Robert Jensen strikt Nigel Farage voor talkshow

Robert Jensen heeft een mooie naam weten te strikken voor de première van zijn nieuwe talkshow Jensen Live op RTL 5. Het gaat om Nigel Farage, de Britse politicus die van de Brexit zijn levenswerk maakte. Dat vertelt de presentator vandaag in het AD. Jensen vindt het een bijzondere man. “Hij werd uitgelachen, maar het lukte hem wel. Dit is een groot ding in Europa, en ook voor ons Nederlanders. Maar het gekke is: je hoort er niets van in Nederland. We doen alsof het niet gebeurt.”

De presentator begrijpt niet waarom de berichtgeving over onderwerpen als Brexit zo ongelooflijk eenzijdig is. “Hier hangt een sfeertje van: die Engelsen zijn dom met die Brexit.”

Hetzelfde geldt voor de berichtgeving over Donald Trump, meent Jensen. “In de media is het alleen maar ‘Trump is dom, Trump is gek, hij krijgt niets voor elkaar, het werkt niet, Amerikanen haten hem’, en het gáát maar door, terwijl Trump op andere vlakken wel degelijk effectief is.

Jensen wil dat eenzijdige beeld bestrijden. “Ik wil een geluid laten horen dat je niet hoort op NPO 1 of in andere programma’s. Het is allemaal veel te eenzijdig.

De RTL 5-show van Jensen begint morgen om 21.30 uur.

Het AD-interview met Robert Jensen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen