Peter R. de Vries slacht NOS-verslaggever Tim de Wit af

Geplaatst op za 27 okt 2018 om 12:34

Peter R. de Vries sprak vrijdag in De Wereld Draait Door zijn ongenoegen uit over de manier waarop de Nederlandse media het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en Máxima aan het Verenigd Koninkrijk hebben verslagen. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De Vries is er niet over te spreken. “Het viel mij op, ik verbaasde mij daarover, dat het buitensporig veel aandacht kreeg en dat dat eigenlijk kritiekloos en soms op het dweperige af was“, aldus de misdaadjournalist.

Het is ongelooflijk, vindt De Vries. “We weten nu alles over de Stuart-diamant. Willem-Alexander deed een aantal uitspraken over de Brexit die zich het beste laten karakteriseren als een geweldige open deur, maar die niettemin groot het nieuws haalde.”

We lijken wel Thailand, briest hij. “Het verbaast mij ook, omdat als wij het op de Nederlandse tv over andere monarchieën in de wereld hebben of over landen waarbij de bevolking een bepaalde adoratie voor de president heeft, dat wij daar tamelijk laatdunkend over praten. Maar hier kan het gewoon niet op.”

De tv-ster is met name kritisch over de NOS. “Ook in de kwaliteitsmedia, viel mij op. Maar de kroon spande wel Tim de Wit van het NOS Journaal, vind ik. Hij zwelgde er werkelijk in dat hij bij het diner mocht zijn wat die avond gehouden werd. Daar kon hij niet over uit.”

Zijn verslag was ongekend, stelt De Vries. “Ik verwacht van een correspondent van onze publieke omroep toch een houding die wat meer reflecteert en een noot van kritiek bevat, maar hij verklaarde dag erna letterlijk dat hij zelfs in zijn arm moest knijpen of het allemaal wel werkelijkheid was.”

Dan denk ik: er past toch wel een iets meer kritische noot bij deze poespas dan deze correspondent die zich gedraagt alsof hij voor het eerst in de Efteling is als een klein kind.”

Het fragment van het verslag van Tim de Wit kunt u hier bekijken.

 

Foto: BNNVARA
46 Reacties op “Peter R. de Vries slacht NOS-verslaggever Tim de Wit af”


 1. Vrede

  Wat kwam die gozer van Lucky TV met allerlei filmpjes die niet grappig waren. Tenenkrommend en hij vond het oh zo leuk.

 2. Bears’den

  Peter heeft hier gewoon gelijk..

 3. Koos

  Kunnen al die onzinberichten van deze vreselijk met zichzelf ingenomen zielig hoopje mens eens zonder foto geplaatst worden.
  Ik moet gelijk overgeven als ik deze KOP zie

 4. foetsie

  Gelijk heeft De Vries

 5. Tante Toos

  Peter is geen fan van het Koningshuis. En hij grijpt iedere gelegenheid aan om dat te zeggen, ook bij Boulevard.

  Ben t niet altijd met hem eens maar hij komt wel voor zn mening uit.

  Ik vond t wel n leuk item van Tim de Wit, die deed net als Peter: laten zien waar hij enthousiast over is.

  Mbt tot Peters pleidooi over Twan was ik het wel met hem eens.

  En zo houdt Peter de gemoederen bezig…😊

 6. robb

  Dit zat het nos journaal dan was het echt over de top meer blauw bloed of boulevard.

 7. HanzWorsd

  Gewoon gelijk. Misschien ben ik daarmee ook wel narcist. Die persoonlijkheidsstoornis had ik nog niet.

 8. Joram

  Ondanks dat hij hier best een punt heeft, denk ik niet dat Peter de juiste persoon is om een ander aan te vallen op zijn gebrek aan zelfreflectie.

 9. Appelsap

  Winkeltje Peter heeft ook weer aandacht nodig….

 10. Herrie

  Peter, niet alleen jij woont hier. Nog 17 miljoen anderen ook. Daarvan vindt een groot gedeelte het Koningshuis geweldig en zwarte Piet ook. Als jij dat allemaal maar onzin vindt dan zijn er nog genoeg plekjes op aarde waar je je niet hoeft te ergeren en je kunt ook denken. Ieder z’n interesse en laat een ander in z’n waarde, wijsneusje.

 11. Cees

  Hij heeft groot gelijk.

 12. Matty

  Durf het bijna niet te zeggen maar….. ik ben het deze keer helemaal met hem eens! Achterlijke getrut met het koningshuis! Al die protserigheid terwijl de Engelse bevolking onder een zwaar juk moet leven. Haal al die pracht en praal weg en laat Willem en Maxima in een villaatje in Almere wonen en over een paar jaar weet niemand meer wie ze zijn!

 13. de deskundige

  Wij willen van Petertje af.

 14. Bob

  Compleet met Peter eens. Waarom zoveel asndachr voor een familie die zichzelf tot monarchen hebben uitgeroepen? Ophouden met deze poppenkast.

 15. BBcee

  NOS is een sensatie omroep. Klopt dus gewoon wat Peter zei.
  Eindelijk iemand die een weerwoord kan geven.

 16. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Ben bang dat hier sprake is van jaloezie. Wat zou Peter zelf graag hebben gedineerd met onze koning en koningin en met Elizabeth. Dan hadden we waarschijnlijk een heel andere Peter gehoord.

 17. Bea

  peter de vries krijgt teveel aandacht. Die lelijke heksenk^p kan ik niet meer zien en al helemaal niet horen met zijn nasale stem. Weg met die mislukte vent, kat in het donker knijper, opportunist en uitvreter.

 18. caesar

  @Vrede. Dat vond ik nu ook, een zeer zwakke Lucky Tv. Dat zie je al enige tijd. Erg genant om iemand zo om zich zelf te zien lachten en waarom?

 19. Momo

  Zelfs een kapotte klok geeft twee keer per dag de juiste tijd aan.

 20. Henk

  Het viel me op dat de kok met zijn blote handen bezig was met het bereiden van hun eten. Tegenwoordig draagt men overal handschoenen.

 21. Bart

  @ceaser en vergeet niet het liedje van Racoon er achteraan. Dat maakt het nog pijnlijker eigenlijk.

  Bij deze Sander wordt er gedaan alsof alles grappig is en of het echt uniek is wat hij doet. Terwijl dit in de jaren 80/90 al bestond. Toen heette het Wegtrekkers en Animals Crackers en later de Jaap Aap show. Werd gemaakt door André van Duin en Ferry de Groot.

 22. Fox Mulder

  Lang leve de Koning!

 23. aammehoela

  Overdreven en jaloerse reactie van koningshuishater Peter R. de Vries. Het is toch heel opmerkelijk en een grote eer om als enige Nederlandse journalist daar te zitten. Dan past een “normale berichtgeving” niet. Als het nu elke keer zo zou gaan dan werd het wat anders, maar dit keer kan ik er niet mee zitten. Peter wil graag een republiek oftewel elke 4 jaar een president kiezen. Nou, laat maar zitten. Stel voor dat een Wilders of Baudet dit zouden worden. Een grote humane ramp voor de gewone Nederlander. Lang leve de Koning, zoals Fox Mulder al zei.

 24. Ron

  Tja, Peter is natuurlijk een vleesgeworden republikein dus ik snap zijn kritieken wel. Maar gaat ook bij Boulevard zitten waar het stikt van de monarchistenfreakjes en glijers. Dus ja…

 25. SOLANGE

  Peter heeft gelijk dat geslijm van die Tim werd er misselijk v an….bewieroken het Koningshuis…. zijn gewoon trekpoppen waar wij voor moeten betalen!

 26. aammehoela

  Zoals gewoonlijk vergeten de republikeinen dat een republiek ook heel veel geld kost (Frankrijk bv.) en dat indirect het koningshuis meer oplevert dan dat bv. een Duitse president op bezoek komt. Maar ja, sneue types als Peter R. de Vries en Solange zullen er altijd blijven bestaan.

 27. Mike

  Kan iemand die Peter R de Vries afvoeren?

  Verschrikkelijke vent. Zijn mening intereseert niemand.

 28. Jan

  Heeft tie daar ook al verstand van?…..pffffffff

 29. Lies

  Een beetje jaloers misschien?

 30. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Peterj Erj de Vrjies weet álles…! Het kost de omroep dan wel EUR. 1500,- per bezoekje van Peterj Erj de Vrjies, maar dan haal je ook wel een topperj in huis!! OMG, echt, wanneer krijgt die Peterj Erj de Vrjies een keer de deksel op de neus? Wat een verschrikking die über-narcist. 🤮

 31. Sven L.

  Ik ben voorstander van een monarchie zoals in de huidige vorm, maar ben het eens met De Vries. De Wit had echt een waardeloze bijdrage rondom de berichtgeving over het staatsbezoek. Er zat meer in om te brengen. Ook Kersseboom voegde niets toe. De uitzending van afgelopen week (45 minuten nota bene!) was werkelijk een schoolprojectje.

  Rick Evers (royalty vlogger) heeft in een kwartiertje een vele leukere en uitgebreidere samenvatting kunnen posten.

 32. frans

  Kan die lucky niet leuke tv niet terug naar Den Haag

  Kleuterschool niveau en dan nog wat minder

 33. Theo

  Als Peter nou net zoveel geld voor de bv Nederland binnenharkte als die oranjekermis zou ie n punt hebben … Nu helaas niet!

 34. Momo

  @aammehoela

  Heb je de cijfers van alle republieken in Europa? Nederland is natuurlijk een veel kleiner land dan Frankrijk en hoeft natuurlijk helemaal niet hetzelfde systeem. Oostenrijk heeft ook een president met een voornamelijk ceremoniële functie. Ik zie niet in hoe de hele koninklijke familie vervangen door één persoon niet voordeliger zou zijn.

 35. Gert-Jan

  Peter de Vries, jij moet je toch ‘s-avonds bij je vrouw of vriendin helemaal rot lachen om die stomme TV directeuren, die jou de gelegenheid jouw narcisme te etaleren.
  Jij hebt werkelijk van iedereen iets te zeggen, vaak kwetsend, want dan krijg je de aandacht waar je zo naar smacht.
  Het maakt jou niet uit voor welke omroep je er zit, als jij jouw factuur ( tevoren) kunt inleveren.

  Je hebt vaak je anti mening over de politiek, zwarte piet, koningshuis, tv collega’s, voetbalclubs, altijd die negatieve man.
  Als je Nederland nou zo’n rot land vindt, emigreer dan .

 36. Kees Twist

  Peter R de Vries is een fervent republikein dus what is new ?

 37. peter

  Peter moet eens in de spiegel kijken, wat hij zegt en doet kan niet

 38. ron

  @ Peter
  Leeft Peter R dan nog?

 39. B klein

  Eens een RANZIGE LUL altijd een RANZIGE LUL!!!!!!!
  Als het op dweperigheid, kritiekloosheid en goedkoop aankomt is er maar een keizer op tv ranzige petertje!!!!!

  Cheap trash!!!! De koning gebruikt champagne om verbinding te bewerkstelligen wat ten goede aan nederland komt en petertje om rond te neuken wat ten goede aan niemand komt.
  Ga emigreren naar een onbewoond eiland stijgt in een klap de integriteit, intelligentie en onafhankelijkheid met grote sprongen!!!

 40. Ruben

  Liever Peter dan Sander. En dat wil wat zeggen.

 41. Pluk vd Petteflet

  Wat is ’t nu ineens met Petert?
  Om de haverklap schrijft m c weer hele verhalen over die mislukte diender.
  Ruzie met Angela, slachtpartij met de volgende Pipo, alles weer gebagatelliseerd door de experts hier op de site. Komt onze Petert snel met een nieuw tv-programma ofzo of betaald ie ervoor om genoemd te worden.
  Angela, als jij dat nou ’s uitzoekt… kun je best.

 42. Johan

  Peter de Vries een TV-ster, wie heeft dat bedacht. Wanneer gaat die man eindelijk met pensioen?

 43. Willy Wonka

  Er is maar een persoon die de Vries adoreert en dat is de Vries himself!

 44. Tss

  Deed jij niet hetzelfde toen je die moeder van dat verdwenen meisje op Aruba begeleide? Holloway was de naam toch?
  Wat stond je toen te kwijlen!

 45. Coeus

  De staat van de Nederlandse journalistiek in a nutshell.

 46. Kees Neppérus

  Nasaal Petertje rrr moet maar gewoon opzouten. Wat een minne betweter.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.