek over seks, liefde en je lichaam echt helemaal opengooien. Mensen doen tegenwoordig helaas nog steeds shady over dingen als tampons of anale seks. Ik vind dat nergens voor nodig.”

De Spuiten en Slikken-website vindt u hier. De webseries zullen niet alleen op deze website, maar ook op NPO.nl en YouTube worden aangeboden.

Foto: Wessel de Groot, BNNVARA
17 Reacties op “BNNVARA bevestigt tv-exit Spuiten en Slikken”


 1. Shaniquilia vd Put

  Het was natuurlijk ook een triest gebeuren geworden: 40plussers en 50plussers die naar jonge wilde meisjes zaten te kijken en de doelgroep zelf, de jeugd, liet het programma volledig links liggen.

 2. Shaniquilia vd Put

  De jeugd kijkt al jaren niet meer naar NPO3, de gemiddelde leeftijd ligt ver over de veertig http://www.spreekbuis.nl/jeugd-kijkt-nauwelijks-maar-jongerenzender-npo3
  dus ik snap niet waarom de lijdensweg van NPO3 niet snel beeindigd wordt. Maar ja, graties geld he, het volk betaalt wel op straffe van boete en gevangenisstraf. Niemand gaat NPO3 missen als het morgen stopt.

 3. Shaniquilia vd Put

  Stel dat NPO3 elk jaar 150 miljoen euro kost om in de lucht te houden, als we dat geld nu eens zouden kunnen herverdelen naar de thuiszorg en de gehandicaptenzorg zou dat fantastisch zijn. Niemand gaat de zender missen en we maken elk jaar heel veel mensen blij.

 4. Hjn

  1 x voorbij zien komen tijdens het zappen

  Leuk joh mid twintigers die publieksleden vragen of ze de rode zee bevaren

  Zo gedurfd en schaamteloos en cool en hipster
  Deze vragen zijn belangrijk mensen

  Dit moet van belastinggeld
  HET MOET !!!!!!!!!!!!!!!

 5. jajaja

  Bijzonder goed idee!

 6. Alex

  Als je een aflevering uit de eerste 4 seizoenen kijkt of een uit het laatste seizoen, is het niet meer dan terecht dat hier een einde aan komt.

  Waar het eerst echt wat info mee gaf en het ludiek was om dit zo open op tv te behandelen, was het verworden tot een stel pubers die van alles naar binnen staan te werken met echt hele slechte presentatoren.

  De productie kwaliteit was zo enorm slecht, op lokale tv niveau.

 7. Coen

  Dat eeuwige gejank over belastinggeld alsof je dan ineens aandeelhouder bent en mee mag beslissen.

 8. Shaniquilia vd Put

  Coen heeft niet zoveel met democratie en verantwoording naar burgers toe. Coen stemt D66.

 9. Pjotter

  Ik ga niet zeggen wat er op Wortelboer rijmt dat zou echt kinderachtig zijn

 10. BBcee

  nog meer geld besparen:

  Nederland wordt de 17e deelstaat van Duitsland

  Nederland wordt onderdeel van Rusland

  Nederland wordt onderdeel van Turkije

  Kom op de gasten van de VVD blijven maar bezuinigen op de publieke omroep. Erblijft niets meer van over.
  Tja de VVD wenst niet dat de omroep nog meer integriteitsproblemen van ze naar buiten brengen. Maar ondertussen zitten figuren als de Wouter de Winter en Ton Elias wel in de programma’s van de publieke omroep.
  Laat ze daar wegblijven en geef ze een levenslange ban.

 11. jesser

  vd put is zeur k u t dat gebler over belastinggeld
  dat weten we nu wel weer

 12. anoniem

  Toch is er nog altijd te weinig betrouwbare info voor jongeren te vinden..
  Google geeft niet altijd de juiste info….. :-)

 13. lies

  leuk programma voor lieke spuiten en lieken

 14. anoniem

  Je zult maar voor het eerst googelen naar dit onderwerp.. :-)

  https://www.google.com/search?q=seks&lr=&as_qdr=all

 15. Bram

  Wat jammer dit, zelf ben ik eind 20 maar vond het altijd wel een leuk programma om naar te kijken als het op tv was.
  Ik ben toch echt wel opgegroeid met dit programma en bleef het altijd kijken, leuke tv, verteld toch vaak weer nieuwe dingen en het wordt op een spraakmakende manier gebracht bijna elk seizoen net weer op een andere manier.

 16. Virginia Rens

  Jammer, heb er veel van geleerd!

 17. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Svp die show laten eindigen waarin iedereen die erbij betrokken is en was een “OD” neemt…! 👍🏼👍🏼

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.