Twan Huys en Eva Jinek wilden Quote-Sander claimen

Eva Jinek en Twan Huys zijn allebei op de redactie van Quote langs geweest om baas Sander Schimmelpenninck exclusief te claimen voor hun talkshow. Dat vertelt hij in gesprek met HP/DeTijd. Schimmelpenninck heeft het idee dat de spoeling dun is. “Dat lijkt me dan wel, ja“, zegt de bladenmaker, die een functie als vaste talkshowgast heeft afgeslagen. “Ik zit pas een jaar aan dat soort tafels. Maar als ik zou willen, zou ik er bijna elke week kunnen zitten. Dus ik zeg ook nog heel vaak nee.

Volgens Peter R. de Vries moet Schimmelpenninck dit niet overdrijven, zegt hij in hetzelfde stuk. “Ahh, ik denk dat je dat – als ik even mag inbreken – ook niet moet overdrijven. Twan heeft gewoon een goodwillrondje gemaakt om met allerlei mensen die eventueel in zijn show zouden kunnen komen persoonlijk kennis te maken.

Huys is ook bij De Vries langs gekomen, zegt hij. “Natuurlijk, hij heeft hier ook aan tafel gezeten. Dus het is niet zozeer van: o jee, we moeten Sander exclusief binnenhengelen, laten we daar alles op inzetten, hij heeft gewoon een heel toertje gemaakt.

Als Schimmelpenninck zich exclusief aan een programma verbindt, krijgt hij 500 euro per optreden, zegt hij. “Ja, maar dat is allemaal een kwestie van onderhandeling. Ik heb gezegd dat als ik mij moet voorbereiden op een onderwerp, ik daarvoor betaald wil worden. Als ik kom om een verhaal uit Quote te promoten, hoef ik daar geen geld voor.

De Vries doet het iets beter: hij krijgt standaard 1.500 euro per tv-optreden.

Het HP/DeTijd-artikel Talking Heads kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen