Man uit de regio is nieuwe Hart van Nederland-baas

SBS 6 haalt de hoofdredacteur van Omroep Gelderland, Marc Veeningen, in huis om het nieuwsprogramma Hart van Nederland te gaan bestieren. Hij begint op 1 december als opvolger van Marc van Ree, die na elf jaar afscheid neemt. Dat heeft de zender laten weten. Veeningen, die eerder al als eindredacteur voor Hart van Nederland werkte, is blij met deze uitdaging. “Ik ben er trots op dat ik bij Talpa Network, als hoofdredacteur van Hart van Nederland aan de slag mag.”

Meer dan ooit is SBS onderdeel van een nieuwsorganisatie, aldus Veeningen. “Het is een bedrijf vol plannen en ambities op nieuwsgebied. Ik mag, samen met de Hart van Nederlandredactie, een bijdrage leveren aan de verwezenlijking hiervan.”

Hart van Nederland is het sterkste merk van SBS 6. “Hart van Nederland is uniek in de wijze waarop het grote groepen kijkers aan zich bindt met Nederlands nieuws dat mensen raakt. Ik verheug me op de samenwerking met de geweldige club mensen die ervoor zorgt dat Hart van Nederland nog steeds dag in dag uit een belangrijke rol vervult in de nieuwsvoorziening in Nederland.”

Inmiddels bestaat Hart van Nederland al bijna 25 jaar. Er zijn tegenwoordig twee uitzendingen: om 18.00 uur en 22.30 uur brengt de redactie de kijker op de hoogte van Nederlands en regionaal nieuws. “Juist dat nieuws wordt voor een groeiend aantal kijkers steeds belangrijker“, stelt SBS.

Hart van Nederland is daarom bij uitstek geschikt om de grote rol die het daarin speelt nog verder uit te bouwen op de verschillende platformen die daarvoor geschikt zijn.”

Lees ook: Hoofdredacteur na elf jaar weg bij Hart van Nederland (25 september)

Foto: Talpa TV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen