Anne Lok: ‘Waarom noemen de media mij labiel?’

De ex-vriendin van Alexander Pechtold, Anne Lok, blijft maar opduiken in de media. Ditmaal geeft ze een ‘afscheidsinterview’ aan de lokale krant De Stentor. Dat is te lezen in de kiosk. Lok was in de zomer volop in het nieuws vanwege haar interview met weekblad Privé. Daarin stond dat Pechtold haar heeft gedwongen om abortus te plegen. Die abortus is niet gelukt, want ze bleek onlangs toch nog zwanger te zijn. Nu praat de nachtmerrie van Pechtold met De Stentor.

De dame vindt het vooral vervelend dat de media haar sinds haar optreden bij RTL Late Night neerzetten als labiel. “Dat ik in bepaalde media en in politiek Den Haag ben neergezet als een labiel persoon, doet zeer. Het is niet de Anne die ik ben.”

Ze is ‘helemaal klaar’ met de media. “Dit is mijn eerste, enige en laatste interview rondom de situatie van het afgelopen jaar waarbij ik toestemming heb gegeven voor publicatie. Alle andere publicaties gingen over mij, zonder met mij te hebben gesproken. Er is karaktermoord op mij gepleegd.”

Lok zoekt de media op om te vertellen dat ze rust wil. “Er is veel en veel meer dan Alexander. Ik wil geen wraak, hoef geen rehabilitatie. Ik wil rust. Vooral voor mijn kinderen.

Ook haalt ze uit naar Pechtold, omdat ze zich door hem ontkend voelt. Het hele interview is hier te lezen.

Angela de Jong

Moet deze vrouw niet gewoon tegen zichzelf in bescherming worden genomen? AD-columniste Angela de Jong vanochtend op NPO Radio 1: “Op het moment dat ze bij RTL Late Night zat was wel heel duidelijk dat deze mevrouw een tikkeltje labiel is. Laat ik het heel netjes zeggen, want verder kan ik ook niet in haar hoofd kijken.”

Als ik het interview in De Stentor lees, van mijn eigen collega’s, bevestigen de eerste drie alinea’s het beeld dat ze kwetsbaar is. Ik vind dan dat je haar tegen zichzelf in bescherming moet nemen, maar ook jezelf als medium in bescherming moet nemen. Je moet oppassen met het podium wat je haar geeft.”

Toch publiceerde het AD het interview zondag ook op zijn website. “Voor iedereen die dit weet: het AD werkt samen met De Stentor en een aantal andere regionale kranten. We delen kopij: zij krijgen onze binnenlandkopij en wij nemen af en toe een regioverhaal over. De Stentor kondigde aan een interview met haar te hebben. Wij waren daar als AD in geïnteresseerd, want het blijft een zaak die vragen oproept.”

Toen is het verhaal gestuurd en daarvan werd gezegd: weet je, het voldoet niet aan onze kwaliteitseisen. Dat begrijp ik ook, want er staat in de eerste drie alinea’s dat ze ‘volgens de bladen’ abortus heeft gepleegd. Dan denk ik: ja, je hebt een interview met haar, vraag het haar, laat het haar vertellen hoe het zit. Toen hebben wij als AD gezegd dat we het niet goed genoeg vinden.”

De internetploeg op zaterdag was geïnstrueerd dat ze het niet op de site mochten zetten, maar de zondagploeg niet. Daarna is het er alsnog afgehaald.”

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen