Angela Groothuizen had last van urineverlies bij HGT

Angela Groothuizen heeft een keer haar urine laten lopen tijdens een lachbui in Holland’s Got Talent. Het hoort bij het ouder worden. Dat vertelt de presentatrice in de Vriendin. Groothuizen wil ongewenst urineverlies bespreekbaar maken. Ze probeer het tegen te gaan met bekkenbodemoefeningen. “Alleen: als ik het een paar weken niet heb gedaan, merk ik dat meteen. Als ik dan denk dat ik ben uitgeplast en opsta, komt er nog een beetje. Dat is erger geworden naarmate ik ouder werd.”

Tijdens opnames van de RTL 4-show kon Groothuizen het niet ophouden toen ze samen met Gordon en Chantal Janzen de slappe lach kreeg. “Toen Gordon een grap maakte en mij bij m’n benen pakte, viel ik achterover met mijn stoel. Niet hard hoor, maar ik moest zo ontzettend lachen dat ik in mijn broek plaste.”

De tv-vrouw schaamde zich ‘verschrikkelijk’. “De producente was ontzettend lief, ze zei meteen dat ze het eruit zou knippen. Maar eigenlijk wilde ik dat bij nader inzien helemaal niet. Ik vond het juist belangrijk om te laten zien. Dit soort dingen gebeuren toch gewoon?

Heel veel mensen laten soms per ongeluk hun urine lopen, meent Groothuizen. “Als je erop let, zie je zo veel foto’s van beroemde zangeressen met plasplekken“, zegt ze. En: “Sinds ik erop let, zie ik ook vaak plasplekken bij mensen die hardlopen bij mij in het park.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen