Coen Swijnenberg: ‘Waar gaat het mis bij BNN?’

Coen Swijnenberg vindt het opvallend dat er na Jan Versteegh en Valerio Zeno alweer een presentator vertrekt uit het BNN-kamp van BNNVARA, namelijk Gwen van Poorten. Dat heeft hij maandag gezegd in zijn programma op Radio 538. Swijnenberg werkte in het verleden ook voor BNN. “Wij zijn collega’s geweest bij BNN en BNN staat toch bekend als de omroep waar je gewoon wil werken? Er zijn zo veel sterren uitgekomen“, aldus de dj op de radio tegen Van Poorten.

Hij vervolgt: “Dan schrik ik een beetje als je zegt: ‘Het voelde niet meer goed en andere dingen aan de andere kant zijn leuker.’ Waar gaat het dan bij BNN mis?

Van Poorten: “Ik weet niet waar het bij BNN misgaat. Ik kan alleen zeggen dat ik alles wat ik daar heb gedaan super vet vond, maar je kunt natuurlijk niet ontkennen dat er dingen veranderd zijn. Als je kijkt naar de kijkcijfers van het laatste seizoen van Spuiten & Slikken, wat mijn droom was, dan is het niet meer zoals het vijf jaar geleden was. En wat ik gewoon niet wil doen is wachten. Ik wil knallen. Ik wil niet stilzitten, ik wil geen toestemming van iemand hebben en ik wil gewoon vette shit maken als maker wanneer ik daar zin in heb.”

Sander Lantinga: “Je laat zekerheid achter voor een onzekerder bestaan.”

Van Poorten: “Dat weet ik niet. Ik ben natuurlijk niet weggegaan zonder dat er iets was waar ik mee kon beginnen. En eerlijk gezegd gaan er heel veel deuren open. Ik heb er wel een jaar goed over nagedacht, maar volgens mij is het belangrijkst dat je gelukkig bent met wat je doet.”

Ik ben weggegaan, maar ik moet ook wel zeggen dat het van twee kanten niet echt meer lekker liep. Als er frustraties zijn vanuit mij dat ik niet helmaal de programma’s kan maken die ik wilde… BNNVARA gaat een richting op en ik pas er niet meer bij. Daar hebben we allebei vrede mee.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen