Kijkcijfers Jeroen Pauw gaan door het dak

De kijkcijfers van Jeroen Pauw gaan door het dak. Zijn talkshow Pauw noteerde vrijdag voor de tweede avond op rij meer dan een miljoen kijkers: er keken 1,083 miljoen mensen, goed voor 29 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is de vijfde keer dat Pauw dit jaar meer dan een miljoen kijkers scoort. Vier van de vijf keer gebeurde dat in deze oktobermaand, wat erop duidt dat de kijkcijfers van zijn programma duidelijk in de lift omhoog zitten.

Pauw lijkt zijn record van vorig jaar te verbreken. Toen kwamen er in totaal vijf uitzendingen boven de miljoengrens uit. In 2016 waren dat er drie en in 2015 twee.

De hogere kijkcijfers van Jeroen Pauw zullen mede te danken zijn aan de horrorcijfers van de directe concurrent Twan Huys op RTL 4. Hierdoor is het voor Pauw ook makkelijker om goede gasten te strikken: de nieuwsgasten van de dag zullen immers niet voor een marginaal bekeken programma kiezen.

Wat ook meespeelt is dat Pauw zich blijft bewijzen als een van de beste presentatoren van het land. Met souplesse vliegt hij alle onderwerpen aan, zowel zware als lichte.

Pauw had vrijdag een mooi openingsitem met de gedupeerde patiënten en personeelsleden van het MC Slotervaart. Eén van de urologen van het ziekenhuis, een soort look-a-like van Han Peekel, hield een vlammend betoog tegen het huidige zorgsysteem.

Later was er in het programma ook ruimte voor luchtigheid met gasten Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbregts.

Gemiddeld keken er deze week 977.000 mensen naar Pauw. Concurrent RTL Late Night had er 301.000.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen