Teun van de Keuken: ‘Reputatie Twan Huys is verwoest’

Teun van de Keuken vindt het heel erg dom dat Twan Huys zijn carrière en reputatie te grabbel heeft gegooid door voor naar verluidt 900.000 euro per jaar een lichtzinnige talkshow te maken op RTL 4. Dat heeft hij gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Huys was jarenlang een gerespecteerd tv-journalist, maar nu is hij een beetje het lachertje van tv-land. “Ja, ik heb wel medelijden met hem, maar ik vind het ook wel toch een beetje stom van hem“, zegt Van de Keuken.

Het is pijnlijk om te zien hoe iemand ten onder gaat, vindt hij. “Het gaat zo extreem slecht, maar ook zo slecht dat niet alleen die talkshow niet goed gaat, maar ook dat zijn hele reputatie verwoest is. Het is niet zo van: dit is mislukt en ik ga weer een Nieuwsuur-achtig programma maken.”

Dit kon je van mijlenver aan zien komen, meent Van de Keuken. “Iedereen zei al dat het niet gaat werken en dan denk je dat hij zoiets slims gaat bedenken waardoor het wel werkt, maar vervolgens gaat hij gewoon precies op de stoel. Van Humberto zitten en hetzelfde doen, maar dan zonder dat hij die schwung heeft.”

Moet Huys van de buis? “Ja, je moet kijken wanneer het een net moment is om te doen en het dan wel doen, ja. Ook de adverteerders pikken het niet meer.”

Huys had volgens hem veel veeleisender moeten zijn bij zijn overstap naar RTL. “Hij is ergens in verzeild geraakt wat niet bij hem past. Toen hij daar heen ging, had hij moeten afdwingen dat hij het precies wilde hebben zoals hij het wil.”

Ik denk dat hij echt een enorme deuk heeft opgelopen, ook in het vertrouwen dat mensen in hem hebben.”

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen