NLZIET voegt extra tv-zenders toe

Geplaatst op wo 10 okt 2018 om 16:15

NLZIET, de gezamenlijke online tv-dienst van NPO, RTL en Talpa, voegt deze week extra zenders toe: TV 538, RTL Crime, RTL Lounge en RTL Telekids. Dat heeft een woordvoerster laten weten. NLZIET biedt haar abonnees toegang tot het reclamevrije on demand aanbod van RTL XL, NPO Start Plus en KIJK. Daarnaast biedt NLZIET live en replay streams aan van de zenders NPO 1, 2, 3, RTL 4, 5, 7, 8 en RTL Z, SBS6, Disney XD/Veronica, Net5 en SBS9. Daar komen nu dus vier zenders bij.

NLZIET-baas Niels Baas: “NLZIET is continue in beweging. Naast de onlangs gelanceerde apps voor Apple TV en PlayStation 4 zijn we verheugd dat we onze abonnees nu ook meer kijkplezier kunnen bieden met de toevoeging van deze zenders! Hiermee wordt het voordeligste tv-abonnement van Nederland nog interessanter.”

TV 538 komt uit het Talpa-kamp en gaat verder waar Radio 538 ophoudt. “Met het vertrouwde gevoel voor humor kijk je mee achter de schermen bij de DJ’s en blijf je op de hoogte van het laatste entertainmentnieuws. Vette items en natuurlijk heel veel muziek!

RTL Crime, RTL Lounge en RTL Telekids komen uit het RTL-kamp. Het gaat hier om respectievelijk een misdaadzender, een vrouwenzender en een kinderzender.

NLZIET kost 7,95 euro per maand.

Foto: NLZIET
15 Reacties op “NLZIET voegt extra tv-zenders toe”


 1. Dirk

  Eindelijk RTL Crime en RTL Lounge in HD, want mijn aanbieder Caiway vertikt het om deze dure zenders uit het pluspakket in HD door te geven.

 2. Marco

  En de Extra NPO zenders?

 3. Maurice Terpstra

  Waar blijven die NPO extra zenders???!

 4. sander

  als ook nog alles goed werkt dan word ik ook is blij

 5. Den Draaiert Joost

  Allemaal zenders die normaal ook niet om aan te zien bagger uitzenden. Waarom zou ik daarvoor gaan betalen?

 6. HanzWorsd

  Netflix kan wel stoppen, het gaat nu pas echt los. Einde van de streamingdiensten!

 7. scott_0

  NLZIET ze hangen. Nog nooit van gehoord.

 8. Dennis

  7,95 is 7,95 te veel

 9. Ellie

  Top, ik ben er blij mee!

 10. Dirk

  Ik ben het wel eens met sommige schrijvers dat het tarief van NL ziet veel te hoog is, gezien wat ze bieden. Het had onder de vijf euro per maand moeten blijven.

 11. Bart

  Zowel NL Ziet als NPO Start plus zijn helemaal niet interessant om een abonnement voor te nemen zolang het grote omroep archief bij Beeld en geluid voor de kijker nog steeds op slot blijft. Als ze alles wat de omroepen en commerciëlen sinds de start van televisie tot nu aanbieden dan is het waard om een abonnement te nemen. Ik denk dat men zelfs bereid is om er meer voor te betalen dan nu het geval is. Helaas doet de NPO altijd alles te laat of maar half en liggen de aparte omroep clubjes altijd dwars bij dit soort dingen. Het wordt tijd dat dit eens veranderd.

 12. Japioo

  Mooi bericht, alleen jammer dat NLziet zo traag met het ontwikkelen van apps is voor smart tv’s… Ik heb bijvoorbeeld een LG tv, maar daar ondersteunen ze alleen maar de modellen van 2016 en ouder. Voor de nieuwere tv’s roepen ze al sinds december 2017 dat de app snel beschikbaar komt.
  Op deze manier raak je vanzelf je abonnee’s kwijt…

 13. Klaas

  @Japioo

  Hoe bedoel je, alleen ondersteuning voor LG tv-modellen van 2016 en ouder?

  Mijn ouders hebben een LG tv van bouwjaar 2015/2016 en ikzelf heb de opvolger van hun model, maar op beide tv’s is er überhaupt geen NLZiet-app beschikbaar!

  Ben je niet in de war met de app van NPO Start? Die is er namelijk wél, maar daarvan is de bediening een ramp!

 14. Japioo

  @Klaas, op mijn LG tv uit 2017 zit WebOs 3.5 en daar is de app van NLziet nog voor ontwikkeld, naar het schijnt wel voor WebOs 3.0 welke op oudere toestellen zit. Ik heb dat zelf nog niet gezien verder, maar uit jouw bericht blijkt dat de app ook daar niet beschikbaar is.
  Wat betreft NPO Start, ik ben het met je eens, echt een onding. Het “oude” uitzending gemist was een stuk handiger qua bediening…

 15. Remco Terhorst

  Meest overbodige nieuws van 2018.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.