Angela de Jong: ‘Talkshow Jensen is een blamage’

Geplaatst op do 08 nov 2018 om 10:00

Angela de Jong vindt dat er zeker tegengewicht moet worden geboden aan de vele tv-programma’s van linkse signatuur, maar is geen fan van de manier waarop Robert Jensen dat doet. Dat schrijft ze vandaag in de krant. De Jong vindt de RTL 5-talkshow van Jensen tenenkrommend. “Wat hij nu presteert op dinsdagavond is een blamage en belediging voor rechts Nederland. Eigenlijk is het te veel eer dat ik een stukje wijd aan de slechte parodie op, ja, op wat?

Een rechte talkshow maken betekent niet dat je brexit-architect Nigel Farage leeg moet laten lopen zonder enige kritische tegenwerping, aldus De Jong. “Of bitterballen eten met Amerikaans ambassadeur Pete Hoekstra en hem vooral laten beamen wat je zelf als presentator vindt.

Ook De Jong vindt talkshows vaak politiek correct. Er wordt volgens haar te eenzijdig bericht over kwesties als Zwarte Piet en de zaak Lili en Howick. “Dan is het, in het beste geval, dagen wachten op een ander geluid. Dat kun je het rechtse geluid noemen, al geef ik zelf de voorkeur aan ‘nuchter verstand’.”

Dat is niks nieuws, dat is al jaren zo. Maar kennelijk is de treurige conclusie dat ‘rechts’ Nederland niet in staat is een goed alternatief naar voren te schuiven. Want als Jensen dat is, word ik acuut links.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep MAX
56 Reacties op “Angela de Jong: ‘Talkshow Jensen is een blamage’”


 1. Pluk vd Petteflet

  Angela heeft gesproken, hear, hear!
  Maar wát vindt Nederland?
  Er keek toch geen hond en z’n moeder naar Jensen?
  Laat die man lekker geintjes maken met Pete Hoekstra.
  Bitterballen zijn altijd en overal een must.

 2. koertj

  NEEEEEEEEEEE, GEEN ZWARTE PIET!

 3. Darius

  Angela heeft even de reactie van haar vakgenoten afgewacht en daarop haar mening afgestemd. Angela stelt haar toekomst veilig in het wereldje. Neen dan de tenenkrommende platvloersheid van de NPO cabaretiers zoals Wallis de Vries, Dolf Jansen en Muiswinkel en die oersaaie Martijn de Koning. En het podium bieden aan de kindermishandelaar Tim Hofman. Dat is pas beschaafde journalistiek en humor. Maar dit bewijst wel het gelijk van Jensen. Bij iedere andere talkshow van links zoals mw.M of Jinek roept men eindeloos het is te vroeg geef het een kans te groeien, maar Jensen moet kaltgestelt. Meten met twee maten.

 4. Tjep

  Nou Darius,

  Je gaat voorbij aan het belangrijkste:

  Het is gewoon heel slecht…

 5. eindregie

  Maar waarom heeft RTL (5) besloten om Jensen een plek te geven ?

 6. Darius

  Tjep
  Thu 08 Nov 2018 om 10:19
  Eens en zeker voor veel verbetering vatbaar en het is ook niet mijn cup of tea maar mijn punt blijft dat alle recensenten er als de kippen bij waren om het af te branden. Het mag blijkbaar geen kans krijgen.

 7. RandomUser

  Jaren geleden wel eens een stukje Jensen gekeken. Vond het toen al een parodie op een hele slechte talkshow. Vaak zijn het zijn gasten die de zaak redden zoals toen met Fortuyn.

 8. 30 euro

  Het is gewoon een manier om Jensen af te maken. Maar Jensen is ERG goed bezig, heel blij met dit geluid. De show was de 2e uitzending 50% beter , nog wat meer verbeteringen, bijvoorbeeld een wat betere intro en wat betere voorbereiding van het gesprek en geen bitterballen gaan eten met een hoge gast, en het is UITSTEKEND. Stelletje valse azijnpis gutmenschen en would be celebrities hier !

 9. Peter

  Ach daar hebben we weer een Fredje. Wat hij zegt slaat nergens op.

 10. 22

  De show was enorm verbeterd de 2e keer, en met wat meer verandering, in voorbereiding en het beginstuk, wordt het nog veel beter! Afbranden is het devies, he ! Stelletje aan de leiband van ”links” Nederland lopers.

 11. Coeus

  Jensen is lui en dat zie je aan het programma.

 12. Zondag

  Gaat al stukken beter met de show ! Vooral WEL doorgaan Jensen, je hebt beet !!!!

 13. roald dahl

  @Peter, wat bedoel je? Een beetje teveel bier op gisteren?

 14. Hiero

  @Darius: daarom moet Jensen juist doorgaan. Die recensenten zijn allemaal gekocht door links.

 15. Ron

  Angela is dus rechts, nou dat was ook geen rocket science…

 16. Rutger

  @ Darius: Je verhaalt snijdt geen hout. Je kunt immers moeilijk beweren dat Twan Huys, Margriet van der Linden of Eva Jinek (in het begin) weinig te verduren hebben gehad. Maar goed, dat verongelijkte toontje hoort er tegenwoordig kennelijk bij.

 17. Rutger

  ‘Verhaalt’ moet ‘verhaal’ zijn uiteraard.

 18. joost

  Iedereen die op dit moment op TV, zoals Jensen, in dit linkse land een ander geluid te laten horen, wordt door links afgemaakt.
  Die opstelschrijfster van een dagblad, de Jong, doet dat op haar manier.
  Zogenaamd genuanceerd doen en dan aan het einde van haar stukje Jensen onder de gordel trappen.

  Ik hoop dat Jensen dat “andere geluid”blijft laten horen, al mag het van mij best nog wat rechtser en scherper zijn.
  Er komt eens een einde aan die vooringenomen, vaak verkeerd voorlichtende, partijdige , geïndoctrineerde linkse tv in Nederland.

 19. RandomUser

  @joost
  Als het waar is wat jij zegt dan schiet Jensen zijn doel voorbij met dat ‘andere geluid’, getuige de kijkcijfers en de vele kritiek. Jensen wil vooral zijn eigen mening bevestigd zien. Voor hem is dat misschien leuk maar de kijker staat buitenspel.

 20. GW

  Feit blijft dat de links georiënteerde journalisten gewoon betere journalistiek bedrijven. Het zijn sowieso betere TV-makers in het algemeen. Kijk nu hoe zouteloos en ongeïnspireerd dat hele WNL op Zondag is. Nota bene gepresenteerd door een journalist die niet eens rechts is. En tijdens de Amerikaanse verkiezingen tot aan zijn elleboog in de reet van Clinton zat.

  Ik erger me soms kapot aan de weinig verhulde linkse journalistiek die wordt bedreven in een programma zoals bijv. Pauw. Maar hij is op het moment gewoon de beste talkshowhost en interviewer van Nederland.

  Ik zou zo graag willen dat er eens een groep journalisten van rechtse signatuur opstaat om eens een keer een powerhouse van een journalistiek programma neer te zetten. Een programma waar je niet omheen kan. Maar vooralsnog zijn ze nog te druk met belangwekkende zaken zoals het bevechten van de dagelijkse twitterfitties. Zucht.

 21. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  AdJ is een blamage

 22. Godefroy France

  Deze volgevreten proleet, is de emmer die het riool van ned. TV doet overstromen, zelden zo’n aanstellerige lowlife gezien, categorie kampers roelvink, piespatries en consorten.

  Hulde aan Angela De Jong geeft het perfect weer “EEN BLAMAGE”, denk dat zelfs BNNers zich kapot schamen voor zoveel ordinair onbenul, hoewel velen van hunnie, zullie, wullie, spelen gezellie in dezelfde afdeling!

  PS, walg van linksch/islamitiesch/antisemietisch geteisem

 23. anoniem

  angela prima je mening

  ad maak harde eerlijke werkers niet kapot

  met jullie NEP oliebol test……………………..!

  De olie bol verkpoers zijn wit, NU nog geen zwarte olie bol verkopers

  de witte mensen maken de witte mensen kapot

  komt er nog een eerlijke verhaal van de olie bol verkopers AD.

  Hans schaam je! Wat is je betaalde oplage!!!!!!!!!

  Angela wat is je bijdrage bij de krant…………

 24. Sukk0l

  Zeg dit niet snel, maar Angela heeft gelijk. Nigel Farage heeft de Britten op een walgelijke manier voorgelogen. Is dat de staat van ‘rechts’? Dit soort clowns zijn een belediging. En Jensen is de grootste clown.

 25. lpi

  Jensen is een Fox News imitatie met wat kinderachtige elementen aan toegevoegd en dat werkt niet in Nederland.

 26. RandomUser

  O ja, kan iemand mij uitleggen wat nou precies een rechts geluid is?

  Vooralsnog is Pauw de winnaar op televisie. Is hij links? Het is wel van de Vara volgens mij. Puur kijkcijfertechnisch zit het publiek bij DWDD en Pauw en krijgen Jan Roos, Thierry Baudet en Jensen niet echt een poot aan de grond in dit land.

  Ze zijn wel erg verontwaardigd altijd over de linkse mainstreammedia etc. Maar die houding stoot af. Dat linkse geluid verkoopt dus veel beter.

 27. GW

  @RandomUser:

  Vraag je je nu echt hardop af of Pauw links is? Really now?

 28. Jan

  @GW, ja, als je systematisch voorkomt dat een wat realistischer rechts geluid , het geluid van het volk, de media in komt, moet je niet raar staan kijken als de enige die het wel lukt niet meteen raak schiet.

  WAT HEBBEN JULLIE TOCH DAAR IN HILVERSUM ! WORDT EENS WAKKER, ZOMBIES !

 29. Jurgen

  Heel Hilversum vreet van de linkse staatsruif en voorkomt systematisch een ander geluid. Dus moet de enige met dat andere geluid dood. Zo primitief is het. Zakkenwassers.

 30. Krezus Jistus

  Los van de al dan niet dubieuze inhoud van Jensen vind ik de man niet om aan te zien. Zweterig, dik, viezig. Een goeie dus voor radio.

 31. pencil

  @”krezus Jistus”, hilarische naam overigens (ahum). Man, waar heb je het over. Hoeveel programmamakers , etc etc zien er niet uit alsof ze halfdood zijn. Zo lelijk, onverzorgd, oud, met zieke uitdrukkingen op het gezicht, megalomaan en pervers. Dus houdt toch op man.

 32. RandomUser

  @GW

  Ja ik kijk dat nooit dus misschien kun jij dat verduidelijken aan mij. Ik kijk alleen naar de cijfers en die spreken in het voordeel van Pauw. Blijkbaar wil het publiek dat dan.

 33. Robert

  Ik ben dat geklaag over politiek correcte talkshows helemaal zat. Als politiek correct staat voor beschaafd aan een talkshowtafel een onderwerp bespreken dan ja, geef mij maar politieke correctheid.

 34. pencil

  @krezus Jistus, en veel anderen zijn overigens ook veel te dik, of ze nu jong zijn of niet. Zweten doen de meesten. En dan al die jonge ”presentatoren” Kinderen uit bekende families etc. Ik begin er maar niet eens over. Echt wat een nonsens weer.

 35. Ruud

  Jensen was misschien wat minder kritisch over hoekstra, maar tegen die wetenschappers was hij juist heel kritisch, en hij had ook nog eens hele goede argumenten. Eindelijk gebeurt dat een keer. Normaal wordt er alleen maar ja geknikt. Bij pauw en die andere talkshows.

 36. lpi

  Geef Jensen hetzelfde budget als Pauw en je krijgt een veel beter programma. Pauw is wel links: pro-kinderpardon, anti-Zwarte Piet, geforceerd allochtonen en vrouwen aan tafel, pro-Europa (geld naar Brussel), pro-islam, pro-immigratie. Hij stemt ook SP.

 37. gin

  @Robert, dat is het probleem juist . Politiek correct staat helemaal niet voor een beschaafd gesprek aan een talkshowtafel. Als je dat denkt ben je erin gertrapt. Dat probeert men te suggereren. maar als je de niet politiek correcten nooit een kans geeft, kunnen ze ook nooit een normaal beschaafd gesprek neerzetten ergens, nietwaar ! Er wordt zorgvuldig voorkomen dat dat ooit gebeurt. De zaken niet omdraaien, he. Wel heel erg onsnugger dat je dit niet begrijpt.

 38. guilly

  @gin: juist. Om je dood aan te ergeren, dat pro-immigratie gelul overal in de media. Stelletje gekochte zielen. Ik vindt het zielig, weet je dat.

 39. Steven

  Gin is duidelijk een аluhoеd-mоngоl. Met te veel gin achter de kiezen.

 40. mipi

  Angela heeft groot gelijk. Er zijn leukere programma’s on te kijken onder het genot van een lekkere verse kom hondesoep

 41. Gerhard

  @Steven, kijk, dat wordt er dus bedoelt. Zo probeert men het echte objectieve geluid weg te houden uit de media. meteen gaan schelden dat wie hiervoor pleit een aluhoed-mongol is. Dat is de methode, he ”Steven” !

 42. Blauwe boon

  @Gerhard, laat maar gaan joh, ze weten niet beter.

 43. Joop55

  Jensen heeft geen ene ruk te doen in zijn leven, daarom heeft hij weer bij RTL aangeklopt om zijn verveling te laten verdampen door een IQ-loze talkshow te laten presenteren met een ‘ander geluid’ iedereen met hersens in zijn hoofd weet dondersgoed dat dit ultra-rechtse dragonders als Farage, Baudet en Co. betreft.

 44. Joris Agema

  Nou nou… dat hele links en rechts als invalshoek doet er niet zo toe. Het is gewoon slecht. Jensen is volgevreten en maakt flauwe grapjes. Gasten krijgen geen kritische vragen. Er is geen dynamiek in het gesprek. Het decor en de sfeer is ondermaats. Eind rapport: jammer, maar had in pilots eerst beter gemaakt moeten worden. Dus voordat je op de buis gaat, werk je daar aan. Dat geklets van “geef het de tijd om te groeien”… come on. Daar zit niemand op te wachten.

 45. Jopie

  @Joris Agema, zo ! Jij hebt de show helemaal niet gezien dus. Jensen heeft de 2e aflevering wetenschappers-over het klimaat, in het panel in het zand laten happen, zo kritisch was hij. Alleen maar kritische vragen en opmerkingen, waarop zij dan antwoord gaven. Er zat juist gigantisch veel dynamiek in dat gesprek. De vonken sprongen ervan af. Wat ben je toch een lul als je dit soort dingen gaat schrijven en de show niet eens gezien hebt. Busted !

 46. Denzel

  He Agema, het was juist een heel dynamische show met een juist heel dynamische kritische discussie met wetenschappers over het klimaat. heb je die show eigenlijk wel gezien !

 47. staatsruif vreter

  Ik vindt Jensen ook heel vervelend. Wij mogen die onderwerpen niet eens aansnijden, hij doet het allemaal , fuck.

 48. Media-courantist

  Ik heb ook Jensen gekeken maar die gozer liet niemand uitpraten. Echt een schande voor het rechtse geluid. Had toch wel wat beter verwacht van hem.

 49. kahn

  Jensen was veel beter in deze 2e show, in de derde is het waarschijnlijk heel erg goed. Beetje beter voorbereiden en geen bitterballen.

 50. Heerlijk Avondje Is Gekomen

  Ik heb heerlijk gelachen en genoten van Jensen!
  Gelukkig kan het ook anders op de Nederlandse TV, dan de boring doorsnee talkshows met dito meninkjes, op VI na natuurlijk.

 51. black nigger

  k,vind jensen best wel goed heeft nog wat tijd nodig net als twan

 52. Shadow1100

  Om een beetje balance te creëren heb je wel 100 Jensens nodig tegenover de NPO en RTL4

 53. Ernst

  Pauw links? Ik betwijfel het. Het lijkt me meer een pose dan dat hij werkelijk links is. Hij is wel de beste presentator.

 54. Britt Scholte Lover

  Waarom geen gewone bn-ers uit NL in Jensen? waarom steeds die amerikaanse types

 55. zozen

  Nou, Angela, ik zou zeggen lees even alle reacties op jou verhaaltje. De meerderheid deelt jou mening niet. Wel is het duidelijk dat je je collegae aan het “papagaaien” bent. Beetje bangig wel, bang om afgestoten te worden door je collegae?. Helaas meis, je slaat hier de plank mis! Jou verhaal is een blamage!

 56. Hassan El Poeppie

  De kijkcijfers krijgen altijd gelijk.
  Jensen is, of je hem leuk vindt of niet, een aanwinst.
  Ook zou hij snel weer als radio dj moeten worden aangenomen.
  Hij maakt de radio ook echt leuker.
  Ik mis Everts staat op .. ook.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.