NPO haakt aan bij proef vervroegen televisie voor 16+

Geplaatst op Mon 08 Oct 2018 om 9:15

De NPO is vrijdagavond begonnen met een proef rondom programma’s die een kijkwijzerleeftijd van 16 jaar en ouder hebben. Eigenlijk mogen deze shows pas vanaf 22.00 uur worden uitgezonden, maar tijdens de proefperiode wordt dat vervroegd naar 20.00 uur. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Aan de proef doet een zeer beperkt aantal programma’s van de NPO 3 mee. Het eerste programma is De Kijk van Koolhoven (VPRO), dat vrijdag om 21.15 uur in première ging.

Kijkers zullen volgens de NPO niet verrast worden. “De kijkwijzerleeftijd zal steeds zeer duidelijk worden aangegeven, zodat kijkers niet voor verrassingen komen te staan. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een kinderslot in te stellen. Meer informatie hierover vind je op de site van je tv-aanbieder.”

RTL, Talpa TV (SBS), Spike en FOX zijn al eerder met de proef begonnen. Doel van de proef is te onderzoeken of de tijd rijp is de ‘vanaf-tijd’ voor 16+ aan te passen. “De huidige beschermingsmaatregel dateert uit 2001 toen de Kijkwijzer werd ingevoerd. De vraag is of deze maatregel nog past bij het sterk veranderende medialandschap, omdat er tegenwoordig veel meer keuzevrijheid is in wat we kijken en wanneer.”

De proef loopt tot eind 2018 en geldt alleen voor NPO 3.

Foto: Kijkwijzer
10 Reacties op “NPO haakt aan bij proef vervroegen televisie voor 16+”


 1. kampie

  De programma’s op NPO3 zijn onkijkbaar voor alle leeftijden.

 2. Bart

  Met wat een flauwekul houd de NPO zich weer bezig.

 3. Deadly Viper

  Alsof de jeugd naar de NPO kijkt…

 4. west

  @Deadly Viper Zijn er cijfers bekend? Jongeren schijnen ook niet naar radio te luisteren!! ze hebben hun eigen muziek !

 5. Chiel

  Goed programma was het overigens. Kwam nu een keer of 3 ’16+ logo’ in beeld. Prima!

 6. Doe

  21.00 is prima.

 7. Coeus

  Dus wat behelst beproef: kijken of en hoeveel klachten er komen,

 8. Remi

  De Kijk van Koolhoven (VPRO), dat vr

 9. Jean Schoonbroodt

  Dit zegt GOD YHWH, de Allerhoogste :

  Ziet, de tijd is nabij. Spoedig zal IK mijn Zoon naar de aarde zenden om de natiën te oordelen naar hun werken. Velen denken, dat zij Mij niet meer nodig hebben, noch dat zij Mij zouden moeten geloven en gehoorzamen. Maar zie, IK zal allen oordelen naar hun onbezonnen woorden en werken. IK BEN.

  Profetische woorden van GOD. d.d. 08.10.2018. Ontvangen door Jean Schoonbroodt.

 10. anoniem

  Sorry, maar je mag nu even geen tv meer kijken..
  Ga maar je tanden poetsen en naar bed!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.