Peter R. de Vries slacht NOS-verslaggever Tim de Wit af

Peter R. de Vries sprak vrijdag in De Wereld Draait Door zijn ongenoegen uit over de manier waarop de Nederlandse media het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en Máxima aan het Verenigd Koninkrijk hebben verslagen. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De Vries is er niet over te spreken. “Het viel mij op, ik verbaasde mij daarover, dat het buitensporig veel aandacht kreeg en dat dat eigenlijk kritiekloos en soms op het dweperige af was“, aldus de misdaadjournalist.

Het is ongelooflijk, vindt De Vries. “We weten nu alles over de Stuart-diamant. Willem-Alexander deed een aantal uitspraken over de Brexit die zich het beste laten karakteriseren als een geweldige open deur, maar die niettemin groot het nieuws haalde.”

We lijken wel Thailand, briest hij. “Het verbaast mij ook, omdat als wij het op de Nederlandse tv over andere monarchieën in de wereld hebben of over landen waarbij de bevolking een bepaalde adoratie voor de president heeft, dat wij daar tamelijk laatdunkend over praten. Maar hier kan het gewoon niet op.”

De tv-ster is met name kritisch over de NOS. “Ook in de kwaliteitsmedia, viel mij op. Maar de kroon spande wel Tim de Wit van het NOS Journaal, vind ik. Hij zwelgde er werkelijk in dat hij bij het diner mocht zijn wat die avond gehouden werd. Daar kon hij niet over uit.”

Zijn verslag was ongekend, stelt De Vries. “Ik verwacht van een correspondent van onze publieke omroep toch een houding die wat meer reflecteert en een noot van kritiek bevat, maar hij verklaarde dag erna letterlijk dat hij zelfs in zijn arm moest knijpen of het allemaal wel werkelijkheid was.”

Dan denk ik: er past toch wel een iets meer kritische noot bij deze poespas dan deze correspondent die zich gedraagt alsof hij voor het eerst in de Efteling is als een klein kind.”

Het fragment van het verslag van Tim de Wit kunt u hier bekijken.

 

Foto: BNNVARA

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen