PVV-Kamerlid vond deelname aan RTL 4-show leuk

PVV-Kamerlid Léon de Jong kijkt met veel plezier terug op zijn deelname aan de Beau van Erven Dorens-show Popstars: The Rivals, die in 2004 werd uitgezonden op RTL 4. Dat zegt hij in gesprek met RTL Nieuws. Op aanraden van een vriend plaatst De Jong sinds kort filmpjes van zijn zangkunsten op social media. “Tot mijn verbazing kreeg ik heel veel leuke reacties. Honderden, van allerlei soorten mensen. Zo leuk om al die hartverwarmende reacties te krijgen“, zegt de 36-jarige PVV’er.

Toen hij meedeed aan Popstars hoopte hij op een carrière in een boyband. “Klopt. In 2004. Het was ontzettend leuk om te doen. Ik haalde het tot de liveuitzendingen. Ik kijk er met veel plezier op terug.

Zijn zangcarrière is nooit van de grond gekomen. “In 2010 heb ik de keuze gemaakt: het werd de politiek. Dat is zo’n eervolle baan. Ik zet me iedere dag in om het land veilig en vrij te houden.”

Weten zijn collega-Kamerleden van zijn vocale kunsten? “Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Niet heel veel, in de Kamer zijn we met andere dingen bezig. Ik doe het ook niet om er de aandacht van andere politici mee te krijgen, ik doe het vooral voor mezelf.”

Een filmpje van zijn Popstars-auditie ziet u onderstaand. Het volledige interview vindt u op de RTL Nieuws-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen