Twan Huys voor tweede keer onder 300.000-grens

Geplaatst op vr 19 okt 2018 om 8:30

Twan Huys had donderdagavond niet alleen David Guetta, maar ook nog eens de ex van Johnny Depp aan tafel zitten. Het mocht echter niet baten: voor de tweede keer sinds de start van zijn RTL Late Night kwam hij onder de 300.000 kijkers-grens uit. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Met 295.000 kijkers en 8,4 procent marktaandeel noteerde Huys zijn op een na minst bekeken uitzending tot nu toe. Zelfs internationale sterren kunnen hem er niet bovenop helpen.

De minst bekeken uitzending van RTL Late Night met Twan Huys was vorige week donderdag te zien en trok slechts 236.000 kijkers. Het zijn scores waar zelfs Humberto Tan nog zijn neus voor op zou halen.

RTL 4 heeft met Twan Huys een kat in de zak gekocht. Inmiddels lijkt het bijna beter om Humberto Tan maar weer terug te halen; hij stond tenminste af en toe nog in de kijkcijfer top 25.

Volgens weekblad Story is RTL 4 al op zoek naar vervanging voor Huys, al ontkent de zender dat zelf. Vorig jaar rond deze tijd ging de zender echter ook in het geheim op zoek naar een vervanger voor Tan.

Concurrent Pauw deed het gisteren weer top. Daar keken 888.000 mensen (34 procent) naar.

Foto: RTL
52 Reacties op “Twan Huys voor tweede keer onder 300.000-grens”


 1. Curryworst

  Geef het nog een paar weken en de enige kijkers zijn de mensen daar in de zaal.

 2. Remi

  Er klopte “iets” niet aan de Amerikaanse actrice .. ze was echt de weg kwijt.
  De Franse dj kwam daarentegen buitengewoon sympathiek over.

  Grote ster aan tafel was wederom Marloes Lemsom.
  Wát een beauty, niet te geloven.

 3. Tv junkie xl

  Haha Tan terughalen…Hahaha.. waarom zou je de oorsprong van het kapot maken van deze show terughalen….MC snapt er echt niks van…Maar goed dat deze site door amateurs wordt gemaakt is al heel lang bekend.

 4. Boris

  Als Tan terugkomt graag wel de hele eerste week een felicitatieshow.

 5. Terry

  Amber Heard is de verpersoonlijking van de vrouw waar alle mannen voor moeten vrezen: een leuke verpakking, maar ze maakt je kapot. Net zoals vele andere vrouwen is ze op zoek naar geld en status en daarbij gaat ze over lijken. Zonder enige wroeging zal ze je beschuldigen van misbruik, mishandeling of erger als ze merkt dat haar doelen bereikt zijn of onbereikbaar blijken. Medemannen, kijk alsjeblieft uit voor vrouwen zoals deze, maar ook voor minder knappe vrouwen, ze kunnen met een paar woorden je carriere en je leven kapot maken als ze denken daar zelf een klein voordeeltje uit te halen. Veel vrouwen hebben geen moraal. Mannen kunnen beter zoeken naar high values/ low risk vrouwen die wat lelijker zijn. En dan nog kan het mis gaan natuurlijk.

 6. Holtor

  Wow! Da’s ongeveer 4 propvolle Arena’s. Best veel…

 7. KIngAlert

  mijn youtube niemandalletjes halen hogere cijfers

 8. ann

  Your personality shines through in your posts. Sometimes I worry that my posts don’t have enough personality, and that worries me because I LOVE blogs with personality! If it feels too try or too “professional”, I’m not interested. I love bloggers who are fun, exciting, and aren’t afraid to USE CAPSLOCK and get fangirly! If I love your personality, I’ll love reading your blog!

 9. Elvis

  Eke dag beginnen met de kijkcijfers van Twan, wat een bekrompen mediawereld.

 10. Peanut

  Hou eens op met deze berichten. Ik kijk al niet en nog wordt ik zo dagelijks met dit programma geconfronteerd.

 11. Eddie Emmer

  Robert Jensen! Begint met warmdraaien op RTL5 op dinsdag en dan hop vanaf januari lekker elke dag op de plek van Twannie.

 12. Ray

  Internationale sterren. Tja.
  Een gast die alleen populair is bij mensen die van verschrikkelijke muziek houden, en een actrice die voornamelijk bekend is omdat ze zich door Johnny Depp heeft laten neuken en slaan. Toptafel weer.

 13. Erik

  Yeahhh zet Jensen op de late avond directie…..geen links geouwehoer meer. Mag ook weleens tijd worden.

 14. Mink Vaillant

  Ik weet niet wie die David Guetta als gast bedenkt, maar er wordt kennelijk totaal niet nagedacht over wat ze precies met dit programma willen. Van serieuze politiek tot de winnaar van de Voice Senior: wie is de doelgroep en naar wat voor programma zitten we (niet) te kijken?

 15. Smeg ma

  Jensen is een koning.

 16. Wilhelmus

  Het was n leuke uitzending en Twan was in vorm. Blijft jammer dat die man nooit n eerlijke kans heeft gehad .

 17. Darius

  Twan Huys zal het ooit gaan worden bij de commercielen. Twan is evenals een van zijn voorgangers Clairy Polak, de verpersoonlijking van het politiek correcte mediapark kliekje.
  De zg opvoedende opinieleiders die weten wat goed is voor de “populisten” en met dedain neerkijken op het RTL / SBS volk. Kijkers hebben dat heus wel door en wantrouwen dat. Al haalt hij de koningin in zijn programma hij kan het wel schudden.
  Spijkerman heeft het ook mogen ervaren

 18. Darius

  “ooit” natuurlijk “nooit”

 19. Huib

  Inderdaad straalt Twan Huys een dedain uit. Hij straalt uit dat hij zo’n talkshow met gemak uit zijn mouw kan schudden. Kijk naar Pauw, Jinek of Mathijs, die zijn professioneel aan het werk. Niets van dat doe ik wel eventjes.

 20. Pieter

  Twan heeft kansen genoeg gehad, ook om zijn politieke voorkeur extreem door te laten schemeren bijvoorbeeld op de ‘Jenny’ vrijdagavond. Hij heeft daarnaast laten zien zeer onbetrouwbaar te zijn. De kijker vindt dat zeer ongewenst, zo blijkt. Sinds de Twanvertoning van de ‘Jenny’ vrijdagavond kan ik die Huys niet meer zien of luchten op de buys. Stuur Huys z.s.m. naar huis!

 21. Henk

  Twan had gewoon een goede show gisteren. Hij kon ook goed uit de weg met een david guetta. Was niks mis mee

 22. an twanet

  ik vond Twan Huys altijd een sympathieke man, alhoewel dat interview met Holleeder in College Tour tenenkrommend was, een goede journalist is hij nu eenmaal niet, maar dat is Humberto ook niet, wat gaat er dan mis vraag je je af…de gunfactor…?

 23. Annoniemus

  Tan of Twan , de kijker heeft kennelijk genoeg van dit waardeloze programma !!

 24. Jan

  Zelfs in zijn slechtste periodes waren de kijkcijfers van Humberto niet zo dramatisch als nu.
  De grote broek die RTL aan heeft getrokken betreffende Huys en dat hij zeker mag blijven zitten, begint nu toch te knellen zo hoor ik hier en daar…

 25. Bennie Normaal

  HT of TH ze blijken geen aandacht te trekken, wie er ook komt.

 26. Job

  Echt iedereen zei vanaf het begin: dit gaat niet werken…..

 27. T

  Stop met dat Late Night. Er zit teveel negatieve lading aan die naam. Verzin iets nieuws voor op de late avond. Desnoods weer een talkshow, maar in een andere setting en met een nieuwe naam.

 28. peter

  Wat een verschrikkelijk dom programma dat Late Night met waardeloze gasten waar je echt niet op zit te wachten op dat tijdstip. Ik kijk erg graag naar Pauw. Daar straat de kwaliteit vanaf. Ondanks dat ze ook wel eens minder aansprekende gasten hebben, maar het is stukken beter dan Twan Huys. Hij had nooit mij Nieuwsuur weg moeten gaan. Daar was hij goed. Maar dit? totaal onbetrouwbaar en het plaatje klopt gewoon niet. Weg met die man en zet er een presentator neer die ‘gezellig’ is, en pas daar wat domme gasten bij en dan werkt het wel. Bij Pauw zit je gewoon een niveau hoger.

 29. StefanV

  Erg jammer en onterecht, dat lage kijkcijfer. Het was gisteren een prima aflevering, met als hoogtepunt een erg leuk en openhartig interview met David Guetta. Bijzonder sympathieke man is dat.

  RTL Late Night verdient simpelweg een beter lot dan dit.

 30. Adriaan

  Huys is een journalist en geen entertainer, verlost die man uit zijn lijden en bedenk daarbij dat het Nederlands een piepkleintaal gebied met dubbel zoveel praatprogramma,s als het Duitse taalgebied wat meer dan 5 maal groter is.

 31. Q

  Twan is een laffe leugenaar, een draaikont en onbetrouwbaar.
  Hij heeft zijn gasten belazerd, sloeg de plank ernstig mis toen er onwenselijke grappen werden gemaaklt over de **nslagen ( Telegraaf en Panorama) en dan is de tijd nu daar om deze **we geverfde knar te ontslaan. Tijd voor iets anders, ga vissen sl*pjanus die je bent.

 32. Ron

  @StefanV: niet mee eens. Het is over en klaar.

 33. zorro

  Afscheid nemen van deze man.

 34. B klein

  Boontje komt om zijn loontje. Het heeft niets met het format en niets met zijn crew te maken. Het is de ongelooflijk domme reactie op grote fouten die het wankele imago van dit ventje volledig vernietigd hebben. Er komen geen aansprekende gasten meer uit ned omdat die bang zijn om in het “gedoe” rondom dit ventje terecht te komen. Heeft een aantal “zelfmoorden” op tv begaan en zoekt de schuld bij anderen. En de verantwoording ligt bij hem. En die kan hij overduidelijk niet aan.!!! Geen kloten, geen ruggegraat en vooral geen karakter. De kijker is klaar met hem. En waar hij ook gaat verschijnen hij wordt ook daar uitgekotst. Hij hoort bij de arroganten die denken dat de kijker dom is. Maar de kijker is vooral genadeloos. En als je op zoek bent twannemannetje aan wie het ligt zou ik eens in de spiefel gaan kijken. Resultaat : simply totally by far not good enough. Error!!!
  GAME OVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 35. Bob

  De mix van gasten is voor mij als kijker totaal oninteressant, maar een van de hoofdoorzaken van de beroerde kijkcijfers blijven de ontzettend irritante reclameblokken. Deze jagen de mensen naar andere zenders.

 36. van huis uit

  Afscheid nemen bestaat niet in zijn wereld…

 37. chris?

  Grote vergissing om met RTL 4 in zee te gaan. Daarnaast wordt hij weggeschreven door vele media, waaronder M.C.

 38. Mark

  Stop met die internationale gasten, sws muzikale, dat kan alleen Humberto. Ander buitenlandse gasten scoorden soms ook niet, zie Malala.

  Die Guetta zal zich ook wel achter de oren krabben, trekt nog meer kijkers bij één van zijn dj sets. Dacht zeker even zijn laatste single te kunnen promoten: mocht sws niet baten, want die is ondanks de Alarmschijf vrijwel geflopt (Don’t Leave Me Alone dus).

 39. Mark

  Stop met die internationale gasten, sws muzikale, dat kan alleen Húmberto. Andere buitenlandse gasten scoorden soms ook niet, zie Málala.

  Die Guetta zal zich ook wel achter de oren krabben, trekt nog meer kijkers bij één van zijn dj sets. Dacht zeker even zijn laatste single te kunnen promoten: mocht sws niet baten, want die is ondanks de Alármschijf vrijwel geflopt (Don’t Leave Me Alone dus).

 40. Bart

  @Mark Humberto kon makkelijk met buitenlandse gasten praten maar vaak gingen die gesprekken helemaal nergens over. Een beetje over koetjes en kalfjes en van fragmentje naar fragmentje. Een gesprek tussen 2 bekenden die elkaar tegenkomen bij een bushalte heeft meer inhoud.

 41. Britt Scholte Lover

  Jensen naar 22,30 op rtl 4, weg met Twann Huis

 42. Dorus

  Een duo-presentatie: Twan en Tan. Bekt ook nog lekker..

 43. Zomaar

  Pauw praat met z’n gasten, Huys interviewt.

 44. Hans Kraaij Jr

  Kunnen we niet één dag zonder dat ze hier een artikel over Late Night of Twan plaatsen? Het wordt een beetje eentonig hier op deze site.

 45. Tv junkie xl

  Blijft jammer dat Humberto deze show naar de afgrond heeft gebracht. Denk dat hij ook voorlopig geen programma’s meer krijgt. Dance Dance Dance deed hij ook niet al te best en de kijkcijfers van music quizje waren ook zeer matig…plus dat Humberto geen gunfactor heeft…Hij heeft iets wat niet klopt…alles moet hem draaien. En dat heeft hem de das omgedaan.

 46. B klein

  Zo lang dit doorgaat blijft het inderdaad eentonig. Er veranderd namelijk niets aan de man en de inhoud. Eentonig!!

 47. Henk

  De opening nu:
  Kees van der Spek over zijn nieuwe RTL programma!
  Straks:
  De jongens van Stuk TV (RTL MCN)

  Dit kan toch niet!

 48. J

  @Henk: RTL Programma?

 49. tom mulder

  M terug op teevee

 50. Pater Hazebroek

  Weer een verschrikkelijke en vooral kansloze line-up vanavond aan tafel bij die domme LOM-jongen.

  Als je weer geen 300.000 kijkers wilt ben je goed bezig. Man man waardeloos!
  Godverdomme!

 51. Pater Hazebroek

  Hallo, redactie van RTLLN.

  Stop maar met die HOUTEN KLAAS.

 52. De Brannt van Mokum

  Alleen Umberto kan RTL Late Night nog redden. Nu doorzetten met Twan is het einde van de show. De kijker heeft gesproken, namelijk Umberto terug, en Twan weer naar College.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.