Laura Ponticorvo: ‘Coen en Sander zijn bullies’

Laura Ponticorvo vindt dat Radio 538-miljonairs bullies zijn. Dat zij met pestgedrag hun geld verdienen vindt ze prima, maar ze werkt er niet aan mee. Dat laat ze weten in reactievlog op YouTube. Ponticorvo kon er niet om lachen dat Coen & Sander een fragment van een suf interview met haar lieten horen en zij tolereerden niet dat zij er niet om kon lachen. “Ze beginnen over iets om mij weer klassikaal letterlijk voor schut te zetten voor heel Nederland. Ze hebben echt zo weinig klasse.

Het is zo flauw dat ze het beruchte ‘Secret Garden’-interview instartten, vindt ze. “Toen ik het fragment hoorde, dacht ik: hoor ik dit serieus goed? Ik probeerde het nog te remmen van: ‘Wat jammer nou. Gaan we het hierover hebben of over het boksen?’ Mij is verteld dat we het over het boksen zouden hebben. Ze gingen al vrij snel pittig tegen me in. Zij gebruiken hun medium om andere mensen te kakken te zetten. Ik gebruik mijn medium om mijn verhaal te vertellen.”

De realityster begrijpt niet dat Coen & Sander haar mening niet tolereerden. “Waarom moet ik altijd maar meegaan met degene die op dat moment de leiding heeft? Ze hadden ook kunnen zeggen: ‘Weet je, we vonden het even grappig om het even naar boven te halen, maar hoe is het met boksen?’

Hun manier van radio maken is kansloos, vindt Ponticorvo. “Hun manier van radio maken… Dat moeten ze zelf weten. Ieder z’n ding. Maar het is heel makkelijk om mensen zo voor het blok te zetten. Ik vind ook dat het geen charme heeft wanneer twee grote radiopersoonlijkheden zich niet verdiepen in iemands leven.”

Ze vindt Coen en Sander ‘kinderachtig en gemeen’. “We leven momenteel in een maatschappij waarin veel jongeren het net gebruiken om een ander te vernederen en te pesten. Ik pas daarvoor. Ik vind ook dat ik daar een voorbeeldfunctie in heb. Ik pas ervoor, ik doe er niet aan mee. Als deze heren zich er goed bij voelen om altijd maar weer andere mensen te kakken te zetten, prima, doe lekker als je je luistercijfers haalt, maar ik doe er niet aan mee.”

Het zijn gewoon bullies, vindt ze. “Twee invloedrijke mensen werken mee aan het online pesten. Jammer om te zien, want jullie zouden daarin een goed voorbeeld kunnen zijn. Het online pesten blijft een maatschappelijk issue. Ik pik dit soort ongein echt van niemand meer. Ik heb zo veel shit over me heen gehad, dus ik pik dit ook niet van ‘Coen & Sander’. Echt niet. Ik vind dat jullie je zo voor schut hebben gezet.”

Maar hoe blikt ze zelf nou terug op het Secret Garden-interview? “Het is een heel suf interview. Het was bloedheet, het was mijn eerste interview ever en ik herhaalde steeds wat zij zei. Het is gewoon een heel suf interview, maar om mij daar zeven jaar later nog op te pakken. Dan denk ik: jeetje man, come on.”

Lees ook: Radioruzie tussen Coen & Sander en Laura Ponticorvo (vanochtend)

De reactievlog van Laura Ponticorvo:

Foto: Radio 538

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen