Robert Jensen in Pauw: ‘Rechtse politici willen hier niet’

Robert Jensen stelde maandagavond in het programma van Jeroen Pauw dat rechtse politici graag niet in zijn show komen, omdat ze op een bepaalde manier worden neergezet. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Jensen keert vanavond terug op de buis met een talkshow die vooral niet politiek correct moet zijn. Volgens hem worden veel verhalen nu niet verteld in talkshows. Pauw: “Welk verhaal wordt er niet verteld dat jij denkt: daarom moet ik toch na vijf jaar weer op tv?

Jensen: “Ik heb bijvoorbeeld in de eerste aflevering Nigel Farage te gast, de man die Brexit voor elkaar gekregen heeft. Jij zegt met je vraagstelling al dat het eigenlijk allemaal normaal is en het een beetje doorbabbelt in het leven, maar er is heel veel aan de gang.”

Pauw: “Ik wil weten wat er niet wordt besproken. Met alle respect en waardering: Nigel Farage is ook een keer geïnterviewd bij de publieke omroep, dat Theresa May aanvankelijk niet voor Brexit was en nu wel, weet ik ook. Wat wordt er niet besproken, maar wel bij jou?

Jensen: “Ja, nou, goed, dan moet je het morgen het interview zien. Ik weet ook niet precies wat jij de man zou vragen, maar ik ga er wel vanuit dat de toon doorgaans in de media is dat als je Nigel Farage hebt, hij onder vuur wordt genomen en wordt neergezet als een soort halve Hitler en gevaarlijk. Het is ook de reden dat heel veel rechtse politici niet meer in talkshows zoals dit gaan zitten, want ze staan constant onder druk.”

Pauw: “Er is geen enkele rechtse politicus die hier niet is geweest, behalve Geert Wilders. En die is hier trouwens ook een keer geweest tijdens een debat. Dat is dus niet aan de orde en al zeker niet omdat mensen als een halve Hitler worden neergezet.”

Jensen: “Jij (Sybrand Buma, red.) zegt net ook: ‘Je moet die man kritisch benaderen.’ Ik heb honderden interviews gezien van hoe die man zo kritisch benaderd wordt. Het zijn altijd dezelfde punten. Ik heb het ook aan hem gevraagd, maar ik ben er wat sneller overheen gegaan. Ik ben echt wat meer geïnteresseerd in hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen.”

Ik heb die man gewoon eens laten praten, net zoals ik met Pim Fortuyn deed. In iedere talkshow werd hij onderuit gehaald. Een verschrikkelijke demonisering.”

Jensen vertelt in De Telegraaf van vandaag ook dat rechtse politici niet meer graag zouden aanschuiven in de talkshows. “Je ziet het niet alleen bij Wilders en Baudet, zelfs onze premier Mark Rutte schuift niet meer aan in talkshows. Terecht. Hij wordt aangevallen alsof hij een crimineel is. Terwijl Jesse Klaver wordt onthaald als de Messias.

Jensen! is vanavond om 21.30 uur te zien op RTL 5.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen