Angela de Jong: ‘Talkshow Jensen is een blamage’

Angela de Jong vindt dat er zeker tegengewicht moet worden geboden aan de vele tv-programma’s van linkse signatuur, maar is geen fan van de manier waarop Robert Jensen dat doet. Dat schrijft ze vandaag in de krant. De Jong vindt de RTL 5-talkshow van Jensen tenenkrommend. “Wat hij nu presteert op dinsdagavond is een blamage en belediging voor rechts Nederland. Eigenlijk is het te veel eer dat ik een stukje wijd aan de slechte parodie op, ja, op wat?

Een rechte talkshow maken betekent niet dat je brexit-architect Nigel Farage leeg moet laten lopen zonder enige kritische tegenwerping, aldus De Jong. “Of bitterballen eten met Amerikaans ambassadeur Pete Hoekstra en hem vooral laten beamen wat je zelf als presentator vindt.

Ook De Jong vindt talkshows vaak politiek correct. Er wordt volgens haar te eenzijdig bericht over kwesties als Zwarte Piet en de zaak Lili en Howick. “Dan is het, in het beste geval, dagen wachten op een ander geluid. Dat kun je het rechtse geluid noemen, al geef ik zelf de voorkeur aan ‘nuchter verstand’.”

Dat is niks nieuws, dat is al jaren zo. Maar kennelijk is de treurige conclusie dat ‘rechts’ Nederland niet in staat is een goed alternatief naar voren te schuiven. Want als Jensen dat is, word ik acuut links.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep MAX

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen