Aantal Sylvana-opzeggers VARAgids stijgt tot 140

Het aantal mensen dat de VARAgids heeft opgezegd vanwege de cover met Sylvana Simons is gestegen van 60 op vorige week donderdag naar 140 gisteren. Dat meldt de Volkskrant. De VARAgids zette Simons vorige week, in de week van de Sinterklaasintocht, op de cover. Mensen die niet willen dat Zwarte Piet verandert zagen dat als een provocatie. Een aantal van hen zegden direct hun abonnement op. En dat terwijl televisiegidsen het al niet makkelijk hebben.

De Volkskrant roept de VARAgids deze week uit tot mediatopper van de week, omdat het blad stelling nam tegen de ‘racistische bagger’ die het blad tot zich kreeg om de Sylvana-cover.

Hoofdredacteur Cécile Koekkoek: “We kregen veel reacties van lezers die, voor ze de gids gingen lezen, eerst de cover er maar even af hadden gescheurd. Dan hebben we het nog niet eens over de haat die zich verspreidt via sociale kanalen.

Ook schreef ze: “Ik ben me kapot geschrokken van de reacties naar aanleiding van een interessant, oprecht en genuanceerd interview met een vrouw die signaleert dat we in gevaarlijke tijden leven en dat we dus moed moeten tonen. Op moeten staan. Onze intentie uit moet spreken.

Top, vindt de Volkskrant. “Het was een ouderwets geluid. En de VARA op haar best.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen